Kaasujalka

Vetomiehet jälleen mukana Neste Rallissa

Julkaissut:

|

26.7.2017

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Vetomiehet jälleen mukana Neste Rallissa

Kuvassa Vetomies 2015 Mikko Kauppinen, joka ei tänä vuonna ole mukana.

Maailman hienoin oheisralli tulee jälleen – Vetomiehet vauhdissa Neste Rallissa

Jyväskylän MM-rallissa on jälleen mukana oheiskilpailuna ajettava kansallinen Vetomies-kilpailu, joka viihdyttää yleisöä perjantai-iltana Harjulla ja lauantaina viidellä metsäerikoiskokeella. Luvassa on näyttäviä ajolinjoja ja kovaa taistelua, kun kansallisen luokan kilpurit pääsevät irti legendaarisilla erikoikokeilla.

Kaksi upeaa luokkaa

Ralli koostuu Nelivetomies-luokasta, jossa kilpaillaan 4-vetoisilla autoilla ja Vetomies-luokasta, jossa ajetaan 2-vetoautoilla. Molempien luokkien autot ovat kansallisten sääntöjen mukaisia, joten starttaaminen MM-rallisarjan osakilpailun lähtöviivalta ei ole mahdollista. Tänä vuonna kilpailuun on ilmoittautunut 65 autoa, joista 24 kilpailee nelivetoisten ja 41 kaksivetoisten luokassa. Kaluston kirjo on monipuolinen aina Subaru Imprezasta Kupla-Volkkariin asti, joten nähtävää ja koettavaa riittää.

Kuusi haastavaa erikoiskoetta

Vetomiesten reitillä on kuusi erikoiskoetta, joille kertyy mittaa yhteensä lähes 100 kilometriä. Heidän kilpailunsa käynnistyy perjantai-iltana Harjulta, jossa Vetomiehet ajavat ennen MM-sarjan autoja jo kello 18.30 alkaen. Lauantaina Vetomiehet päästetään irti MM-kuskien jälkeen, joten metsässä riittää nähtävää koko päiväksi. Maaliin Jyväskylän Paviljongille he saapuvat kello 19.00, jolloin podiumseremoniassa juhlitaan voittajia.

Tutut nimet tähdittävät kilpailua

Tämän vuoden kisaan on ilmoittautunut tukku rallin SM-sarjasta tuttuja nimiä. Viime vuoden SM4-luokan voittaja Jesse Turunen jahtaa voittoa kaksivetoisten luokassa Honda Civicillä. Kovan vastuksen Turuselle tarjoavat ainakin Esa Ruotsalainen Civicillä ja viime vuonna Vetomies-tittelin valloittanut BMW-pilotti Vesa Hirvonen. Takavuosina SM-sarjassa ja MM-sarjassa kilpaillut Kosti Katajamäki on myös mukana, samoin näyttävistä ajolinjoistaan tunnetut BMW-kuljettajat Joni Hiipakka ja Ilmo Lario.

Nelivetomiehissä kannattaa kiinnittää huomiota pitkän linjan kuljettaja Jukka Ketomäen otteisiin. Aikanaan WRC-kalustollakin Jyväskylän MM-rallissa kilpaillut pohjalainen on varmasti kova luu Mitsubishillaan. Hyvän kiritystä tarjoavat kotimaisemissaan ajava Jämsän Mika Rampanen Subarulla sekä Janne Eronen Mitsubishilla. Nelivetomiehissä on mukana myös kansainvälistä väriä, kun australialainen Russell Hewett starttaa matkaan Mitsubishillaan.

Vetomies-kilpailun aikataulu

Perjantai 28.7.
EK 13 Harju 2 klo 18:30

Lauantai 29.7.
EK 14 Pihlajakoski 1 klo 10:43
EK 15 Päijälä 1 klo 12:06
EK 16 Ouninpohja klo 12:49
EK 20 Pihlajakoski 2 klo 14:39
EK 21 Päijälä 2 klo 15:47
Maali Paviljonki klo 19:00

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Mersu paskaksi routakuopassa – vakuutus ei korvaa
Ääripäät korostuvat autoilusta väitellessä
Miksi ette sitten osta dieseleitä?

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *