Kaasujalka

Turvallista automatkaa myös koirakavereille

Julkaissut:

|

22.8.2018

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Turvallista automatkaa myös koirakavereille


Autoreissuilla mökeille ja muihinkin kohteisiin matkaavat myös perheen lemmikit. Tässä tuotteita, jotka on suunniteltu helpottamaan myös koirien automatkailua.

Monelle perheelle koira on täysivaltainen perheenjäsen, joka halutaan aina ottaa muun väen mukaan rientoihin. Kun koiran kanssa lähdetään tien päälle, tulee karvaisen ystävän matkustusolosuhteisiin ja –turvallisuuteen kuitenkin kiinnittää erityistä huomiota. Laadukkailla varusteilla matkateko on mukavampaa niin isäntäväelle kuin karvakuonollekin.

 Älä pidä koira irrallaan

Koiraverkko ja tilanjakaja muodostavat koiralle turvallisen matkustuspaikan. Koiraa ei tulisi koskaan pitää autossa irrallaan.

–Esimerkiksi törmäystilanteessa ympäri autoa sinkoutuva koira voi loukata itsensä ja olla hengenvaarallinen silloin myös muille matkustajille, muistuttaa markkinointipäällikkö Jouni Vainikka autotarvikeiden ja varaosien maahantuonti- ja tukkuliike Kaha Oy:stä.

Helppo tapa rajata koiralle oma, turvallinen matkustustila on hankkia autoon hyvin istuva koiraverkko. Verkon avulla koira saa matkustaa omassa rauhassaan auton tavaratilassa.

–Iso-Britanniassa suunnitellut ja valmistetut Travall-koiraverkot ovat automerkki- ja mallikohtaisia, mikä takaa verkkojen täydellisen istuvuuden, Vainikka sanoo.

Vankkarakenteinen verkko kiinnitetään kekseliäästi kunkin automallin tavaratilan sopiviin kohtiin niin, ettei autoon tarvitse tehdä mitään muutoksia tai kummallisia viritelmiä. Verkon asentaminen ei vaadi mitään erikoistyökaluja ja verkot sopivat niille tarkoitettuihin kohtiin millimetrin tarkasti. Täydellisesti istuva verkko pysyy paikoillaan eikä rämise häiritsevästi. 

Mikäli tavaratilaa ei haluta luovuttaa kokonaan koiralle, tai halutaan välttyä useamman koiran keskinäiseltä nahistelulta, kannattaa koiraverkon lisäksi hankkia myös kätevä Travall-tilanjakaja. Tilanjakajalla koiralle rajataan vain tietty tila takakontista, joten koira ei pääse käsiksi esimerkiksi perheen ruokaostoksiin.

Travall-koiraverkot ja –tilanjakajat ovat paitsi helposti asennettavia, niin myös helposti irrotettavissa silloin kun niille ei ole tarvetta.

Huolehdi nesteytyksestä 

Päivänselvää, että koiraa ei tule kesällä jättää autoon yksinään. Lämpötila nousee auton sisätiloissa yllättävän nopeasti, vaikka ulkona ei mitään hellelukemia mitattaisikaan.

– Ota siis lemmikkisi joko mukaan kauppareissulle tai huolehdi muilla tavoin, ettei karvakaveri läkähdy tulikuumaan autoon. Vainikka neuvoo.

Etenkin lämpimillä ilmoilla on myös ensiarvoisen tärkeää huolehtia lemmikkien nestetasapainosta. Pidemmällä automatkalla koiraa tulee juottaa useaan otteeseen, mikä voi osoittautua haasteelliseksi liikkuvassa autossa. Nykyään markkinoilla on onneksi monenlaisia matkakuppeja ja –pulloja, joista juominen on tehty mahdollisimman helpoksi. Esimerkiksi Travallin Road Refresher –juomakuppi on suunniteltu niin, että se pysyy paikoillaan eikä läikytä vettä pitkin autoa. Kupissa on kelluva suoja, joka estää veden läikkymisen, mutta ei estä koiraasi juomasta kupista.

Häikäisysuoja avuksi

Kirkkaasti porottava aurinko häikäisee silmiä ja nostaa auton lämpötilaa. Helppo tapa parantaa sekä ihmisten että lemmikkien matkustusmukavuutta on hankkia häikäisysuojat auton taka- ja sivuikkunoihin. Kunnolliset häikäisysuojat suojaavat matkustajia UV-säteilyltä, auttavat pitämään sisätilat viileämpinä sekä estävät avoimen näkyvyyden auton takatiloihin.

–Lapsiperheiden suosimien imukuppiratkaisujen lisäksi markkinoilta löytyy myös automallikohtaisia, tyylikkäitä häikäisysuojia, jotka tummentavat auton takaikkunat huomaamattomasti ja pesevät peittävyydellään yleismalliset imukuppisuojat mennen tullen. Esimerkiksi Car Shades –merkkiset häikäisysuojat ovat korkealaatuisia, käsin viimeisteltyjä ja mallikohtaisia suojia, jotka istuvat paikoilleen täydellisesti, Vainikka kertoo. 

Tummennusteippauksiin verrattuna häikäisysuojat ovat edullisempi ja muuntautumiskykyisempi vaihtoehto, sillä suojat on mahdollista irrottaa milloin tahansa. Koko ikkunan peittävät häikäisysuojat toimivat myös kätevänä hyönteisverkkona, kun auton ikkunoita pidetään auki. Car Shades –suojat pysyvät tiukasti paikoillaan jopa moottoritienopeuksissa, joten irti räpsähtävistä suojista ei tarvitse kantaa huolta.

Teksti Timo Kiiski 

 

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Vaihtaako automaattivaihteistosi epämääräisesti?
Faktoja ja myyttejä autoiluun liittyen: Kuuluuko moottorin syödä öljyä?
Tarkista kesärenkaiden kunto ajoissa

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *