Kaasujalka

Sama vuosimalli & eri korimalli – Ford Focus vm. 2011

Julkaissut:

|

23.4.2018

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Sama vuosimalli & eri korimalli – Ford Focus vm. 2011

Käytetty Ford Focus  -farmari hankitaan pääsääntöisesti nuoren ja kaksilapsisen perheen käyttöautoksi.  Noin 10 000 euron hintaluokassa tarjolla on 2011-vuosimallin enemmän ajettuja 3. polven Focuksia ja vähemmän ajettuja 2. polven autoja.

Autoliikkeiden myynti-ilmoituksissa uudemman korimallin  Focuksia markkinoidaan myös vuosimallina 2012, vaikka auto olisi rekisteröity jo vuoden 2011 puolella: uusi malli kun tuli Suomessa jo myyntiin syksyllä 2011.

–Jos samanikäiset sekä täysin saman verran ajetut ja varustelultaan toisiaan vastaavat, mutta korimalliltaan erilaiset Focukset myydään rinnakkain, niin vanhemman mallin hinta on 1000-2000 euroa halvempi, sanoo raisiolaisen Visa-Auton toimitusjohtaja Samuli Hietarinta.

–Menekin ratkaisee tietysti väliraha ja se, minkä ikäistä autoa ollaan tuomassa vaihtoon. Jos asiakkaan vanha auto on 10 vuotta vanha, niin vanhemman korimallin vähän ajettu Focuskin voi riittää päivittämiseen. Pääsääntöisesti vanhemmalle väelle kilometrit ratkaisevat enemmän kuin vuosimalli.

Syksyllä 2011 markkinoille tullut 3. polven Ford Focus esiteltiin Detroitin autonäyttelyssä tammikuussa 2010, farmarimalli kuukautta myöhemmin. Euroopassa malli tuotiin markkinoille keväällä 2011.

Edessä ajovalojen muotoa oli muutettu terävämmäksi ja keulan ilme oli edeltäjäänsä verrattuna muuttunut uuden maskin ja etupuskurin muotoilun myötä täydellisesti. Takana hatchback- ja Wagon-mallin takavalot siirtyivät takapilarista alemmas ja saivat toisistaan selkeästi poikkeavat muodot.

Korin takaosan designilla ei ollut enää mitään yhtymäkohtia edeltäjäänsä. Samoin sedanmallin takaosa oli täysin uusi ja muodot entistä sulavalinjaisempia. Sisätilojenkin design oli muokattu täysin uusiksi. Yleisvaikutelma oli kojelaudan muhkeampien muotojen ansiosta huomattavasti aiempaa modernimpi ja ylellisempi.

Vuosimallin 2011 vanhakorinen Ford Focus –farmari Trend Design Wagon 1.6-litraisella bensamoottorilla ja manuaalivaihteisena sekä 100 000 kilometriä ajettuna oli myynnissä Veljekset Laakkonen Oy:ssä Helsingissä 10 490 eurolla. Bensamoottorissa on tehoa 101 hevosvoimaa.

Vuosimallin 2011 uusikorinen Ford Focus Trend Wagon 1.6-litraisella bensamoottorilla ja manuaalivaihteisena sekä 104 000 km ajettuna oli myynnissä Oy Autoliike Nystedt Bilaffär Ab:lla Pietarsaaressa hintapyynnöllä 11 490 euroa.  Bensamoottorin tehot ovat 105 hevosvoimaa.

Teksti Timo Kiiski

 

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Sama vuosimalli, eri korimalli – BMW 5-sarja
Alle 100 000 km ajettu porrasperä kymppitonnilla
Parivertailussa Mercedes-Benz C 180 vm. 2014 ja vm.2008

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *