Kaasujalka

BMW-rallisarjan tiukka mestaruustaistelu jatkuu 7.7.

Julkaissut:

|

3.7.2018

|

Kirjoitettu kategoriaan:

BMW-rallisarjan tiukka mestaruustaistelu jatkuu 7.7.

Erittäin tasaisen BMW-rallisarjan neljäs osakilpailu ajetaan lauantaina 7.7. Orimattilassa. Yleisen luokan mestaruudesta käyvät tiukkaa kisaa pohjanmaalaiskuljettajat Veli-Matti Havelin ja Anssi Valkonen.

Laihian UA:n Veli-Matti Havelin voitti viime kaudella BMW Xtreme Rally -sarjan mestaruuden näytöstyyliin, mutta tänä vuonna on saatu jo kolme osakilpailuvoittajaa yhtä monessa osakilpailussa. Havelinin kovimmaksi haastajaksi on noussut kauhajokelainen Anssi Valkonen.

Valkonen voitti talvella sarjan avausosakilpailun. Lammilla toiseksi ajanut Havelin oli nopein Ähtärissä, missä Valkonen sijoittui kolmanneksi.

BMW-sarjan kesäkauden avauksessa Mäntsälässä voittoon ajoi vuoden 2016 BMW-mestari Sami Grönthal. Nurmijärveläisen takana käydyssä tiukassa sekuntikisassa Havelin voitti Valkosen 3,4 sekunnilla.

BMW-rallisarjassa ajetaan kuusi osakilpailua, joista viisi parasta huomioidaan kilpailijan loppupisteisiin, joten mestarin tai edes mitalistien nimiä on vielä paha veikkailla. Orimattila-rallin jälkeen BMW:t kisaavat vielä syksyllä Espoossa ja Urjalassa.

Historic Rally Trophy -osakilpailuna ajettavaan Orimattila-ralliin starttaa 7.7. kello 11 alkaen noin 160 kilpailijaparia. Kuudesta erikoiskokeesta muodostuvan rallin erikoisuus on se, että kilpailun reitti julkaistaan perjantaina kello 18. Reittikartat tulevat silloin ilmaiseksi jakoon Orimattilassa ja Myrskylässä sijaitsevissa pisteissä.

Orimattila-ralliin osallistuvat 12 BMW-luokan autokuntaa ajavat numeroilla 83–94 käännetyssä paremmuusjärjestyksessä, eli Veli-Matti Havelinin numero on 94 ja Anssi Valkosen 93. Ensimmäisen kesäosakilpailun voittaneen Sami Grönthalin numero on 90.

kuva Marko Kyöstilä

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Neste Ralli 2019 reitti julkaistu
Ruotsalaiselle toinen voitto
Asunmaa voitti Kouvolan SM-rallin

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *