Kaasujalka

Suomi sai siirrettyä Neste Rallin elokuun alkuun

Julkaissut:

|

15.10.2018

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Suomi sai siirrettyä Neste Rallin elokuun alkuun

MM-rallin järjestäjä AKK Sports Oy on jo pitkään halunnut siirtää rallin elokuun puolelle ja nyt se sai tahtonsa läpi. Suomen suurin vuosittainen urheilutapahtuma, Neste Ralli, ajetaan ensi vuonna 1.-4.8. ja näin ralli palaa perinteikkäälle paikalleen, jolla se on ollut viimeksi vuonna 2015 ja sitä aiemmin.

MM-rallisarjan ylimääräinen kalenterikokous oli kovan paikan edessä, kun se joutui karsimaan ohjelmasta pois sinne kaavaillun Japanin osakilpailun, mutta samalla suomalaisten siirtotoive toteutui. Uusi ajankohta on järjestäjän mieleen:

– Ensi vuonna elokuun alku antaa ajankohtana resursseja toteuttaa tapahtumasta yhteistyökumppaneiden kanssa entistäkin monipuolisemman kokonaisuuden, ja se tarjoaa yleisölle mahdollisuuden nauttia MM-rallista Jyväskylässä vielä hienojen kesäsäiden puitteissa. Monille katsojille lomien loppupuoli tai lomien jälkeinen aika on niin ikään mieluisampi aika lähteä seuraamaan rallia, kuin heinäkuun lomakauden vielä ollessa käynnissä, summaa ajankohtaan tyytyväinen Neste Rallin promoottori Jani Backman.

Tämän kesän Neste Ralli keräsi runsaasti yleisöä ja järjestelyiltään kiitosta sekä FIA:lta, tiimeiltä että yleisöltä. Jyväskylän Paviljongin kilpailukeskuksessa vierailleet 57 000 rallifania ja tapahtuman tuottamat 255 000 katsojaelämystä vankistivat rallin asemaa yhtenä Pohjoismaiden suurimmista vuosittain järjestettävistä urheilutapahtumista.

Suomen MM-ralli ajetaan ensi vuonna rallin MM-sarjan yhdeksäntenä osakilpailuna. Kausi alkaa perinteisesti tammikuussa Monte-Carlosta ja päättyy Australiaan marraskuun puolessa välissä. Kuluvaan vuoteen verrattuna MM-kalenteriin tulee yksi kilpailu lisää, kun sarja vierailee Chilessä toukokuussa.

Neste Rallin reitti erikoiskokeineen julkaistaan helmi-maaliskuun vaihteessa 2019. Rallipassien ennakkolipunmyynti käynnistyy verkossa marraskuussa ja hospitality-tilaisuuksien joulukuussa 2018.www.nesterallyfinland.fi

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Mika Häkkinen: Voitto tuo Valtterille valtavasti boostia
Mika Häkkinen avoimena Australian onnettomuudestaan: ”Se oli yhtä helvettiä.”
Ruotsalainen valmiina voittojahtiin Itärallissa

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *