Kaasujalka

Käytännöllisiä lisävarusteita pääsiäispyhien matkoille

Julkaissut:

|

27.3.2018

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Käytännöllisiä lisävarusteita pääsiäispyhien matkoille

Monelle kotimaan hiihtokeskukselle pääsiäinen on vuoden parasta sesonkia, sillä suomalaiset haluavat lomallaan lasketella, pitää hauskaa perheen ja ystävien kesken sekä nauttia vielä talven iloista.

Jotta matkanteko olisi turvallista ja mukavaa, kannattaa harkita kuljetuslaatikon ja alkotesterin hankintaa. Näiden lisävarusteiden laadusta ei kuitenkaan kannata tinkiä!

Suksiboksi jatkaa tavaratilaa

Jos tavaramäärä ulottuu takakontista aina matkustajien jalkatiloihin ja syleihin asti, ei autossa ole enää mukavaa istua tuntitolkulla. Irrallaan olevat tavarat myös vaarantavat matkustamon turvallisuuden, sillä ne voivat sinkoutua ympäriinsä esimerkiksi äkkijarrutustilanteessa.

Lisätilaa matkustamoon on kuitenkin helposti saatavilla, kun auton katolle asennetaan suksiboksi.

–Boksissa kuljetat kätevästi sukset, lumilaudat ja muita keveämpiä matkatavaroita. Kaikkein painavimmat tavarat kannattaa kuitenkin sijoittaa takakonttiin, ettei auton painopiste nouse turhaan ylemmäs. Tarkista myös ajoneuvon suurin sallittu kattokuorma ja ota huomioon myös se, että suksiboksi itsessään voi painaa reilusti yli 20 kiloa, neuvoo markkinointipäällikkö Jouni Vainikka autovarusteiden maahantuonti- ja tukkuliike Oy Kaha Ab:sta.

Suksiboksia valittaessa kannattaa ehdottomasti panostaa laatuun; korkealaatuinen suksiboksi on turvallinen ja sen käyttöikä on huomattavasti pidempi kuin ”halpisbokseilla”. Laadukkaassa suksiboksissa on myös toimiva lukitusjärjestelmä ja se on vesitiivis, joten tavarasi pysyvät tallessa ja kuivina. Ehdotonta plussaa on myös, jos boksin saa auki molemmilta puolilta. Korkealaatuisia suksibokseja ja taakkatelineitä valmistaa esimerkiksi ruotsalainen Thule.

Älä kiinnitä hosuen!

Monelle on tyypillistä jättää käyttö- ja asennusohjeet huomiotta ja hoitaa homma, miten parhaaksi näkee. Suksiboksin paikoilleen kiinnittämisessä ohjekirjaan on kuitenkin erittäin suositeltavaa tutustua huolellisesti, sillä väärin kiinnitetty kuljetuslaatikko voi irrota auton katolta esimerkiksi voimakkaan jarrutuksen yhteydessä tuhoisin seurauksin.

Oikeaoppisesti kiinnitetty ja pakattu suksiboksi pysyy paikoillaan tiukemmissakin käänteissä, joten huolellisuus boksin paikoilleen asentamisessa todella kannattaa.

Avuksi kannattaa ottaa myös toinen henkilö, sillä kuljetuslaatikot ovat painavia ja auton maalipintaan voi herkästi tulla naarmuja, jos boksia riuhtoo paikoilleen yksinään.

Apuaskelma helpottaa

Suksiboksin kiinnittämistä ja käyttöä on myös mahdollista helpottaa yksinkertaisella apuvälineellä. Antec-apuaskelma on kokoon taittuva, renkaaseen hihnoilla kiinnitettävä askelma, jonka avulla lyhyemmätkin henkilöt ulottuvat vaivatta auton katolle.

Antec-apuaskelmasta hyötyvät myös pidemmät henkilöt, sillä suksiboksin kiinnittäminen helpottuu, kun kädet eivät väsy kurottelusta. Tavarat on myös helpompi pakata järkevästi, kun näkee kunnolla, miten ne asettuvat kuljetuslaatikkoon. Plussaa on myös se, että vaatteet pysyvät puhtaina, kun sinun ei tarvitse nojata reissussa kuraantuneeseen autoon aina kun tarvitset jotain boksin sisältä.

Varmista ajokunto alkotesterillä

Laskettelun lomassa on mukava ottaa esimerkiksi rommi- tai minttukaakaota lämmikkeeksi ja illalla nauttia muutama lasi viiniä. Lomalla voi tulla naukkailleeksi päivän aikana useamman annoksen alkoholia ikään kuin vahingossa.

Jotta välttyisit ikäviltä yllätyksiltä puhallusratsioissa, laita hankintalistallesi kunnollinen alkometri.

Saksalaisen Drägerin Alcotest 3820 –alkotesteri hyödyntää samaa tekniikkaa kuin poliisien käyttämät tarkkuusalkometrit, joten saat tuloksen nopeasti ja luotettavasti.

Laite on pienikokoinen ja lähes heti käyttövalmis, joten voit tarkistaa ajokuntosi huomaamattomasti missä ja milloin tahansa. Kun muistat kalibroida laitteen säännöllisesti, mittaustekniikka pysyy tarkkana pitkään. Tämän laitteen kanssa voit luottaa siihen, että ratin taakse asettuminen on turvallista!

Teksti Timo Kiiski
Kuva Kaha

 

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Saphe -Liikennevalvontahälytin
Tervetuloa kevytautot!
Koivusen sulkakeisari

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *