Kaasujalka

Suksiboksi on kätevä myös kesällä

Julkaissut:

|

28.7.2017

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Suksiboksi on kätevä myös kesällä

Auton kuljetuskapasiteettia voidaan kesälläkin lisätä kattotelineellä ja kuljetuslaatikolla eli ”suksiboksilla”.

Kesälomakauden alettua, on monilla suunnitelmissa lomamatkat autolla. Perhe, lemmikkieläimet ja tavarat tulisi pakata turvallisesti autoon. Vaikka käytössä olisi suurempikin auto, saattavat ajoneuvon sisätilat osoittautua riittämättömiksi.

–Suksiboksi auton katolla tarjoaa kaivattua lisätilaa ja matkustusmukavuutta. Tavaroiden sijoittaminen suksiboksiin parantaa myös näkyvyyttä ja turvallisuutta ajoneuvon sisällä, vinkkaa markkinointipäällikkö Jouni Vainikka autotarvikkeita maahantuovasta Kaha Oy:stä.

Autossa on huomattavasti mukavampi matkustaa kun tavarat on pakattu asianmukaisesti.  Auton sisätilojen jalkatiloissa tai penkeillä ei pyöri ylimääräisiä kasseja. Joskus saattaa olla myös tarvetta kuljettaa kesäsateessa kastuneet vaatteet tai kuraiset kumisaappaat erillään muista tavaroista.

 –Suksiboksi tarjoaa tähän hyvän ratkaisun. Sekä suksiboksin että lastin kiinnittäminen on kuitenkin syytä tehdä huolellisesti, jotta matkan varrella ei tulisi ikäviä yllätyksiä, Vainikka neuvoo.

Näin käytät Thulen-suksiboksia turvallisesti:

1. Huomioi ajoneuvokohtainen suurin sallittu kattokuorma. Suksiboksin maksimikuorma voi olla esimerkiksi 75 kiloa ja auton suurin sallittu kattokuorma saman verran. Jos boksi painaa 20 kiloa, saa siellä olla korkeintaan noin 50 kiloa tavaraa, sillä taakkatelineet painavat noin 5 kg.

2. Asenna taakkatelineet autonvalmistajan suunnittelemille paikoille. Kiinnitä suksiboksi taakkatelineisiin valmistajan ohjeiden mukaan mahdollisimman suoraan. Älä tee omia kiinnitysvirityksiä.

3. Suksiboksiin pakattavan tavaran tulisi olla mahdollisimman kevyttä.  Paljon tilaa tarvitsevat kevyet tavarat, kuten vaatteet, makuupussit ja teltat on kätevä pakata suksiboksiin. Painavimmat tavarat on hyvä sijoittaa aina alimmaisiksi.

4. Käytä mahdollisuuksien mukaan kiinnityshihnoja ja verkkoja, jotta tavarat pysyvät kuljetuksen ajan paikallaan.

5. Thule on suunnitellut laukkusarjan, jonka avulla saat kaiken tilan optimaaliseen käyttöön suksiboksiin sisällä. Lisäksi irtonaiset tavarat pysyvät järjestyksessä ja turvallisesti paikallaan.

6. Lukitse suksiboksi ja ota vara-avaimet mukaan hanskalokeroon.

* Kaha Oy tuo maahan Thule-kattotelineitä, niiden lisävarusteita ja Thule-suksibokseja.

Teksti Timo Kiiski
Kuva Kaha

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Raikkaasti ja kiiltäen kesään
Auto MHR panostaa taksituontiin Saksasta
Erikoisvanteet viimeistelevät autokaunottaren

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *