Kaasujalka

Jaguar I-PACE Suomeen ensi kesänä

Julkaissut:

|

4.3.2018

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Jaguar I-PACE Suomeen ensi kesänä

Jaguar I-PACE lanseerattiin Grazissa Itävallassa. I-PACE tilaukset ovat alkaneet. Hinnat alkavat 84 379 eurosta

Ennakoiden viikonlopun FIA:n Formula E-sarjan kilpailua Mexico Cityssä Autódromo Hermanos Rodriguez –radalla, Jaguar I-PACE otti mittaa sekä Teslan Model X 75D:stä sekä 100D:stä. Kilpailulajina oli auton kiihtyvyys 0-60 mph. Panasonic Jaguar Racing-tiimin Mitch Evans oli I-PACEn ratin takana ja Teslan kuskina oli IndyCar-sarjan voittaja Tony Kanaan.

Katso video kisasta https://youtu.be/fErFiWjoeCQ

I-PACEssa on viimeisintä teknologiaa edustava 90 kWH akku, joka koostuu 432:sta korkean energiatiheyden litiumioni pussikennosta ja tarjoaa 480 km toimintasäteen (WLTP). Akun lataus 0-80% kestään vain 40 minuuttia (100kW DC pikalataus). Sama lataus kotona AC-seinälatauspisteestä (7kW) vie vähän yli 10 tuntia – ideaali yön yli lataukseen kotona.

I-PACEn suorituskyky johtaa juurensa kahteen Jaguarin suunnittelemaan sähkömoottoriin, joissa vetoakselit kulkevat moottorin läpi minimoiden moottorin fyysisen koon. Sähkömoottorit luovat yhteensä 400 hevosvoimaa sekä vakuuttavan 696 Nm väännön.

Moottoreiden korkea vääntömomentti sekä energia tehokkuusominaisuudet antavat I-PACE:lle urheiluauton ominaisuuksia. Auto kiihtyy 0-100 km/h:ssa vain 4,8 sekunnissa. Sähkömoottorit luovat yhteensä 400 hevosvoimaa sekä vakuuttavan 696 Nm väännön. Moottorit on sijoitettu auton akseleille luoden täydellisen 50:50 painonjakauman sekä antaen autolle alhaisen painopisteen.

Jaguar I-PACE on suunniteltu alusta alkaen sähköautoksi. Auton yksilöllinen muotoilu maksimoi sähkömoottoreista saadun tilahyödyn.

Vaikka I-PACE on ulkomitoiltaan keskikokoinen SUV, sisätiloiltaan sen vastaan suuremman kokoluokan autoa. Takana on jalkatilaa 890mm, ja koska takapenkkien alla ei ole vaihteisto Sisätiloissa tilakäyttö on maksimoitu käyttäen

I-PACE:n on nyt tilattavissa. Autosta on saatavilla S, SE ja HSE-varustelutasot sekä First Edition-malli, jonka inspiraationa on toiminut alkuperäinen konsepti. Akustolle saa 8 vuoden takuun 160.000 km saakka, akun 70% toimintakyky. I-PACE mallistoon sisältyy Jaguar Care, 3 vuoden määräaikaishuollot 100.000 kilometriin saakka

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Volvo lisää kierrätetyn muovin osuutta autoissaan
Joka kolmannessa kuolonkolarissa kuljettaja on päihtynyt
Uudet Seat Ibiza ja Arona 1,0 TGI – ekologiset vaihtoehdot

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *