Kaasujalka

BMW-rallisarjan päätöksessä kovaa yritystä

Julkaissut:

|

9.10.2017

|

Kirjoitettu kategoriaan:

BMW-rallisarjan päätöksessä kovaa yritystä

Pitkän historian omaavan BMW-rallisarjan päätösosakilpailussa ajettiin tiukasti merkkisarjan himmeämmistä mitaleista. Kovin hopeamitaliehdokas sortui monen muun BMW Xtreme Rally -kuljettajan tapaan ulosajoon.

Laihian UA:n Veli-Matti Havelin varmisti BMW Xtreme Rallyn yleisen luokan mestaruuden suoraan viidessä ensimmäisessä kisassa. Neljä osakilpailua voittanut Havelin ei ajanut sarjapäätöksessä, vaikka Mynämäen mvalkama.fi Rantarallissa oli jaossa 1,5-kertaiset pisteet. Sarjan loppupisteisiin laskettiin kunkin kilpailijan viisi parasta suoritusta.

Sarjan kesäkauden avanneen Perniön osakilpailun voittanut B-juniori Jere Ämmälä oli vahvasti nousemassa BMW-luokan hopeasijalle, olihan Raision UA:n kuljettajalla Rantarallissa pienoinen kotikenttäetu. Ämmälä keskeytti kuitenkin ulosajoon ja putosi samalla sarjan yleiskilpailupisteissä kaksi sijaa viidenneksi. Ämmälä voitti kuitenkin B-juniorien BMW-mestaruuden.

BMW-luokan Rantarallissa voittanut Härmän Anssi Valkonen ei ajanut sarjapisteistä. Suurimmat pisteet ajoi Raision UA:n Pasi Paappanen, jolle Härmän Sami Laurila hävisi 65 erikoiskoekilometrillä 19,5 sekuntia. Laurila säilytti yhteispisteissä hopeapaikan. Paappanen oli sarjassa kolmas.

Ahveniston AU:n Juha Metsä-Mattila ja Vaasan UA:n Joni Nieminen kävivät tiukan kisan A-juniorien voitosta ja mestaruudesta. Molemmat kisat päättyivät Metsä-Mattilan eduksi.

 

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Mika Häkkinen: ”Vuoden 2000 lopulla voimat olivat vähissä, ja se maksoi”
Tänak, Lappi ja Latvala Toyotalla 2018
Pietarinen ylivoimaiseen voittoon

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *