Kaasujalka

Uudistunut Kia Sportage saapui Suomeen kevythybridinä

Julkaissut:

|

12.9.2018

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Uudistunut Kia Sportage saapui Suomeen kevythybridinä

Sportage on ensimmäinen malli, jossa Kia esittelee 48 V sähkömoottorilla varustetun EcoDynamics+ -kevythybridijärjestelmän. 

Sportage on Kialle tärkeä volyymimalli. Kia myi vuonna 2017 yhteensä 131 000 Sportagea, joka vastaa neljännestä Kian Euroopan myynnistä. Sportagen maailmanlaajuinen myynti saavutti tänä vuonna viiden miljoonan kappaleen rajapyykin. Malli on ollut tuotannossa vuodesta 1993 lähtien.

 

Uudistetun Sportagen moottorivalikoimaan on lisätty Kian uusi EcoDynamics+ kevythybridijärjestelmä 2-litraisen dieselmoottorin yhteyteen. Kian hybridijärjestelmä sisältää kompaktin 0,46 kWh 48 V litium-ioniakun ja sähkömoottorin (Mild-Hybrid Starter-Generator). Hybridijärjestelmä ohjaa sähkömoottoria invertterin avulla ja järjestelmä vaihtaa saumattomasti eri tilojen välillä. Sähkömoottori avustaa dieselmoottoria kiihdytyksissä jopa 10 kW:n lisätehon voimin suoran kytkennän ansiosta. Lataustila kerää vastaavasti tehokkaasti talteen vapautuvaa liike-energiaa hidastettaessa. Järjestelmän tuottama teho on 185 hv ja vääntö 400 Nm.

Sportagen GT-Line -mallit on varustettu kiiltävän mustalla jäähdyttimen säleiköllä, musta-hopealla alleajosuojalla ja tummakromisilla koristelistoilla. Sportage GT-Linen ikoniset 19” kevytmetallivanteet ovat saaneet myös uuden ilmeen. Lisäksi kaikki GT-Line -mallit on varustettu tuplapakoputkilla ja ”ice cube” LED-etusumuvaloilla.

Uudistuneeseen Sportageen tulee saataville Kian uusimman sukupolven ajamista avustavia varusteita. Näitä ovat esimerkiksi mukautuva vakionopeussäädin Stop & Go -toiminnolla, Around View Monitor -kamerajärjestelmä sekä kuljettajan vireystilan valvonta. Autoon tulee saataville myös Kian uusi 8” kosketusnäyttö.

Uudistetun Kia Sportagen hinnat alkavat 27 893 eurosta.

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Kesällä tehdään suurin osa autoilkivallasta
Audi Q7 uudistuu
Mittava urheiluautojen tapahtuma Helsingin keskustassa sunnuntaina!

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *