Kaasujalka

Matkakeidas laajensi Hollolaankin

Julkaissut:

|

18.9.2018

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Matkakeidas laajensi Hollolaankin

Tähän asti Kausalassa ja Vierumäellä toiminut Matkakeidas löytyy nyt myös Lahden kupeesta Hollolasta. Palvelu on monipuolista, useita erilaisia ruokaravintoloita ja sähköautojen latauspistettä myöten.

Matkakeidas avasi ensimmäisen pisteensä Kausalaan jo vuonna 1989. Viisi vuotta sitten se avasi uuden liikenneaseman myös Vierumäelle Heinolan kupeeseen.

Kesäkuun alussa Matkakeitaita pyörittävä perheyritys avasi uuden aseman Tampereelle ja Riihimäelle vievän valtatie 12:n varrelle Hollolaan, hulppeisiin ja moderneihin reilun 2000 neliön tiloihin.

–Muutaman vuoden etsimme tältä suunnalta uutta paikkaa, kunnes tämä Hollolan tontti tarjoutui meille. Tässä kaikki tarvittava napsahti kohdalleen, tonttia ja liikennemääriä myöten. Tästä kulkee ohi reilut 12 000 ajoneuvoa päivässä ja ympärillä asuu 23 000 -24 000 ihmistä. Ja matkaa noin 120 000 asukkaan Lahteen on vain kymmenisen kilometriä, sanoo Hollolan matkakeitaan yrittäjä Aarto Rajakko.

Ohivirtaavan liikenteen vilkkautta kuvaa hyvin esimerkiksi se, että Kausalan Matkakeitaan ohi kulkeva ajoneuvomäärä on n. 7000 autoa vuorokaudessa.

Kattava ravintolamaailma

Vieläkin suurempia asiakaskäyntejä odotellaan sitten, kun kehätie Lahden moottoritieltä Tampereen suuntaan toteutuu, se tulee kulkemaan melkein Matkakeitaan vierestä, noin puolen kilometrin päässä.

Uusi Hollolan Matkakeidas hoitaa ennen kaikkea autoilijaa ja hänen kyytiläisiään. Monipuolista ja maittavaa aamiaista tarjotaan joka päivä noutopöydästä aamukuudesta puolikymmeneen. Runsas kolmen ruokalajin noutopöytä salaatteineen ja jälkiruokineen on katettuna niinikään joka päivä kello  10.30-17. Iltanälkäisten iltapuffa toimii kello 17-21.

Noutopöytien lisäksi annoksia voi valita myös a la Carte-listalta ja Hollolan matkakeitaan tiloista löytyy myös Hesburger ja Kotipizza.

Ravintolamaailman lisäksi tiloissa palvelee myös elintarvikemyymälä, Runebergin makeistukku, veikkauspalvelut, laaja valikoima autonhoitotuotteita sekä Otto-automaatti.

Vaikka painopiste on autoilijassa ja hänen kyytiläisissään, myös autolle löytyy palveluja: polttoainemyynnin lisäksi pesuhallista löytyy pesuautomaatti kaikilla herkuilla, mm. tehokkaalla laavavaahdolla. Pesuhallin vierestä löytyy myös imurit sisätilojen siistimiseen.

Rahtareille sauna

Nykyaikaa on myös sähköautojen latauspiste.

–  Jokunen auto siinä on ladannut melkeinpä päivittäin. Tänäkin aamuna oli yksi Nissan Leaf latauksessa. Auton lataaminen kun ei hoidu hetkessä, niin sähköautoilijat voivat odotella tulla meille kahville tai syömään. Hollolan Matkakeitaalla palvelee myös laajan valikoiman market, johon lähileipomoilta tulee kuorma joka päivä.

–Jonkun verran leivomme ja paistamme myös itse, Rajakko kertoo.

Matkakeidas on jo melkoinen työllistäjä, kolmessa pisteessä asiakkaita palvelee yhteensä n. 150 työntekijää.

–Emme kierrätä väkeämme eri toimipisteiden välillä, vaan jokaisella asemalla on oma henkilökuntansa. Talviaikaan työntekijöiden tietysti vähenee jonkun verran, mutta esimerkiksi täällä Hollolan uudella Matkakeitaalla meillä on vajaat 50 työntekijää näin kesäaikaan, Rajakko kertoo.

Ammattikuljettajille Hollolan Matkakeidas tarjoaa hienot puitteet rentoutumiseen ja itsensä huoltamiseen. Isolla rekkakentälle autoja mahtuu paljon, jos pitää yöpyä autossa. Rahtarit, bussinkuljettajat ja taksimiehet pääsevät Hollolan Matkakeitaalla myös saunomaan.

–Pyrimme olemaan mahdollisimman monipuolinen taukopaikka hyvin erilaisille asiakkaille. Meiltä löytyy hyvin myös kokoustiloja, Rajakko mainitsee.

Teksti Timo Kiiski
Kuvat Mika Salomaa

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Täysin uusi Dacia Duster hinta alkaen 24 399 euroa
Uusi Mitsubishi Outlander PHEV tekee paluun Eurooppaan
Kirkkonummen Motonet -tavaratalo avasi ovensa

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *