Kaasujalka

Anssi Valkonen ajoi BMW-rallimestariksi

Julkaissut:

|

16.9.2018

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Anssi Valkonen ajoi BMW-rallimestariksi

Huipputasaisen BMW Xtreme Rally -sarjan uusi mestari on kauhavalainen Anssi Valkonen.

Mestaruus ratkesi AL-Härmän kuljettajan eduksi jo sarjan toiseksi viimeisessä osakilpailussa, kun viime vuonna mestaruuden ylivoimaisesti voittanut Veli-Matti Havelin ajoi Maxell-rallissa ulos, eikä Sami Grönhalin loppukiri riittänyt Valkosen voittamiseen.

BMW-sarjan viidentenä osakilpailuna Pusula-keskeisesti ajettu kuuden erikoiskokeen Maxell-ralli kulki alusta alkaen Anssi Valkosen komennossa. Mestaruusmahdollisuudet omanneet Laihian UA:n Veli-Matti Havelin ja Nurmijärven UA:n Sami Grönthal jäivät 11,7 kilometrillä EK-pohjista 9 ja 15 sekuntia.

Havelin kuroi kakkosella eroa kiinni viisi sekuntia, mutta hallitseva mestari poistui ajouralta EK 3:lla. Nelonen meni Grönthalin nimiin, mutta Valkosen kaula oli jo yli 51 sekuntia. Tulevan mestarin varmistellessa voittoa Grönthal ”sai” voittaa myös kaksi viimeistä EK:ta. Maalissa Valkosen ja Grönthalin ero oli 25 sekuntia.

Kolme osakilpailuvoittoa ja kaksi kolmossijaa takaavat 30-vuotiaalle Anssi Valkoselle BMW-sarjan mestaruuden, mutta Urjalassa 13.10. ajettavassa sarjapäätöksessä kilpaillaan vielä tiukasti BMW-sarjan himmeämmistä mitalisijoista. Kakkossijasta ajavat Havelin (2017) ja Grönthal (2016) ovat sarjan edelliset mestarit.

BMW-mestaruus on sarjan ennakkosuosikkeihin lukeutuneen Anssi Valkosen ensimmäinen. Jani Pohton kartturoima Valkonen ajoi viime vuonna etuvetoisella autolla rallin SM3-luokassa, ja tänä vuonna uusi BMW-mestari ajoi rallin lisäksi SM-rallicrossia SRC-luokassa

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Ruotsalainen joutui tyytymään kakkossijaan Pohjanmaalla
”Olisin luultavasti tehnyt samoin kuin Vettel”
Jaakko Lavio voitolla BMW Rallin kärkeen

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *