Kaasujalka

Uusi Audi A1 Sportback syksyllä Suomeen

Julkaissut:

|

28.6.2018

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Uusi Audi A1 Sportback syksyllä Suomeen

Vuonna 2010 Audi esitteli mallistonsa uuden tulokkaan – Audi A1 Sportbackin. Nyt on mallin toisen sukupolven aika.

 

Audi A1 Sportback on saanut merkittävästi lisää pituutta – 56 mm lisää, ja se on nyt 4,03 metriä pitkä. Samalla leveys on pysynyt melkein samana ja on 1,74 metriä. Korkeutta toisen sukupolven A1:llä on vain 1,41 metriä, antennin kanssa 1,43 metriä.

 

A1 Sportback on saatavilla 10 eri ulkovärillä ja katto on mahdollista tilata erivärisenä. Myös sivupeilien kotelot, edessä olevien ilmanohjainten reunat ja auton sivulinjan kynnyslistat on mahdollista personoida erivärisiksi. Saatavilla on myös led-ajovalot.

Uutta on myös A1 Sportbackin modulaarinen varustelurakenne. Se tarjoaa erittäin laajan valikoiman personalisointimahdollisuuksia ja ensimmäistä kertaa asiakkaat voivat yhdistellä sisä- ja ulkolisävarusteita oman mielen mukaan. Riippuen varustelutasosta – basic, advanced tai S line – tarjolla on erilaisia vaihtoehtoja niin väreissä kuin materiaaleissakin.

A1 Sportback on myös tilavampi kuin edeltäjänsä. Tavaratila on kasvanut 65 litralla ja on nyt 355 litraa. Takaistuimet alas taitettuna tavaratila kasvaa 1 090 litraan. Tavaratilan lastauskynnys on 67 cm.

A1 Sportbackissä on korkearesoluutioinen 10,25 tuuman digitaalinen näyttö ja monitoimiohjauspyörä. Lisävarusteena saatavilla on myös Audi virtual cockpit -virtuaalinen mittaristo. Infotainment-järjestelmä on jo tuttu isomman kokoluokan autoista. Vakiovarusteisen MMI radio -järjestelmän kosketusnäytön koko on 8,8 tuumaa. Huippuvarusteena on saatavilla MMI navigation plus -paketti, jossa on 10,1, tuuman kosketusnäyttö ja ääniohjaus. Audi connectin yhteydessä MMI navigation plus tarjoaa hybridiajoreitti ohjausta – ajoreitti lasketaan pilvipalvelussa, jolloin koko liikennetilanne voidaan ottaa huomioon. Tämän lisäksi käytössä on satelliittikarttanäkymä sekä 3D-kaupunkimallit, jotka tarjoavat erityisen tarkkaa karttakuvaa.

Audi smartphone interface -liitäntä puolestaan tukee Apple Car Play- ja Android Auto -sovelluksia ja tarjoaa kaksi USB-liitintä. Tietyt sovellukset, kuten puhelimen, navigaattori ja suoratoistopalvelut, näkyvät näin suoraan MMI-näytöllä. Audi phone box lataa älypuhelimen induktiivisesti Qi-standardin mukaan, yhdistää sen langattomasti auton antenniin ja varmistaa näin ihanteellisen signaalin vastaanoton laadun. Bang & Olufsen Premium Sound System puolestaan tuottaa 560 watin äänitehon ja 11 kaiuttimen avulla erinomaisen äänielämyksen.

Kuljettajaa avustavat järjestelmät ovat myös jo tuttuja suuremman kokoluokan autoista. Esimerkiksi Audi lane departure warning – kaistalta poistumisvaroitin auttaa kuljettajaa pitämään auton kaistaviivojen välissä aina nopeudesta 65 km/h ylöspäin. Audi A1 Sportbackissä on myös nopeudenrajoitin ja tutkalla toimiva Audi pre sense -järjestelmä eteen, joka auttaa välttämään törmäyksiä jalankulkijoihin, pyöräilijöihin ja muihin ajoneuvoihin. Adaptiivinen vakionopeudensäädin on myös tutkaperusteinen ja se pitää halutun etäisyyden edellä ajavaan kulkuneuvoon. S tronic -automaattivaihteistolla varustetussa Audi A1 Sportbackissä adaptiivinen vakionopeudensäädin toimii 0–200 km/h ja manuaaliversiossa sen toiminta alkaa 30 km/h nopeudesta.

Uusi Audi A1 Sportback tarjoaa myös useita eri järjestelmiä pysäköinnin avustamiseen. Ensimmäistä kertaa saatavilla on peruutuskamera pysäköintiavustimen lisäksi. Audi A1 Sportbackin pysäköintiavustin avustaa nyt myös rinnakkaispysäköinnissä eteen- ja taaksepäin.

Moottorit ja jousitus

Uuden Audi A1 Sportbackin moottorit ovat bensiinimoottoreita teholuokissa 70 kW (95 hv) – 147 kW (200 hv). Turboahdin, suorasuihkutus ja partikkelisuodatin ovat vakiona. Saatavilla on manuaalivaihteisto tai S tronic -automaattivaihteisto. Poikkeuksena 147 kW huippuversio, joka on aina varustettu S tronic -automaattivaihteistolla.

Uuden Audi A1 Sportbackin perusjousituksen lisäksi saatavilla on urheilullinen sport-jousitus. Saatavilla on myös dynaamisia lisävarustepaketteja, jotka sisältävät mm. punaiset jarrusatulat, jousituksen säädettävällä iskunvaimennuksella ja Audi drive select -ajoprofiilit.

Ensimmäiset uudet Audi A1 Sportbackit saapuvat Suomeen syksyllä.

Suomen hintoja ja vakiovarusteita ei ole vielä vahvistettu.

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Volvolle uudet hybridivoimansiirrot
Ford Mustang nyt Legona
Audi e-tron legendaarisessa ”Streifissa”

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *