Kaasujalka

Hyundai Kona electric Suomeen syksyllä

Julkaissut:

|

12.7.2018

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Hyundai Kona electric Suomeen syksyllä

Hyundai Kona electric tulee Suomen markkinoille kahdella vaihtoehtoisella tehoversiolla ja yhdellä markkinoiden suorituskykyisimmistä sähkömoottoreista.

Perusversiossa akun kapasiteetti on 39,2 kWh, tehoa 135 hv (99 kW). Tehokkaammassa versiossa akun kapasiteetti on 64 kWh ja tehoa on 204 hv (150 kW). Varustetasot Suomessa ovat Comfort ja Style.

Tehokkaammalla akkuversiolla Hyundai Kona electric tarjoaa vaikuttavan toimintamatkan yhdellä latauksella, jopa 482 km (WLTP-mittaustavan mukaan).

Hyundai Kona electricin pienemmän akkuvaihtoehdon lataus 7,2 kW:n latausasemalla kestää 6 h 10 min. Suurempi akkuvaihtoehto latautuu 9 h 35 min. 50 kWh:n latausasemalla 64 kWh:n akkuvaihtoehto voidaan ladata 80 %:iin 75 minuutissa ja 100 kWh:n latausasemalla vain 54 minuutissa.

 

 

Uusi 7 tuuman mittaristo antaa kuljettajalle järjestelmän tiedot akun varaustilasta ja energiankulutuksesta. Head-up display -tuulilasinäyttö välittää tiedot suoraan kuljettajan näkökenttään. Lisävarusteena on tarjolla 8 tuuman navigointijärjestelmä, johon mobiililaitteen voi peilata Apple CarPlay- tai AndroidAuto-palveluilla sekä KRELL-huippuäänentoistolla.

Konan aktiiviset turvallisuusominaisuudet sisältävät mm. älykkään nopeusrajoitusten tunnistamisen ja uuden, auton aiempaakin tarkemmin kaistan keskellä pitävän Lane Following Assistin. Tutkapohjainen Smart Cruise Control -järjestelmä säätää ajonopeutta ja jarruttaa automaattisesti.

Hyundain tavoitteena on tuoda mahdollisimman ympäristöystävällinen autoilu kaikkien ulottuville. Hyundai aikookin tuoda jopa 30 uutta automallia Euroopan markkinoille vuoteen 2021 mennessä. Hyundai Kona electric on niistä yksi.

– Vuoteen 2021 mennessä 60 % mallistostamme on tarjolla vaihtoehtoisilla käyttövoimilla. Uskomme, että tulevaisuus on sähkö- ja polttokennoautojen, totesi Hyundai Motor Europen operatiivinen johtaja Thomas A. Schmid.

Ensimmäisiä uusia Hyundai Kona electric -malleja odotetaan Suomeen vuoden viimeisellä neljänneksellä. Hintoja ei ole vielä vahvistettu.

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Volvolle uudet hybridivoimansiirrot
Ford Mustang nyt Legona
Audi e-tron legendaarisessa ”Streifissa”

Tietoa julkaisijasta

Mika

(1) Lukijan kommentti

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *