Kaasujalka

Raikkaasti ja kiiltäen kesään

Julkaissut:

|

4.7.2018

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Raikkaasti ja kiiltäen kesään

Kesällä auton halutaan olevan priimakunnossa. Parhaan ja kestävimmän lopputuloksen saat, kun käytät oikeanlaisia ja laadukkaita puhdistustuotteita sekä tarkoituksenmukaisia tarvikkeita.

Saksalaisen SONAXin laajasta autonhoitotuotevalikoimasta löytyy sopivat aineet ja tarvikkeet auton puhtaanapitoon ja ehostamiseen.

Aloita huolellisella pesulla

Tuulilasiin ja maalipintaan liiskaantuneet hyönteiset sotkevat tuulilasin, ovat haasteellisia irrottaa ja haittaavat näkyvyyttä merkittävästi. Auton puhdistus kannattaakin aloittaa aina käsittelemällä auto hyönteisirrotteella.

Pitkään maalipinnalla muhineet hyönteisten jäämät saattavat aiheuttaa korroosiota, joten hyönteisirrotteen säännöllinen käyttö on erittäin suositeltavaa.

Hyönteisten irrottamiseksi pese auto huolellisesti autoshampoolla, huuhtele vedellä ja kuivaa. Jos pinnassa tuntuu vielä pesunkin jälkeen karheutta, ota avuksi SONAX-puhdistussavi, joka silottaa ja viimeistelee maalipinnan.

Suihkuta ikkunanpesuainetta liukasteeksi käsiteltävälle alueelle ja muotoile sitten savesta sopivankokoinen pala. Käsittele liukastettu pinta savella ja viimeistele käsitelty alue kuivaamalla se mikrokuituliinalla. Lopputuloksena on sileä pinta, myös auton helmoissa!

Suojaa maalipinta

Huolellisen pesun jälkeen on tärkeää vielä suojata auton maalipinta, joko vahaamalla tai pinnoittamalla. Käsitelty, suojattu maalipinta paitsi näyttää hyvältä ja kiiltää kauniisti auringossa, myös hylkii vettä ja likaa:, auton puhtaanapidosta tulee huomattavasti helpompaa. Siitepöly ja muu kesälika eivät pääse jämähtämään suojatulle maalipinnalle, vaan ne saa huuhdottua helposti vedellä.

Mikäli suosit maalipinnan suojauksessa vahaamista, kannattaa tutustua SONAX XTREME –sarjan hybridivahoihin. Ne ovat helppokäyttöisiä, hyvin levittyviä ja sarjasta löytyy sopiva vaha erikuntoisille maalipinnoille.

Jotta vahaus oli mahdollisimman vaivatonta ja lopputulos onnistunut, kannattaa myös välineisiin panostaa. Vaha on huomattavasti helpompi levittää ja kiillottaa, kun käytössä on vanhan rievun sijaan kunnollinen vahanlevityssieni ja mikrokuituliina!

Jos auton vahaaminen ei ole sinun juttusi, valitse pinnoite maalipinnan suojaamiseen. Pinnoite on kestävä ja helppotöinen vaihtoehto perinteisille autovahoille. Pinnoite antaa maalipinnalle kestävän suojan, kirkastaa värit ja antaa erinomaisen vedenhylkimisominaisuuden.

Pinnoittaminen on myös helppoa; suihkuta pinnoitetta pehmeälle levityssienelle, levitä ristikkäisin liikkein ja pyyhi maalipinta mikrokuituliinalla.

SONAX on tuonut keväällä markkinoille myös varsinaisen pikavaihtoehdon pinnoittamiseen; SONAX XTREME Spray & Seal -suihkutettavan pinnoitteen. Pinnoitetta suihkutetaan kostealle maalipinnalle, huuhdellaan vedellä ja kuivataan pisarat. Tämän helpommaksi ei auton maalipinnan suojaaminen voi tulla!

Hyvästi kellastuneet umpiot!

Kellertävät, mattaantuneet ajovaloumpiot pilaavat auton muutoin huolitellun ulkonäön helposti. Umpioiden kellastumista ajan myötä on mahdotonta estää, mutta umpiot on mahdollista saada jälleen kirkkaiksi ja hyvännäköisiksi umpioiden kirkastussarjan avulla.

SONAX Ajovaloumpioiden kirkastussarjalla kirkastat muoviset ajovaloumpiot helposti ja nopeasti. Pakkauksessa on mukana kaikki käsittelyyn tarvittavat tuotteet ja tarvikkeet.

Näin helposti kirkastat himmenneet umpiot:

  • Aloita käsittely pesemällä umpiot ja suojaa tämän jälkeen umpioiden reunat huolellisesti esimerkiksi teipin avulla.
  • Hio umpion pinta pyörivin liikkein kostutetulla P5000-vesihiontaruusukkeella. Hionta kirkastaa mattaantuneen pinnan ja tasoittaa naarmut.
  • Pyyhi umpion pinta kiillotusliinalla.
  • Kiillota umpio SONAX Headlight Polish -hionta-aineella ja kiillotussienellä, kunnes haluttu kiiltoaste on saavutettu.
  • Pyyhi pinta kiillotusliinalla.
  • Hionnan ja kiillotuksen jälkeen, ota käyttövalmis Headlight Sealant -pinnoiteliina pakkauksesta ja käy liinalla huolellisesti läpi käsitellyt pinnat. Pinnoiteliina tekee umpion pinnalle suojaavan kalvon.
  • Anna umpioiden lopuksi kuivua 30 min.

Raikasta lopuksi sisätilat

Mikäli ilmastointijärjestelmää ei ole hetkeen puhdistettu ja penkeillekin on taas päässyt ajan kuluessa läikkymään kaikenlaista syötävää ja juotavaa, alkaa autossa lämpimällä ilmalla haista tunkkaiselta..

SONAX A/C –ilmastoinninpuhdistusaine on helppokäyttöinen, laukaistava puhdistuspatruuna, joka raikastaa ja desinfioi ilmastointijärjestelmän sekä sisätilat tehokkaasti.

Ravista purkkia ennen käyttöä ja aseta purkki käynnissä olevan auton sisälle ilmastointilaitteen puhaltaessa täysillä kylmää ilmaa. Käännä valitsin sisäilmankiertoasentoon ja laukaise purkki valkoisesta painikkeesta. Jätä purkki käynnissä olevaan autoon noin 15 minuutiksi. Tämän jälkeen sammuta auto ja avaa ovet ja ikkunat, sekä anna tuulettua kunnolla.

Jos penkkeihin sekä muihin tekstiileihin on tarttunut epämiellyttäviä hajuja ruoasta, juomasta tai esimerkiksi tupakoinnista, tai etenkin jos autossa matkustaa säännöllisesti lemmikkejä, kannattaa tekstiilipinnat käsitellä vielä erikseen SONAX-hajuntappajalla. Suihkauta hajuntappajaa käsiteltävälle pinnalle, anna kuivua ja haju on poissa!

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Vaihtaako automaattivaihteistosi epämääräisesti?
Faktoja ja myyttejä autoiluun liittyen: Kuuluuko moottorin syödä öljyä?
Tarkista kesärenkaiden kunto ajoissa

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *