Kaasujalka

BMW-rallisarjan päätöksessä kovaa yritystä

Julkaissut:

|

9.10.2017

|

Kirjoitettu kategoriaan:

BMW-rallisarjan päätöksessä kovaa yritystä

Pitkän historian omaavan BMW-rallisarjan päätösosakilpailussa ajettiin tiukasti merkkisarjan himmeämmistä mitaleista. Kovin hopeamitaliehdokas sortui monen muun BMW Xtreme Rally -kuljettajan tapaan ulosajoon.

Laihian UA:n Veli-Matti Havelin varmisti BMW Xtreme Rallyn yleisen luokan mestaruuden suoraan viidessä ensimmäisessä kisassa. Neljä osakilpailua voittanut Havelin ei ajanut sarjapäätöksessä, vaikka Mynämäen mvalkama.fi Rantarallissa oli jaossa 1,5-kertaiset pisteet. Sarjan loppupisteisiin laskettiin kunkin kilpailijan viisi parasta suoritusta.

Sarjan kesäkauden avanneen Perniön osakilpailun voittanut B-juniori Jere Ämmälä oli vahvasti nousemassa BMW-luokan hopeasijalle, olihan Raision UA:n kuljettajalla Rantarallissa pienoinen kotikenttäetu. Ämmälä keskeytti kuitenkin ulosajoon ja putosi samalla sarjan yleiskilpailupisteissä kaksi sijaa viidenneksi. Ämmälä voitti kuitenkin B-juniorien BMW-mestaruuden.

BMW-luokan Rantarallissa voittanut Härmän Anssi Valkonen ei ajanut sarjapisteistä. Suurimmat pisteet ajoi Raision UA:n Pasi Paappanen, jolle Härmän Sami Laurila hävisi 65 erikoiskoekilometrillä 19,5 sekuntia. Laurila säilytti yhteispisteissä hopeapaikan. Paappanen oli sarjassa kolmas.

Ahveniston AU:n Juha Metsä-Mattila ja Vaasan UA:n Joni Nieminen kävivät tiukan kisan A-juniorien voitosta ja mestaruudesta. Molemmat kisat päättyivät Metsä-Mattilan eduksi.

 

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Vetomiehiä peräti 83
Mika Häkkinen: Kimin ja Lewisin osuma ei ollut tahallinen
Autoglym Ralli tarjoaa kovan kattauksen

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *