Kaasujalka

Uudet katsastusaikavälit käyttöön toukokuussa

Julkaissut:

|

23.1.2018

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Uudet katsastusaikavälit käyttöön toukokuussa

Neljän kuukauden kuluttua voimaan tuleva uusi katsastussääntely harventaa henkilö- ja pakettiautojen määräaikaiskatsastusväliä nykyisestä. Uuteen katsastusaikaväliin siirrytään vähitellen ja ensimmäinen katsastus uuden lainsäädännön aikana tehdään vielä vanhan mallin mukaan.

Uusi katsastussääntely tulee voimaan neljän kuukauden kuluttua, 20.5.2018. Uuteen katsastusaikaväliin siirrytään vähitellen ja ensimmäinen katsastus suoritetaan vielä nykyisen katsastusaikavälin mukaan. Tiedot seuraavan katsastuksen ajankohdasta löytyvät joko Trafin sähköisestä palvelusta, rekisteröintitodistukselta tai katsastustodistukselta.

Tähän asti määräaikaiskatsastukseen on menty ensimmäisen kerran kolmivuotiaalla autolla, joka jälkeen on ollut välivuosi. Viidennestä vuodesta lähtien katsastuksessa on käyty vuosittain (3-2-1-1-malli).

Uudet säännökset harventavat katsastusväliä ja ensimmäinen katsastus suoritetaan 20.5.2018 jälkeen käyttöönotettaville autoille nelivuotiaana, jonka jälkeen määräaikaiskatsastuksessa tulee käydä joka toinen vuosi aina kymmeneen vuoteen asti (4-2-2-2-1-malli). Tämän jälkeen auto tulee katsastaa vuosittain. Jo käytössä olevat autot siirtyvät uuteen katsastusaikaväliin vasta ensimmäisen, uuden katsastussääntelyn aikana suoritetun katsastuksen jälkeen eli nyt käytössä olevat, alle kolmivuotiaat autot katsastetaan ensimmäisen kerran kolmivuotiaina.

”Oma auton seuraava katsastusaika on helpoin tarkistaa Trafin sähköisestä palvelusta. Samat tiedot näkyvät tietenkin myös auton katsastus- tai rekisteröintitodistuksesta”, kertoo erityisasiantuntija Teemu Toivanen.

 

”Jatkossa auton seuraava katsastuspäivä määräytyy edellisestä suoritetusta katsastuksesta, eikä enää auton käyttöönottopäivän mukaan. Jos esimerkiksi haluaa siirtää autonsa katsastusajankohdan kesälle, niin auton voi käydä katsastamassa kesällä, jolloin katsastusaika ajoittuu jatkossa myös samaan vuodenaikaan. Tätä katsastusajan rullaavuutta kannattaa hyödyntää myös käytettyä autoa ostettaessa, auton voi siis katsastuttaa niin osto- kuin myyntihetkelläkin”, muistuttaa Toivanen.

Uusi määräaikaiskatsastussääntely koskee myös raskaita nelipyöriä (L7e).

 

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Ford Explorer hinta alkaen 42 390 euroa
Audi Q6 e-tron hinta alkaen 77 990 euroa
Uudistunut Audi A3 hinta alkaen 33 990 euroa

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *