Kaasujalka

Audi e-tron alkuvuodesta 2019 Suomeen

Julkaissut:

|

20.9.2018

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Audi e-tron alkuvuodesta 2019 Suomeen

Audi e-tron on merkin ensimmäinen täyssähköinen sarjatuotantomalli. Suomen hintoja ja vakiovarusteita ei ole vielä vahvistettu.

Täyssähköinen SUV toimii kahdella sähkömoottorilla, jotka ovat paikallisesti CO2-neutraaleja ja lähes äänettömiä. Uuden sukupolven sähköinen quattro-nelivetojärjestelmä takaa erinomaisen pidon ja dynamiikan. Järjestelmä takaa jatkuvan ja ideaalin vääntömomentin jaon kahden akselin välillä.

Tärkein tekijä urheilulliseen luonteeseen ja erinomaiseen dynamiikkaan on matala ja auton keskelle sijoitettu akusto. Se takaa autolle toimintamatkan, joka on sopiva pitkien matkojen ajamiseen. Yli 90 prosentin ajan kaikista hidastuksista, Audi e-tron palauttaa energiaa ainoastaan sähkömoottorien kautta. Täyssähköisen SUV saavuttaa maksimaalisen rekuperaatiopotentiaalin yhdessä sähköhydraulisesti integroidun jarrujen ohjausjärjestelmän kanssa. Audi on maailman ensimmäinen autonvalmistaja, joka käyttää tällaista järjestelmää täyssähköisessä sarjatuotantomallissa.

Yksi tämän konseptin kohokohdista on lisävarusteena saataville tulevat virtuaaliset ulkopeilit – ensimmäistä kertaa maailmassa sarjatuotantomallissa. Ne eivät vain vähennä ilmanvastusta, vaan ne vievät auton digitalisaation täysin uudelle tasolle.

Audi e-tronin navigaatiojärjestelmästä, joka on varustettu reittisuunnittelijalla ja joka kertoo sopivat reitit ja latausasemat, automatisoituun latauslaskutukseen ja aina älypuhelimella tehtävään kauko-ohjaukseen – Audi e-tron tarjoaa erityisen kattavia liitettävyyspalveluja. Audi e-tron on aina varustettu huippuversioisella MMI Navigointi Plus -infotainment-järjestelmällä. Audi e-troniin on saatavilla useita kuljettajaa avustavia järjestelmiä. Esimerkiksi vakiovarusteena oleva ennakoiva taloudellisuusavustin edistää taloudellista ajotapaa näyttämällä ennakoivaa tietoa ja tekemällä automaattisesti jarrutusenergian talteenottoa. Mikäli asiakas tilaa autoonsa mukautuvan vakionopeudensäätimen, järjestelmä myös jarruttaa ja kiihdyttää täyssähköisen SUV:in ennakoivasti.

Audi e-tron valmistetaan Brysselissä CO2-neutraalissa tehtaassa. Ensimmäiset toimitukset Euroopassa alkavat loppuvuodesta 2018. Suomeen ensimmäiset autot saapuvat alkuvuodesta 2019.

Suomen hintoja ja vakiovarusteita ei ole vielä vahvistettu.

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Uusi Tesla Model 3 Performance
Uudistunet Audi Q7 TFSI e quattro ja Q8 TFSI e quattro palaavat myyntiin
Nelipyörässä uusien autojen myynti rajusti valtakunnallista tasoa korkeammalla

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *