Kaasujalka

Toyota Corollan hybridiperhe laajenee sedan-korimallilla

Julkaissut:

|

19.11.2018

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Toyota Corollan hybridiperhe laajenee sedan-korimallilla

Genevessä keväällä esitelty hatchback ja Pariisissa syksyllä ensimmäistä kertaa nähty Touring Sports -malli saavat joukon jatkeeksi sedanin.

Näin Corollan 12. sukupolvi on kolmen korimallin vahvuinen. Uusi sukupolvi jatkaa sitä mitä aiemmilla on saavutettu: maailmanlaajuisesti Corollaa on myyty vuonna 1966 tapahtuneen ensiesittelyn jälkeen 46 miljoonaa kappaletta.

Akseliväli uudessa mallissa on sama 2 700 mm kuin Touring Sports -korimallissa. Premium-maailmasta kotoisin olevia elementtejä ovat mm. matkapuhelimen langaton lataus, 7” monitoiminäyttö mittaristossa, intuitiivinen 8” kosketusnäytöllinen mediakeskus sekä 10” HUD-näyttö.

Corollan sedan-mallia tuodaan Länsi-Eurooppaan kahdella erilaisella voimalinjalla, perinteisellä 1.6-litraisella bensiinimoottorilla ja monista Toyota-malleista tutulla neljännen sukupolven itselataavalla 1.8-litraiseen moottoriin perustuvalla hybriditekniikalla. Suomeen tuodaan ainoastaan hybridivoimalinjalla varustettuja autoja. Hybridi on käyttömukavuutensa lisäksi myös taloudellinen ja vähäpäästöinen: polttoaineen kulutus on yhdistetyssä ajossa 4.3 l/100 km CO2-päästöt vain 98 g/km, kummatkin WLTP-mittaustavalla mitattuina. Arvot ovat alustavia ja vahvistuvat lopullisella tyyppihyväksynnällä.

Toyota Safety Sense -varusteiden uusin sukupolvi sisältää Pre-Collision -järjestelmän, joka tunnistaa jalankulkijat ja pyöräilijät, täyden nopeusalueen mukautuvan vakionopeussäätimen, kaistavahdin ohjausavustimella, liikennemerkkien tunnistuksen sekä automaattiset kaukovalot. Lisäksi Corollan uuden sukupolven myötä esitellään Lane Trace Assist (LTA) -toiminto, joka nostaa ajamisen pykälää lähemmäs automaattista ajamista. Yhdessä mukautuvan vakionopeussäätimen kanssa LTA pystyy seuraamaan kaistamerkintöjä ja edellä kulkevaa autoa avustaen kuljettajaa näin turvallisempaan ajamiseen.

Corollan sedan-korimalli valmistetaan jatkossakin Toyotan Turkin tehtaalla (TMMT) ja hatchback- sekä Touring Sports -korimallit Toyotan Englannin tehtaalla (TMUK). Corollan kaikki kolme korimallia saapuvat Suomeen maalis-huhtikuussa 2019.

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Poliisit puuttuivat ajamiseeni | Ali Jahangiri | Kaasujalka 4.kausi 5.jakso
SAHK ry:n 60. valtakunnallinen Retkeilyajo 14.–15.6.2019
Audi A4 sai uutta tekniikkaa ja kasvojenkohotuksen

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *