Kaasujalka

Vuoden Auto Suomessa 2018 on Seat Ibiza

Julkaissut:

|

13.12.2017

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Vuoden Auto Suomessa 2018 on Seat Ibiza

 

Auto- ja liikennetoimittajat ry (AuLi) on puhunut: vuoden tärkein autouutuus Suomessa on Seat Ibiza. Voittaja julkistettiin 13. joulukuuta aiempaa näyttävämmässä Auto- ja Liikennegaalassa, jossa tunnustuksia jaettiin yhteensä yhdeksässä palkintoluokassa Suomi 100 -hengessä.

Suomessa päätyökseen autoista ja liikenteestä kirjoittavia toimittajia edustava Auto- ja liikennetoimittajat ry valitsi merkittävimmän uuden automallin nyt neljäntenä vuonna peräkkäin. Kahdessa vaiheessa toteutettuun äänestykseen osallistui kaikkiaan 56 yhdistyksen jäsentä.

Ensimmäisellä kierroksella olivat mukana kaikki marraskuun alun 2016 jälkeen ja ennen lokakuun 2017 loppua Suomessa myyntiin tulleet uudet automallit. Ehdolle asettui ennätykselliset 39 mallia, joten tuomariston rooli oli tänä vuonna erityisen haastava.

Raatilaiset pääsivät tutustumaan ehdokkaisiin Nummelan lentokentällä järjestetyssä koeajopäivässä, jonka jälkeen äänestettiin, mitkä kuusi autoa pääsevät loppukilpailuun. Ratkaiseva toisen kierroksen äänestys oli vuorossa finalistiautot sisältäneen toisen koeajopäivän jälkeen.

Toisella äänestyskierroksella jokaisella raatilaisella oli käytössään 15 ääntä, jotka sai jakaa haluamallaan tavalla kuuden ehdokkaan kesken. Yksi kuudesta ehdokkaasta oli nostettava voittajaksi, ja sille sai antaa enintään kuusi ääntä.

Auton uutuusarvon ohella Vuoden Auto Suomessa -äänestyksen tärkeimpänä valintaperusteena on rahalle saatava vastine. Lisäksi arvioidaan ajettavuutta, mukavuutta, tiloja, teknistä edistyksellisyyttä sekä ympäristöystävällisyyttä. Myös muotoilua painotetaan arvioinneissa.

Autot jakautuivat äänestyksessä selkeästi kahteen ryhmään, ja ykköstila ratkesi vaivaisen viiden pisteen erolla. Tuomaristo kehui voittaja Seat Ibizaa pikkuautoksi, jossa hinta ja ominaisuudet kohtaavat houkuttelevalla tavalla. Etenkin auton ajettavuutta ylistettiin, ja myös pirteä muotoilu sai kiitosta.

Seat Ibiza sai äänestäjiltä myös selvästi eniten ykkössijoja. Peräti 17 tuomariston jäsentä asetti Seatin omassa äänestyksessään voittajaksi, kun muiden ensimmäiset sijat jakautuivat järjestyksessä Škoda 13, Kia 9, Volvo 7, Opel 5 ja Volkswagen 5.

Yleisöäänestyksessä Vuosisadan Liikennevaikuttajaksi nousi televisiosta tuttu liikennevalistaja Ensio ”Enska” Itkonen (1926–2010). Vuosisadan Liikenneteoksi kansa valitsi jalankulkijan heijastimen, jonka keksi yli 50 vuotta sitten maanviljelijä Arvi Lehti (1912–1972). Vuosisadan Liikenneteko on itsenäisyyden juhlavuoden liikenneturvallisuushanke.

 

Vuoden Auto Suomessa 2018 lopputulokset:

1. Seat Ibiza (178 p.)

2. Škoda Kodiaq (173 p.)

3. Volvo XC60 (156 p.)

4. Volkswagen T-Roc (113 p.)

5. Kia Stinger (111 p.)

6. Opel Insignia (109 p.)

 

Auto- ja Liikennegaalassa palkitut:

Auto- ja liikennekuva 2017

”AUDI TT RS”, Timo Pyykkö

 

Suomi 100 -kannustuspalkinto

FLYING FINN 100 -lahjoitus

Junior kart -auto AKK:n nuorisourheilulle

Lahjoittajina Santander sekä Auto- ja Liikennegaala

 

Vuosisadan vientipalkinto

VALMET AUTOMOTIVE, Uudenkaupungin autotehdas

 

Taustavoima

TONI JALOVAARA ja

EILA PARVIAINEN

 

Elämäntyö

HANNU KARPO

 

Hyvä Suomi!

TOMMI MÄKISEN SINIVALKOINEN RALLITIIMI

Tommi Mäkinen Racing

 

Vuosisadan Liikenneteko

JALANKULKIJAN HEIJASTIN

 

Vuosisadan Liikennevaikuttaja

ENSIO ITKONEN (1926–2010)

 

Vuoden Auto Suomessa 2018

SEAT IBIZA

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Audi Q3 Launch Edition -malliston myynti alkoi Suomessa
Saksa on automatkailijoiden suosikkikohde
Mercedes-Benz CLA uudistuu

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *