Kaasujalka

Uusi Volvo S60 on ensimmäinen USA:ssa valmistettu Volvo

Julkaissut:

|

21.6.2018

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Uusi Volvo S60 on ensimmäinen USA:ssa valmistettu Volvo

Volvo esitteli uuden keskikokoisen S60-sedanin yhtiön ensimmäisessä yhdysvaltaisessa tuotantolaitoksessa Charlestonissa, Etelä-Carolinassa.

Yhdistetty auton esittely- ja tehtaan avajaistilaisuus vahvistaa Volvon sitoutumista USA:n markkinoille, jotka ovat erittäin tärkeitä sekä itse yhtiölle että sen uudelle mallille. Uusi S60 on ensimmäinen USA:ssa valmistettava Volvo.

Uusi S60 on ensimmäinen Volvo -auto, jota myydään ilman dieselvaihtoehtoa, mikä korostaa yhtiön sitoutumista sähköistämiseen ja perinteisten polttomoottorien jälkeiseen aikakauteen.

Uuteen S60-malliin on tarjolla kaksi lataushybridivaihtoehtoa: Volvon T6 Twin Engine AWD -lataushybridi, jossa mekaanisesti ja turbon avulla ahdettu bensiinimoottori sekä sähkömoottori kehittävät tehoa yhteensä 340 hevosvoimaa, sekä T8 Twin Engine AWD -lataushybridi, jossa tehoa on 400 hevosvoimaa*. Myös Volvon kehutut T5- ja T6-bensiinimoottorit ovat saatavilla heti lanseerauksessa.

Volvon asiakkaat voivat ensimmäisenä tässä segmentissä hankkia uuden S60:n Care by Volvo -tilauspalvelulla, jolla auton saa käyttöönsä ilman käsirahaa kiinteällä kuukausimaksulla perinteisen omistajuuden sijaan. Care by Volvon ansiosta auton hankkiminen on yhtä helppoa ja läpinäkyvää kuin vaikkapa matkapuhelimen.

Uusi S60 jakaa Volvon skaalautuvan alustan (SPA), turvallisuustekniikan ja tieto- ja viihdejärjestelmän aikaisemmin tänä vuonna lanseeratun uuden V60 Sportswagonin sekä 90-sarjan huippumallien ja palkitun XC60:n kanssa. Kaikki nämä autot ovat saavuttaneet johtavia arvosanoja turvallisuudessa.

City Safety -järjestelmä automaattijarrutuksella auttaa kuljettajaa välttämään vaaratilanteet. Se on markkinoiden ainoa järjestelmä, joka havaitsee jalankulkijat, pyöräilijät ja suuret eläimet. Ensimmäisenä keskikokoisten sedanien segmentissä

City Safety jarruttaa nyt automaattisesti myös välttääkseen yhteentörmäyksen vastaantulevan ajoneuvon kanssa.

Valinnainen Pilot Assist -järjestelmä – joka tukee kuljettajaa ohjaamalla, kiihdyttämällä ja jarruttamalla hyvin merkityillä teillä nopeuteen 130 km/h asti – on päivitetty paremmalla kaarreajosuorituskyvyllä. S60 sisältää myös tieltä suistumiseneston, vastaantulevien ajoneuvojen väistötoiminnon ja muita ohjaustukijärjestelmiä. Valinnainen risteävän liikenteen varoitin automaattijarrutuksella tarjoaa lisää turvallisuutta ihmisille auton sisä- ja ulkopuolella.

Volvon Sensus Connect -tieto- ja -viihdejärjestelmä on täysin yhteensopiva Apple CarPlayn ja Android Auton kanssa ja pitää kuljettajan koko ajan yhteydessä. Intuitiivinen hallinta tapahtuu tablettimaisella kosketusnäytöllä, joka yhdistää auton toiminnot, navigoinnin, yhteyspalvelut ja viihdesovellukset.

Uuden S60:n sähköistettyihin versioihin on tarjolla myös suorituskykyä parantava Polestar Engineered -varustetaso, jonka on kehittänyt Volvon sähköisten urheiluautojen erikoismerkki Polestar.

Polestar Engineered on saatavilla vain T8 Twin Engine -lataushybridiin, ja se on kattava paketti, joka päivittää auton pyörät, jarrut, jousituksen ja moottorin ohjausyksikön ja nostaa S60 T8 -mallin yhdistetyn tehon 415 hevosvoimaan

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Ford Explorer hinta alkaen 42 390 euroa
Audi Q6 e-tron hinta alkaen 77 990 euroa
Uudistunut Audi A3 hinta alkaen 33 990 euroa

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *