Kaasujalka

Vertailussa käytetyt cabriot – Avoauto perheelliselle

Julkaissut:

|

9.7.2017

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Vertailussa käytetyt cabriot – Avoauto perheelliselle

Saab 9-3 2.8TS Aero Cabrio A ei ole massojen auto, mutta Saabeilla on yhä vankkumaton kannattajakuntansa. Kuvan auto on vuosimallia 2006, mittarilukema on 199 140 km ja hintapyyntö Laukaan Automyynti A & H:ssa 18 190 euroa.

Nelipaikkainen avoauto vajaan 20 000 euron hintaluokassa on haasteellinen myytävä vaihtoautokauppiaalle. Kesäautoksi se on perusperheelliselle kallis ja rikkaat ostavat sellaisen yleensä uutena.

Käytettyä avoautoa etsitään pääsääntöisesti kesäpäivien hupiajoon. Siksi parhaiten niiden kauppa käy alle 6000-15 000 euron hintaluokassa.

Kun nelipaikkaisen avoauton hinta nousee lähelle 20 000 euroa, kauppa käy haasteellisemmaksi, kun potentiaaliset käyvät vähiin.

 Pelkästä kesäautosta 20 000 euroa on paljon. Koko perheelle riittävän tilavaa ympärivuotista cabrioletia haluava varakkaampi väki taas ostaa sellaisen pääsääntöisesti uutena tai vähän käytettynä.

–Nelipaikkaisuus ei ole hirveän iso myyntivaltti käytetyissä avoautoissa, niitä harvoin ostetaan perheautoksi. Cabrioletit ostetaan tunteella enemmän kuin järjellä, ja aika usein se ostetaan myös kakkosautoksi. Ympäri vuoden aurinkoisissa maissa nelipaikkainen avoauto on ymmärrettävämpi kuin Suomessa, sanoo raisiolaisen Visa-Auton toimitusjohtaja Samuli Hietarinta.

Kaasujalan poimimista esimerkeistä Hietarinta arvioi helpoimmin myytäväksi Volvo C70:n.

-Vaikka kyllä esimerkiksi BMW:n 2-paikkainen Z4-roadster menee senkin edelle. Vähiten haluttu näistä on Chrysler Sebring, kun niitä ei uusinakaan myyty paljon: katto tai ei, se on vähän punainen vaate, Hietarinta myöntää.

BMW 118 Cabrio tarjoaa tilaa vähemmän kuin 3-sarjan cabriolet, mutta toisaalta sen saa myös edullisemmin. 1-sarjan Bemrai on jokatapauksessa rekisteröity 4-paikkaiseksi. Kuvan autolla on ajettu 104 000 km ja se on vuosimallia 2008. Myynnissä se on Auto-Expert Ekroos Oy:llä Tuusulassa.

Volvo C70 Kinetic 2.4-litraisella ja 170-hevosvoimaisella bensamoottorilla ei ole samanlainen raketti kuin 2,5-litrainen ja 250-hevosvoimainen turbo-C70. Volvo.  Ja moni haluaa tällaisen auton automaattina, kuvan auto on manuaali. Vaakakupissa painaa kuitenkin kohtuullinen mittarilukema 155 000 km.  Kokeneen autokauppiaan mukaan tällainen C70 on nelipaikkaisten vaihto-cabrioletien hitti.  Tämä auto on vuosimallia 2007 ja Sairilan autohuolto K.Pulkkinen, Mikkelissa pyytää siitä 16 900 euroa.

Mercedes-Benz CLK 320 Avantgarde Cabriolet 2d A AMG-Stylingia runsailla ”heeppeleillä” 18 990 hintaan mielivän pitää tyytyä enemmän ajettuun ja iäkkääseen cabrioletiin. Kuvan auto on vuosimallia 2003 ja sillä on ajettu jo 207 000 km. Se on myynnissä SF Trading Äänekoskella.

Chrysler Sebring 2.7 Cabrio automaatti vuosimallia 2009 ei ole perhekokoisten avoautojen hitti, vaikka mittarilukema onkin vain 123 000 km.  Kuvan auto on myynnissä Turun Eurocars Oy:ssä 18 900 eurolla.

Teksti Timo Kiiski

 

 

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Edustus-Volvot S90 ja S80 vertailussa
Iso coupe sopii tyyliä hakevalle perheelle
Suurvertailussa 15 000 euron minibussit

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *