Kaasujalka

133 osallistujaa Tampereen SM-ralliin

Julkaissut:

|

19.9.2017

|

Kirjoitettu kategoriaan:

133 osallistujaa Tampereen SM-ralliin

Rallin SM-sarjan kauden 2017 seitsemäs ja viimeinen osakilpailu ajetaan syyskuun 29.-30. päivä Tampereen ympäristössä. Lake City Rally -nimeä kantava osakilpailu houkutteli Pirkanmaan legendaarisille teille osallistujia yhteensä 133 autokunnon verran.

Mukana ovat kaikki ennakkosuosikit ja haastajat, sillä panosta riittää: vain SM2-luokassa suomenmestaruus on ratkennut jo Eerik Pietariselle (SiAK), joka vaihtaakin luokkaa SM1:seen ja auton Mitsubishistä Skoda Fabiaan. Totaalisesti SM2-luokkaa dominoineen Pietarisen suorituskyky onkin nyt äärimmäisen mielenkiintoista nähdä uudessa luokassa.

Mikään hetken hairahdus ei uuteen luokkaan ja autoon siirtyminen Pietariselle taustatiimeineen ole.

– Kesäkuussa ajetun Kouvolan SM-rallin jälkeen jo alettiin selvittää erilaisia vaihtoehtoja. Lopulta sitten tämä Toni Gardemeisterin R5-mallin Skoda Fabia valikoitui parhaaksi vaihtoehdoksi, rallin nuoriin lupauksiin ehdottomasti lukeutuva 23-vuotias Pietarinen paljastaa.

Auton vaihtuminen isosta Mitsubishin Lancer Evo 9 -mallista uudemman sukupolven rivakkaan ja kompaktimpaan Skoda Fabiaan on melkoinen muutos kuljettajallekin.

– Skoda on niin paljon ketterämpi, että sitä pitää jo ylipäänsä ajaa eri tyylillä kuin Mitsubishiä. Kouvolan jälkeen kävimme sitä jo hieman kokeilemassa ja ajamme vielä testiä ennen Tamperetta, joten jonkun verran saan kilometrejä alle, mutta toki niitä tarvitsee rutkasti lisää, että auton kanssa pääsee täysin sinuiksi, Pietarinen analysoi.

Pietarinen ei vielä ainakaan suostu raottamaan tulevaisuutta ja sitä jatkuuko Skodalla ajaminen Lake City Rallyn jälkeenkin.

– Tampereelle on nyt kaiken kaikkiaan hyvät fiilikset lähteä ja kun paineita ei ole oikein mihinkään suuntaan, niin varmasti pystyy myös siitä kisasta nauttimaan. Muutaman pätkän jälkeen nähdään sitten missä vauhdillisesti mennään. Tulevaisuudesta ei ole vielä mitään erikseen kerrottavaa, vaan ajetaan nyt tämä SM-kausi ensiksi pois alta. Tietysti toivotaan, että saadaan ajaa tällä kalustollaenemmänkin, Pietarinen toteaa.

Kuva: AKK/Taneli Niinimäki.

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Mika Salo Arctic Lapland Rallyyn
Sébastien Loeb liittyy Hyundain tiimiin
BMW Motorsportin johtaja Kaasujalan erikoishaastattelussa

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *