Kaasujalka

Onko Angelinasta Variston helmeksi?

Julkaissut:

|

13.2.2018

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Onko Angelinasta Variston helmeksi?

Vantaan Varistolla on Hurmalaisen sydämessä erityinen paikka. Kodin Ykkösen baarissa pidettiin aikanaan monet Kaasujalan palaverit. Oli aika katsoa, onko entisen Allun Grillin paikalla toimivasta Angelinasta tyhjän tilan korvaajaksi.

Se oli kyllä melkoista sekoilua. Eikä vika ole paikan isännässä vaan meissä. Koska lounasbuffetista saa aina vatsan täyteen ruokaa, haluamme mahdollisimman mitata ruuan riittävyyden tilaamalla A la carte –annokset.

No, mehän sitten menimme Angelicaan, kun se mainostaa itseään myös ”steak housena” eli pihvipaikkana. Lounasaikaan buffetpöytä kuitenkin notkui runsaana, eikä isäntä meinannut millään ymmärtää, miksi haluamme erikseen tilata grillipihvit A la carte –annoksina.

Siitä A la carte –annoksesta piti oikein vääntää, kun isäntä vain tuputti sitä noutopöytää. Sinänsähän hän oli oikeasti asiakkaan asialla: meillehän omintakeinen ratkaisu tuli kalliimmaksi.

Pihvi pöytään, loput buffasta

Noutopöytä olisi maksanut vain kympin, mutta me intimme vastaan ja halusimme viimeiseen asti tilata ne 14.50 euron grillipihvit.

Veimme sillä erää voiton, mutta se oli hölmö ratkaisu. Meille tuotiin pöytään pelkät pihvinläystäkkeet maustevoilla, mutta perunat piti hakea noutopöydästä ja sen kaikki muukin anti oli vapaasti hyödynnettävissämme: maustettuja lohkoperunoita myöten.

Pihvin mukana tuli pöytään asti tuotuna tomaattiviipale, paprikaa, sipulia ja sitruuna.  Tietenkin siinä mielessä hyödyimme ratkaisusta, että grillipihvi maustevoin kera ei kuulunut noutopöydän valikoimaan.

Eli siinä mielessä voitimme, että saimme mättää niitä hyvänmakuisia ”lohkiksia” lautaselle niin paljon kuin halusimme ja kaikkea muutakin, salaatteja ja jälkiruokia myöten. Ja maustevoi murean grillipihvin silauksena tekee aina ”eetvarttia”. Se pihvi oli muuten sitten oikea kunnon ”köntsäke” eikä mikään pieni ”lipare”.

Oli varmasti parempikin, ettei meille tuotu pihvin mukana lautasen reunaan työnnettyinä nahistuneita tai kuivia ranskalaisia. Lohkiksia kun sai mättää lautaselle oman mielensä mukaan, niin ei tarvinnut poistua vatsa puolityhjänä. Ja ne lohkikset olivat myös meheviä: eivät liian kuivia, eivät liian löllöjä.

Kunniaa Allun Grillille

Isäntä oli oikein ystävällinen ja kannusti meitä kaikin tavoin ottamaan lisääkin, palvelu  oli mutkatonta ja kohteliasta. Salaattipöydässä oli runsaasti vaihtoehtoja ja hintatasoakin voi pitää asiallisena.

Angelinaa vastapäätä ja kehä III:n toisella puolella on Olivia, jossa noutopöytä muistaakseni 20 senttiä kalliimpi. Eli hinta on varsin edullinen.

Mutta vaikka Angelinasta kävelee 5 minuutissa kehä III:n yli siltaa pitkin Oliviaan, niin on tiettyjä arvoja, joita ei mitata senteissä: Olivia on Petikossa ja Angelina Varistossa. Angelina sijaitsee vastapäätä toimintansa lopettanutta Kodin Ykköstä ja sillä on meille oma arvonsa.

Petikkoa tietysti puoltaa se, että sillä puolen kehä III:sta toimii pari vaihtoautoliikettäkin. Angelinan kanssa samassa pihapiirissä toimii Tokmanni ja huonekaluliike.

Angelinan valtti on kuitenkin myös sen sijoittuminen entisiin Allun Grillin tiloihin. Allun Grillihän tunnetaan formulasankari Mika Häkkisen kesätyöpaikkana ja ensimmäisenä sponsorina, Siitä on paha pistää paremmaksi. Edes tennishalli kivenheiton päässä ei syö Angelinan katu-uskottavuutta! Angelina tekee myös kunniaa Myyrmäen keskustaan siirtyneelle Allun Grillille, joka nykyään on hyvin tavallinen ja steriili toimistoväen lounaspaikka. Joulumieltä joulun alla toi myös sijainti osoitteessa Riihitontuntie.

Ravintola Angelina
Riihitontuntie 1, Vantaa
Ruoan riittävyys: XXXXX
Palvelu: XXXX
Ruoan äijämäisyys: XXX
Paikan äijämäisyys: XXX

Yhteensä 15p

 

Teksti Urmas Hurmalainen
Kuvat Mika Salomaa

 

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Nepalilaisesta tuli Hurmalaisen kantis
Sipoosta löytyi oikea äijäkeidas – jo on aikoihin eletty!
”Husmanskostia” Malmilla

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *