Kaasujalka

VW T-Roc vuodenvaihteessa Suomeen

Julkaissut:

|

24.8.2017

|

Kirjoitettu kategoriaan:

VW T-Roc vuodenvaihteessa Suomeen

Uusi Volkswagen T-Roc perustuu Volkswagen-konsernin MQB-alustarakenteelle, kuten Tiguan ja Atlas/Teramont. Kaikki kolme mallia jakavat saman perusrakenteen mutta niillä jokaisella on täysin oma itsenäinen korirakenne ja sisätilat.

Volkswagen T-Roc on 4 234 mm pitkä (252 mm lyhyempi kuin Tiguan) ja sen akseliväli on 2 603 mm. Leveyttä T-Rocilla on 1 819 mm ja korkeutta 1 573 mm. Volkswagen T-Rocin leveys, joka on suhteellisesti isompi verrattuna aika matalaan kattorakenteeseen, korostaa auton dynaamisia mittasuhteita.

Kuljettaja ja matkustajat istuvat korkealla, etuistuimet ovat 572 mm ja takaistuimet 618 mm korkealla tiestä mitattuna. Kaikkien istuinten ollessa käytössä tavaratila on 445 litraa. Takaistuimet kääntyvät 60/40-jaolla ja molempien takaistuinten ollessa taitettuna tavaratila kasvaa aina 1 290 litraan.

Suomen maahantuontiohjelmassa on kolme TSI-bensiinimoottoria ja kolme TDI-dieselmoottoria teholuokissa 85 kW (115 hv) – 140 kW (190 hv). Pienimmissä TSI- ja TDI-moottoreissa on aina kuusivaihteinen manuaalivaihteisto.  Suuremmat TSI-bensiinimoottorit on puolestaan varustettu seitsemänvaihteisella DSG-automaattivaihteistolla. Volkswagen T-Rocin 1,5 TSI EVO ja 2,0 TDI 110 kW (150 hv) versioihin on saatavilla myös 4MOTION-neliveto ja silloin vaihteistona on aina DSG-automaattivaihteisto. T-Rocin 4MOTION-nelivetomalleissa on myös aina 4MOTION Active Control -järjestelmä ajoprofiilin valinnalla. Valittavana on viisi eri profiilia: Comfort, Normal, Sport, Eco ja Individual.

Vakiovarusteena Composition Colour infotainment-järjestelmä 6,5” kosketusnäytöllä sisältäen USB-pistokkeen sekä matkapuhelimen Bluetooth-liitännän. Uuteen T-Rociin on saatavilla lisävarusteena myös toisen sukupolven 11,7” digitaalinen mittaristo Active Info Display (Sport-varustelutasossa vakiovaruste). Mittaristo ja infotainment-järjestelmä on integroitu yhdeksi kokonaisuudeksi korostuselementin avulla. Infotainment-järjestelmä on sijoitettu kojelaudan korkeimpaan mahdolliseen kohtaan, tarjoten erinomaisen ergonomian ja käytettävyyden. Keskikonsoliin on sijoitettu start/stop, ESC, varoitusvilkku, pysäköintiavustin ja ilmastoinnin sekä istuinlämmityksen säätimet. Keskikonsolista löytyy myös oma paikka älypuhelimelle ja USB-liitännät. Uuden Volkswagen T-Rocin vakiovarusteena on langaton lataus ja Car-Net App-Connect -palvelut. Mirror Link, Apple CarPlay ja Android Auto -älypuhelinliitännät ovat vakiovarusteena Style ja Sport-varustelutasoissa. Car-Net Security ja Service -palvelut tulevat saataville myöhemmin.

Uusi Volkswagen T-Roc noudattelee Volkswagen Arteonin ns. Y-rakennetta varustelutasoissa. Perusvarustelutason lisäksi saatavilla on Style ja Sport -varustelutasot. Style-varustelutaso korostaa mukavuutta ja ulkonäköseikkoja, kun taas Sport-varustelutaso painotta urheilullisuutta, ja esim. urheiluistuimet ovat silloin vakiovaruste. Lisäksi saataville tulee R-Line-ulkonäköpaketti. Style ja Sport -varustelutasoihin on lisävarusteena saatavissa myös mm. kaksivärimaalaus, joka kattaa katon lisäksi sekä ulkopeilit että A-pilarin. Style-varustelutasossa katto voi olla musta, valkoinen, ruskea tai punainen ja Sport-varustelutasossa musta. Perus ja Style -varustelutasoihin on saatavissa myös led-ajovalot ympyränmuotoisilla päiväajovaloilla ja Sport-varustelutasossa ne ovat vakiovaruste. Volkswagen T-Rociin on saatavilla 11 eri ulkoväriä. Myös sisätilojen viimeistelyyn on tarjolla useita eri värivaihtoehtoja.

Perusvarustelutasossa on vakiovarusteina mm. ympäristönvalvontajärjestelmä Front Assist hätäjarrutustoiminnolla ja jalankulkijatunnistuksella, jarrutusjärjestelmä Post Collision Braking System ja kaistanpitoavustin Lane Assist. Lisävarusteena saatavilla on mukautuva vakionopeudensäädin ACC (vakiovaruste Style ja Sport -varustelutasoissa), liikennemerkkien tunnistus, ruuhka-avustin Traffic Jam Assist, pysäköintiavustin Park Assist ja kaistanvaihtoapu, joka varoittaa myös takaa tulevasta risteävästä liikenteestä peruutettaessa.  Lisäksi saatavilla on erilaisia mukavuusjärjestelmiä kuten mukautuva alustansäätö DCC, takaluukun sähköinen avaus, ovien avaimeton lukitus ja käynnistys Keyless Access, lämmitettävä ohjauspyörä sekä panoraamakattoluukku.

Suomen Volkswagen-jälleenmyyjille uudet Volkswagen T-Rocit saapuvat vuoden vaihteessa.

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Toyota Camry tekee paluun Euroopan markkinoille
Karkeat tienpinnat kuluttavat renkaita
Katsastusväliin voi vaikuttaa nykyään itse – ”vaihtoehdot kansalaisilla kovin huonosti tiedossa”

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *