Kaasujalka

Hallitsevat mestarit pitivät pintansa rallisprintin SM-avauksessa

Julkaissut:

|

11.2.2018

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Hallitsevat mestarit pitivät pintansa rallisprintin SM-avauksessa

Kuva AKK/Taneli Niinimäki

Rallisprintin SM-sarjan avausosakilpailu ajettiin sunnuntaina iltapäivällä Jyväskylän kupeessa, Laukaan Lievestuoreella Ruuhimäen legendaariselle hyppypätkällä. Lähtöviivalle asettui peräti 151 kilpailijaa.

Yleiskilpailun ja nelivetoisten luokan voittajaksi ajoi Mr. Rallisprint, urallaan seitsemän Suomen mestaruutta saavuttanut tuusulalainen Tomi Hallia. Hallitseva mestari ajoi molemmilla kierroksilla nopeimman ajan. Voittoaika, 2.38,55 noin neljä kilometriä pitkällä radalla, syntyi toisella ajokierroksella. Nelivetoisella Mitsubishi Lancerilla kilpaileva Hallia lähti kilpailuun hieman epävarmoissa tunnelmissa, hän oli sairastanut flunssaa koko kilpailun edeltäneen viikon.

– Kilpailu sujui todella hyvin, varsinkin olosuhteisiin nähden. Olin vielä kuumeessa toissapäivänä. Hyvä suoritus oli itselleni vähän yllätyskin.

Halliaa erityisesti lämmitti se, että hän pystyi jättämään taakseen keuruulaisen Tomi Tukiaisen ja kolmanneksi ajaneen varkautelaisen Janne Erosen. Tukiainen ja Eronen ajoivat Ruuhimäessä R5-luokan Skoda Fabia-ralliautoilla.

– Minulle on tärkeää, että pystyin nimenomaan pitämään R5-autoilla ajaneet takanani. Tästä on hyvä jatkaa kautta, sanoo Tomi Hallia.

Tomi Tukiaisen aika oli 2.40,17, hän jäi 1,53 sekuntia Halliasta. Janne Erosen paras aika oli 2.41,26, hän häi 1,18 sekuntia Tukiaisesta ja 2,71 sekuntia Halliasta.

Kaksivetoisissa hallitseva Suomen mestari, laihialainen Mika Lemmetti oli nopein. Takavetoisella Toyota Starletilla ajava Lemmetti kellotti voittoaikansa 2.46,99 ensimäisellä kierroksella. Taistelu voitosta oli tuima, toiseksi ajanut Etelä-Pohjanmaan Urheiluautoilijoiden Juha Mäkelä jäi toisen kierroksen huippuajollaan vain 0,05 sekuntia Lemmetistä. Mäkelänkin kalustona oli Toyota Starlet.

– Meni suunnitelmien mukaan. Juha Mäkelä ajoi kyllä hyvin ja tuli lähelle toisella kierroksella. Onneksi sadasosat olivat puolellani. Avauskierroksella ajoin hyvin, toisella kierroksella tiessä oli niin paljon uria ettei ajan parantaminen ollut mahdollista, kertoo Mika Lemmetti.

Kolmanneksi ajoi Etelä-Pohjanmaan Urheiluautoilijoiden Jari-Matti Tiilikka. Hän ajoi etuvetoisella Honda Civic Type-R:llä ajan 2.48,68. Hän jäi 1,64 sekuntia Mäkelästä ja 1,69 sekuntia Lemmetistä.

Junioreissa nopein oli ranualainen, nelivetoisella Skoda Fabia R5:llä ajava Ville Hanhisuanto. Toiseksi ajoi marttilalainen, road racingistäkin tuttu Erkka Korpiaho, kolmas oli mäntyharjulainen Tomi Vihavainen. Sekä Korpiaho että Vihavainen ajavat Mitsubishi Lancerilla.

V1600-luokan Suomi Cupissa voittaja oli kuopiolainen Jyri Räsänen, toiseksi ajoi laihialainen Jere Pensas ja kolmas oli parkanolainen Marko Pessi.

Senioreissa voittajaksi ajoi kuopiolainen Jari Pehkonen, toiseksi ajoi leppävirtalainen Timo Malava ja kolmas oli muuramelainen Veli Nisula.

Naisten luokan voitti myrskyläläinen Kirsi Sjölund, toiseksi ajoi raahelainen Meiju Viitanen ja kolmanneksi saarijärveläinen Sirpa Korpi.

Nuorissa nopein oli kajaanilainen Oskari Heikkinen, toiseksi ajoi laihialainen Walle Pajuoja ja kolmanneksi iisalmelainen Saku Hynynen.

Rallisprintin SM-sarjassa kilpaillaan kahdesta eri suomenmestaruudesta kuudessa eri luokassa. Lopullisissa sarjapisteissä otetaan huomioon viidestä parhaasta osakilpailusta saavutettua pistettä. Sarjapisteet jaetaan osakilpailukohtaisesti luokittain sijoitusten perusteella.

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Sébastien Loeb liittyy Hyundain tiimiin
BMW Motorsportin johtaja Kaasujalan erikoishaastattelussa
Mika Häkkinen: Tunteet saa näyttää, mutta väkivaltaan ei pitäisi turvautua

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *