Kaasujalka

Valmet Automotive on käynnistänyt tänään uuden A-sarjan tuotannon

Julkaissut:

|

10.7.2018

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Valmet Automotive on käynnistänyt tänään uuden A-sarjan tuotannon

Mercedes-Benzin uuden, neljännen sukupolven A-sarjan tuotanto on käynnistynyt tuotantosuunnitelman mukaisesti tänään Valmet Automotiven tehtaalla Uudessakaupungissa.

Uuden automallin valmistus on alkanut jo aiemmin Mercedes-Benzin Rastattin ja Kecskemétin tehtailla Saksassa ja Unkarissa.

Valmet Automotive valmisti myös A-sarjan edellisen sukupolven mallia, joten  muutostarpeet Uudenkaupungin autotehtaalla olivat nyt tavallista vähäisempiä. Eniten muutoksia on tehty A-sarjan hitsaamoon, jossa robottien määrä on noussut 223:een ja automaatioaste 95 prosenttiin. Manuaalisista työasemista on luovuttu kokonaan.

Tuotanto-osastojen muutostöillä on varmistettu kapasiteetti kahdelle automallille sekä kehitetty ergonomiaa, työturvallisuutta ja tuottavuutta. Valmet Automotive rekrytoi uuden A-sarjan tarpeisiin noin 500 henkilöä. Suurin osa on jo valittu, mutta autonrakentajien rekrytointi Uudenkaupungin autotehtaalle jatkuu edelleen.

– Vahvojen markkinaodotusten vuoksi olemme valmistautuneet uuden A-sarjan tuotantoon erittäin huolellisesti. Apunamme ovat kokemukset edellisestä A-sarjasta, ja tavoitteemme on varmistaa nopea tuotannon aloitus sekä korkeat tuotantovolyymit, kertoo Valmet Automotiven valmistuspalvelujen johtaja Pasi Rannus.

– Uudenkaupungin aloittaessa tänään uuden A-sarjan valmistuksen, uutuusmallimme tuotanto laajenee ainutlaatuisen nopeaan tahtiin. Uuden A-sarjan tuotanto on käynnistetty muutaman viikon sisään jo kolmella tehtaalla, kertoo Mercedes-Benzin henkilöautotuotannosta ja alihankintaketjuista vastaava johtaja Markus Schäfer.

A-sarjan tuotannonaloitusta on juhlistettu tänään kutsuvierastilaisuudessa Uudenkaupungin autotehtaalla.

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Ford Explorer hinta alkaen 42 390 euroa
Audi Q6 e-tron hinta alkaen 77 990 euroa
Uudistunut Audi A3 hinta alkaen 33 990 euroa

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *