Kaasujalka

Sama vuosimalli, eri korimalli – A-Mersusta tuli 2012 täysin eri auto

Julkaissut:

|

4.6.2018

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Sama vuosimalli, eri korimalli – A-Mersusta tuli 2012 täysin eri auto

Vuonna 2012 ensirekisteröityjä A-Mersuja löytyy vaihtoautomarkkinoilta kahta täysin erilaista autotyyppiä: toinen on pieni tila-auto, toinen sporttihenkinen pieni hatchback. Siksi hintaerotkin samoista kilometrilukemista huolimatta ovat todella suuret.

Mersun A-malli uudistui vuonna 2012 rajummin kuin juuri mikään muu auto. Vuosina 1999-2012 valmistettu tila-auto vaihtui 5-oviseen ja sporttiseen pieneen hatcbackiin.

Ja kun viimeiset tila-autoversiot A-Mersusta ensirekisteröitiin vuoden 2012 puolella ja samanaikaisesti myynnissä oli jo täysin uudistunut A-Mersu, voi asiaan perehtymätön hämmästyä lähtiessään metsästämään käytettyä vuosimallin 2012 A-Mersua.

Jo netistä kuvia selaillessa selviää, että kyseessä on kaksi täysin erilaista autotyyppiä.
–Mersu on uudistanut mallejaan ja mallimerkintöjään niin radikaalisti, että itsellänikin on vaikeaa muistaa kaikkien mallien muutokset. Edellisessä, tila-autoversion nimeäminen A-sarjaksi oli sikälikin ontuvaa, että pikku-Mersuahan verrataan yleensä Audin A-3 –malliin ja BMW:n 1 –sarjaan. Nykyinen hatchback on 5-ovisuudessaan enemmän niiden kanssa verrannollinen kuin A-Mersun aiempi versio, sanoo tuusulalaisen HJ-Autotalon Jukka Hirvonen.

A-Mersun vuonna 2011 uudistunut malli on Hirvosen mukaan oikein hinnoiteltuna erittäin helppo myydä. Sen sijaan  A-Mersun entisen tila-autoversion ”parasta ennen” –päiväys tuntuu menneen jo ohi.
– Nyt uuden A-mallin ero on selkeä Mersun toiseen pieneen tila-autoon, entistä A-Mersua hiukan isompaan B-sarjan Mersuun, Hirvonen sanoo.

A-Mersun vanhempi ja uudempi malli eivät vaihtoautohalleissa myöskään enää kilpaile samoista ostajista, kun autot ovat profiililtaan täysin erilaisia.

Ensimmäisen sukupolven A-sarja esiteltiin loppuvuodesta 1996 ja tuotanto alkoi syyskuussa 1997. Se oli samalla ensimmäinen Mercedeksen valmistama eutovetoinen malli. Tila-autoversiosta ehdittiin nähdä kaksi sukupolvea: vuonna 2004 markkinoille tullut toinen sukupolvi oli edeltäjäänsä suurempi varsinkin pituudeltaan. Keväällä 2008 sekin sai pienen faceliftin.

 

VANHAKORINEN Mercedes-Benz A 160 BE 5D Premium Business vuosimallia 2012 ja vain 87 000 kilometrin mittarilukemalla olisi lähtenyt Loimaan Laatuautosta 11 890 eurolla. Bensamoottori on 1,5-litrainen ja sen tehot ovat 95 hevosvoimaa.

Uusikorinen Mercedes-Benz A 180 BE vuosimallia 2012 on selkeästi samanikäistä vanhentunutta mallia kovemmassa kurssissa. Kuvan auton mittarilukema on 74 000 km, mutta hintapyyntö Etelä-Savon Autossa Mikkelissä on 18 900 €. Bensamoottori on 1.6-litrainen ja siitä löytyy tehoa 122 hevosvoimaa.

Teksti Timo Kiiski

 

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Hintavertailussa käytetyt premiumfarmarit 20 000 eurolla
Uusi Mitsubishi Outlander PHEV vs. käytetty Outlander
”J-segmentin” crossover halutaan nyt bensamoottorilla

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *