Kaasujalka

Rallicrossin SM-sarjan ensiesiintyminen Jalasjärven uudella radalla

Julkaissut:

|

10.8.2017

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Rallicrossin SM-sarjan ensiesiintyminen Jalasjärven uudella radalla

Jalasjärvellä pärähtää siis 19. elokuuta, kun rallicrossin SM-sarja jatkuu paljon kehuja keränneellä täysin uudella Murtoharjun moottoriradalla.

Kamppailu rallicrossin SM-pisteistä jatkui 8. heinäkuuta aurinkoisessa kelissä Tampereen Kaanaa Centerissä. Tiukka taistelu Suomen mestaruuksista vain kiristyy, kun ajamatta on enää kaksi osakilpailua.

SuperCar-luokan voitoon ajoi sarjan kärkipaikkaa hallussaan pitävä Atro Määttä. Voittonsa ansiosta Määttä kasvatti johtoaan sarjassa, ja miehellä on tällä hetkellä kasassa 75 pistettä. Toiselle sijalle nousi Ari Perkiömäki 64 pisteellä ja kolmantena on Jukka Lautamäki (62p.).

SRC-luokan finaalissa voiton nappasi varman suorituksen turvin Henri Haapamäki. Luokan pistetaulukossa tilanne on jännittävä. Haapamäki nousi suurimman pistepottinsa ansiosta sarjan jaetulle kärkipaikalle Joni-Pekka Rajalan kanssa (75p.), ja kolmannella sijalla vain kolmen pisteen päässä kärkikaksikosta kärkkyy Olli Lavikainen.

Autokrossi-luokka noudatti alkukaudesta tuttua kaavaa. Toni Kuhanen toi ajokkinsa jokaisessa lähdössä ensimmäisenä ruutulipulle, ja näin ollen juhlii huiman esityksen jälkeen jo kauden kolmatta ykköstilaansa. Hattutemppunsa ansiosta Kuhanen jatkaa ylivoimaisessa sarjajohdossa (87p.). Ennen kilpailua toisena sarjassa ollut Jori Seppälä jäi Kaanaassa kokonaan ilman pisteitä, joten toisen sijan otti haltuunsa Tero Tukiainen (67p.) ja kolmanneksi itsensä kampesi Tuomas Venäläinen (48p.).

Crosskart-luokassa voittoon ajoi huimassa vireessä oleva Leevi Lassila. Lassila jatkaa vakuuttavan tuntuisessa sarjakärjessä (86p.) ennen toisena olevaa Valtteri Koskea (72p.). Kolmantena on 68 pisteellä Jimi Kalliomäki.

RX Academy -luokan voiton otti nimiinsä Jesse Kallio. Toiseksi ajoi Sami-Matti Trogen ja kolmas oli Kalle Markkanen.

Rallicrossin SM-sarja jatkuu Murtoharjun uudella moottoriradalla

SuperCar-luokassa kaikki on vielä täysin auki. Sarjan kärkipaikalla oleva Atro Määttä kasvatti johtoaan Kaanaan osakilpailussa, mutta takana kärkkyy vielä nippu kovia haastajia.

– Ei voi muuta kun laittaa nasta lautaan ja yrittää parhaansa. Auto on huollettu Kaanaan jälkeen, mutta ei olla tehty mitään isompia muutoksia, Määttä toteaa.

Tällä kaudella tasaisinta vääntöä on nähty SRC-luokassa. Yksi suurimmista mestariehdokkaista lienee Henri Haapamäki, joka majailee luokan jaetulla kärkisijalla Joni-Pekka Rajalan kanssa. Jalasjärvelle mies lähtee pieniä päivityksiä saaneella autolla.

– Autoon on tehty uudet sähköt, päivityksiä ja vähän tehon lisäystä. Lähetään punnitsemaan munat pojilta ja koitetaan napsia selkärangat poikki, naurahtaa Haapamäki.

Autokrossi-luokka on ollut alkukaudesta yhden miehen ylivoimaa. Toni Kuhanen on nakuttanut voitot kaikista kolmesta osakilpailusta, ja miehellä on mahdollisuudet ratkaista Suomen mestaruus jo Jalasjärvellä.

– Samalla tyylillä aion jatkaa, enkä lähde ollenkaan varmistelemaan. Paljon helpompi on ajaa täysillä, kun että alkaisi varmistelemaan, Kuhanen lataa.

Jalasjärvellä pärähtää siis 19. elokuuta, kun rallicrossin SM-sarja jatkuu paljon kehuja keränneellä täysin uudella Murtoharjun moottoriradalla. Ajamatta on enää kaksi osakilpailua, joten mestaruustaistelu kiihtyy varmasti entisestään, eikä tuumaakaan anneta periksi. Tervetuloa Jalasjärvelle!

Alla oleva kuva on vapaassa uutiskäytössä ja se aukeaa suuremmaksi klikkaamalla. Kuvassa etualalla on Atro Määttä.

Kuvaaja: AKK/Toni Ollikainen

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Vetomiehiä peräti 83
Mika Häkkinen: Kimin ja Lewisin osuma ei ollut tahallinen
Autoglym Ralli tarjoaa kovan kattauksen

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *