Kaasujalka

Volvo esitteli uuden V60 Sportswagonin

Julkaissut:

|

21.2.2018

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Volvo esitteli uuden V60 Sportswagonin


Volvo paljasti uuden V60 Sportswagonin
luonnollisessa ympäristössään tukholmalaisen perheen pihatiellä.

– Farmariauton kuljettaja on ollut meille tärkeä asiakas jo vuosikymmenten ajan. Uusi V60 Sportswagon kunnioittaa tätä perinnettä, mutta nostaa kokemuksen aivan uudelle tasolle, kertoo Volvon pääjohtaja Håkan Samuelsson.

 

Uusi V60 käyttää Volvon skaalautuvaa alustarakennetta (SPA), joka on jo tuttu palkitusta uudesta XC60-mallista ja 90-sarjan autoista.

Volvon päätös sähköistää kaikki uudet autot vuodesta 2019 lähtien näkyy osaltaan V60 -mallissa.  Siihen on tarjolla kaksi bensiinimoottorin ja sähkömoottorin yhdistävää plug-in-hybridivaihtoehtoa: uusi T6 Twin Engine AWD, joka kehittää tehoa yhteensä 340 hevosvoimaa, sekä 390 hevosvoimainen T8 Twin Engine AWD.

Bensiinimoottorivaihtoehdot ovat T5 ja T6. Dieseliä suosivat kuljettajat voivat valita autoonsa D3- tai D4-moottorin.

Uusi V60 Sportswagon vahvistaa Volvon johtavaa asemaa ajoneuvoturvallisuudessa sisältämällä runsaan valikoiman edistyksellisiä turvallisuusominaisuuksia vakiona. Mukana on 90-sarjasta ja XC60:stä tunnettuja kehittyneitä kuljettajan tukijärjestelmiä, jotka tekevät uudesta V60-mallista yhden markkinoiden turvallisimmista autoista.

City Safety -järjestelmä automaattijarrutustekniikalla ja erilaisilla havaitsemisjärjestelmillä auttaa kuljettajaa välttämään potentiaalisia vaaratilanteita. Se on markkinoiden ainoa järjestelmä, joka havaitsee jalankulkijat, pyöräilijät ja suuret eläimet. Ensimmäisenä maailmassa City Safety osaa jarruttaa automaattisesti uhkaavassa yhteentörmäystilanteessa vastaantulevan ajoneuvon kanssa.

Pilot Assist -järjestelmä – joka tukee kuljettajaa ohjaamalla, kiihdyttämällä ja jarruttamalla autoa hyvin merkityillä maanteillä nopeuteen 130 km/h asti – on päivitetty paremmalla kaarreajotuella. Volvo V60 sisältää myös tieltä suistumiseneston, vastaantulevien ajoneuvojen väistötoiminnon ja muita ohjaustukea käyttäviä järjestelmiä. Myös valinnainen risteävän liikenteen varoitin automaattijarrutuksella parantaa turvallisuutta auton sisä- ja ulkopuolella.

Volvon Sensus -tieto- ja -viihdejärjestelmä on täysin yhteensopiva Apple CarPlayn ja Android Auton kanssa ja pitää kuljettajan koko ajan yhteydessä. Järjestelmää ohjataan tablettimaisella kosketusnäytöllä, joka kattaa auton toiminnot, navigoinnin, yhteyspalvelut ja viihdesovellukset.

 

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Ford Explorer hinta alkaen 42 390 euroa
Audi Q6 e-tron hinta alkaen 77 990 euroa
Uudistunut Audi A3 hinta alkaen 33 990 euroa

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *