Kaasujalka

Uusi Hyundai Tucson syksyllä Suomeen

Julkaissut:

|

3.7.2018

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Uusi Hyundai Tucson syksyllä Suomeen

Euroopassa suunniteltu ja valmistettu Hyundai Tucson on saanut uuden päivitetyn designin, moottorit sekä edistykselliset turvallisuus- ja mukavuusvarusteet, jotka palvelevat tämän päivän autoilijan tarpeita.

Malli saa uutta ilmettä Hyundain tunnusomaisella Cascading Grill -etusäileiköllä ja tyylikkäillä uusilla täys-led-ajovaloilla. Etupuskuria on nostettu. Myös takavalot ja takapuskuri on uusittu. Yhteensä 11 ulkovärin valikoimaan saadaan kolme uutta vaihtoehtoa, Olivine grey, Stellar blue ja Champion blue. Vannevaihtoehtona saataville tulevat uudet 19 tuuman alumiinivanteet. Sisätiloiltaan Hyundai Tucsonin olemus päivittyy neljällä sisustavärivaihtoehdolla, mustalla, Sahara beigellä, Light grey -harmaalla ja Red wine -punaisella sekä laadukkaammilla verhoilumateriaaleilla. Uuden Hyundai Tucsonin varustetasot ovat Fresh, Comfort, Style ja Premium.

Uusia moottorivaihtoehtoja

Uuteen Hyundai Tucsoniin on tarjolla kaksi diesel- ja kaksi bensiinimoottorivaihtoehtoa. Uusi moottorivaihtoehto on 2,0 CRDI -kevythybridimoottori, jossa sähkömoottori on yhdistetty dieselmoottoriin. Tehoa uudessa moottoriversiossa on 137 kW (186 hv). Tämä suorituskykyinen moottori on liitetty nelivetoon ja uudelleen kehitettyyn kahdeksanvaihteiseen automaattivaihteistoon (8AT). Toinen dieselmoottorivaihtoehto on uudelleen kehitetty 1,6 CRDI kahdella vaihtoehtoisella tehoversiolla: 85 kW (115 hv) ja 100 kW (136 hv). Ensimmäinen tehoversio on tarjolla etuvetoisena kuusivaihteisella käsivaihteistolla, tehokkaampi versio seitsemänvaihteisella kaksoiskytkinautomaattivaihteistolla (7DCT) etu- tai nelivetoisena.

Hyundai Tucsoniin on tarjolla myös kaksi bensiinimoottoria. Etuvetoisena tarjolla oleva 1,6 MPI kuusivaihteisella käsivaihteistolla tarjoaa tehoa 97 kW (132 hv). Tehokkaampi 1,6 T-GDI tarjoaa tehoa 130 kW (177 hv) ja on saatavilla seitsemänvaihteisen kaksoiskytkinautomaattivaihteiston (7DCT) kanssa. Tehokkaamman version yhteyteen on saatavilla etuveto tai neliveto. Kaikki Hyundai Tucsonin uudet moottorit täyttävät Euro 6c -standardin.

Uusi Hyundai Tucson on varusteltu aiempaa monipuolisemmalla tietoviihdejärjestelmällä. Matkustusmukavuuden takaavat tarjolla oleva Krellin toimittama äänentoistojärjestelmä ja langaton QI-standardin mukainen matkapuhelimen latausmahdollisuus. Apple CarPlay ja Android Auto -palveluita sekä Bluetooth-liitäntää tukeva uusi seitsemän tuuman kosketusvärinäyttö on vakiovarusteena Fresh-varustetasosta alkaen. Uuteen Hyundai Tucsoniin on valittavissa myös kahdeksan tuuman näytöllä varustettu navigointijärjestelmä 3D-kartoilla ja veloituksettomat reaaliaikaiset LIVE Services -palvelut seitsemäksi vuodeksi. Uuden Hyundai Tucsonin kaikkia varustetasoja voi räätälöidä mieleiseksi uusilla varustepaketeilla, joissa on tarjolla mm. navigointijärjestelmä sekä mukavuus- ja turvallisuusvarusteita.

Hyundai Tucsonissa on myös Euroopan korkeimmat auton turvallisuusstandardit täyttävät uusimmat aktiivista turvallisuutta edistävät SmartSense-järjestelmät sekä kuljettajaa avustavat järjestelmät: edessä kulkevaa liikennettä tarkkaileva ja tarvittaessa autoa jarruttava ja pysäyttävä törmäysvaroitin (FCA), kaista-avustin (LKA), kuljettajan vireystilan valvonta (DAW) sekä älykäs nopeusrajoituksen varoitus (ISLW). Turvallisuusvarusteisiin kuuluu myös ympäristön valvontajärjestelmä (SVM), jonka kamerat tarjoavat 360° näkymän peruuttaessa. Edistyksellinen mukautuva vakionopeussäädin (ASCC) lisää ajomukavuutta ja turvallisuutta säilyttäen mukautuvasti valitun nopeuden ja turvallisen etäisyyden edellä ajavaan sekä jarruttaen tarvittaessa. Näkyvyydestä Hyundai Tucsonissa on bi-led-ajovalot ja kaukovaloautomatiikka (HBA).

Uutta Hyundai Tucsonia odotetaan Suomeen syksyllä 2018. Hintoja ei ole vielä vahvistettu.

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Ford Explorer hinta alkaen 42 390 euroa
Audi Q6 e-tron hinta alkaen 77 990 euroa
Uudistunut Audi A3 hinta alkaen 33 990 euroa

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *