Kaasujalka

Kia e-Niron toimintamatka sähköllä jopa 485 km

Julkaissut:

|

18.9.2018

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Kia e-Niron toimintamatka sähköllä jopa 485 km

Uusi Kia e-Niro tarjoaa jopa 485 kilometrin toimintamatkan (WLTP) sähköllä yhdellä latauksella. Kia e-Niro esitellään suurelle yleisölle Pariisin autonäyttelyssä lokakuussa, ja se tulee myyntiin Euroopassa vuoden 2018 lopulla.

Eurooppalainen tyyppihyväksyntä on vahvistanut Kia e-Nirolle 485 kilometrin toimintasäteen yhdellä latauksella WLTP:n yhdistetyssä testauksessa, 64 kWh:n akulla varustettuna. WLTP:n kaupunkiajon mukaisessa testauksessa e-Nirolle mitattiin jopa 615 kilometrin toimintasäde, joka on pidempi kuin monissa bensiinikäyttöisissä automalleissa. Kia e-Niron 64 kWh:n ajoakun lataus kestää vain 54 minuuttia 80 prosentin lataustasoon 100 kW:n pikalatauspisteestä.

64 kWh:n akusto on yhdistetty 150 kW (204 hv) sähkömoottoriin, tuottaen 395 Nm:n väännön ja kiihtyvyyden 0-100 km/h vain 7,8 sekunnissa. Kuten Niro hybrid ja plug-in hybrid, myös e-Niro on etuvetoinen.

e-Niro tarjoaa omistajilleen paljon mahdollisuuksia vaikuttaa ajoakuston tehokkuuteen ja toimintasäteeseen. Näitä ovat esimerkiksi jarrutusenergian talteenotto, moottorijarrutuksen ohjaus ja ennakoiva energian ohjaus. Nämä uudet teknologiat mahdollistavat kuljettajalle ajoakuston lataustason ylläpitämisen ja tehokkaan hyödyntämisen omalla ennakoivalla ajotavalla jarrutuksen ja moottorijarrutuksen avulla. Moottorijarrutuksen ohjaus ja ennakoiva energian ohjaus ovat kytkettynä e-Niron navigointijärjestelmään, jonka avulla järjestelmä voi suositella kuljettajalle etukäteen maastoon ja tiestöön perustuen esimerkiksi moottorijarrutuksen käyttämistä.

Uusi Kia e-Niro on varustettu Kian 7 vuoden tai 150 000 kilometrin takuulla. Takuu kattaa myös ajoakuston ja sähkömoottorin.

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Uudistunet Audi Q7 TFSI e quattro ja Q8 TFSI e quattro palaavat myyntiin
Nelipyörässä uusien autojen myynti rajusti valtakunnallista tasoa korkeammalla
Täysin uusi Dacia Duster hinta alkaen 24 399 euroa

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *