Kaasujalka

Kari Hotakaisen Tuntematon Kimi Räikkönen ilmestyi

Julkaissut:

|

16.8.2018

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Kari Hotakaisen Tuntematon Kimi Räikkönen ilmestyi

“Mä diggaan olla siellä autossa, ajaminen on ainoa hieno asia koko siinä hommassa, autossa saa olla rauhassa.”

Yksi vuoden odotetuimmista kirjoista on ilmestynyt. Ajatus kirjoittaa kirja Kimi Räikkösestä heräsi kirjailija Kari Hotakaisen mielessä jo muutama vuosi sitten. Melkein utopistisesta ajatuksesta tuli tosi.

”Painan sanelimen punaista rec-kytkintä. Se on nyt valmiina säilömään puhetta. Kimi vilkaisee vehjettä, ei anna sen häiritä, tai jos antaa, en sitä huomaa.”

Kirja on kertomus vaatimattomista oloista lähteneestä ihmisestä, joka murtautui epätavallisen ammatin huipulle. Kirja kertoo ajamisesta, perheestä, luottamuksesta, rakkaudesta, vapaa-ajasta ja nuoren miehen elämän tähänastisista dramaattisista hetkistä.

Ääneen pääsevät Kimi Räikkösen lisäksi hänen äitinsä, veljensä, vaimonsa, uskotut ystävät sekä työtoverit managerista mekaanikkoihin ja muihin kuskeihin.

Tuntematon Kimi Räikkönen on hurja, humoristinen ja liikuttava kirja – sen luettuaan tietää, mitä puhuu ihminen, joka yleensä ei puhu, ja mitä ajattelee ihminen, jonka miljoonat tietävät mutta vain harva tuntee.

Kirjasta otettiin poikkeuksellisen suuri ensimmäinen painos, 50 000 kappaletta. Koko painos on jo ennakkoon myyty kaupoille.

”Tässä kirjassa sekä kirjoittajan että kohteen erityisyys tekevät lopputuloksesta aivan ainutlaatuisen. Myös ennakkokiinnostus kirjaa kohtaan on ollut aivan omaa luokkaansa”, sanoo kustantaja Touko Siltala.

Kirja on herättänyt suurta kiinnostusta kaikkialla maailmassa. Teoksen käännösoikeudet on myyty tähän mennessä kymmeneen maahan: Ruotsiin, Britanniaan, Japaniin, Viroon, Unkariin, Saksaan, Hollantiin, Kiinaan, Puolaan ja Italiaan.

Ruotsiksi kirjan kustantaa suomalainen kustantamo Förlaget ja se ilmestyy nyt samaan aikaan kuin suomenkielinenkin kirja. Muuallakin teos julkaistaan harvinaisen nopeassa tahdissa, jo tämän syksyn aikana kirja ilmestyy ainakin englanniksi, japaniksi, viroksi, unkariksi, saksaksi ja hollanniksi.

Kuva: Ilari Suhonen

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Mersu paskaksi routakuopassa – vakuutus ei korvaa
Ääripäät korostuvat autoilusta väitellessä
Miksi ette sitten osta dieseleitä?

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *