Kaasujalka

Jos vahaaminen ei kiinnosta, niin pinnoita!

Julkaissut:

|

6.7.2017

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Jos vahaaminen ei kiinnosta, niin pinnoita!

Auton maalipinnan pinnoitus on kätevä vaihtoehto sille, joka kokee vahaamisen liian työlääksi ja aikaa vievästi.

Vahaamisessa ilmankin pitäisi olla sopiva, koska se tehdään ulkona: ei saisi sataa, ei pitäisi olla liian kylmä eikä aurinkokaan saisi paistaa liikaa.

Tämä johtaa helposti siihen, että auton vahaaminen jätetään tekemättä pesun jälkeen. Onneksi autonhoitotuotteiden teknologian kehittymisen myötä markkinoille on tullut auton ulkopinnan suojaamiseen tarkoitettuja pinnoitteita.  Niitä on sekä kuluttaja-, että ammattikäyttöön tehtyjä.

–Sonax tuo tänä keväänä markkinoille kaksi pinnoite uutuutta; kuluttajakäyttöön tehty Sonax Plus – pinnoitesetti ja ammattikäyttöön tarkoitettu Sonax Ceramic Coating CC36, kertoo markkinointipäällikkö Jouni Vainikka Kaha Oy:stä.

Helppoa ja nopeaa

Sonax Plus – setti sisältää kaiken tarvittavan auton omatoimiseen pinnoittamiseen; levityssieni, pinnoiteaine ja kiillotusliina. Sonax Plus – pinnoitesetti maksaa 24,90€. Se riittää 2 – 4 käsittelykertaan autosta riippuen.

Auton pesun jälkeen maalipinta kuivataan. Pinnoitetta levitetään maalipinnalle erityisellä levityssienellä, annetaan kuivua 1-2 minuuttia ja kiillotetaan sen jälkeen setissä mukana olevalla mikrokuituliinalla. Ja valmista tulee saman tien helposti ja nopeasti.  

– Yksi käsittely pysyy auton pinnassa noin kuusi kuukautta, joten käsittely tulisi tehdä kaksi kertaa vuodessa, Vainikka neuvoo.

Suojaa 36 kuukaudeksi

Uuteen autoon kannattaa pinnoittaminen ehdottomasti tehdä heti uutena, silloin maalipintaan ei ole vielä ehtinyt tarttua mitään epäpuhtauksia. Pinnoite ehkäisee niiden tarttumista maalipintaan ja helpottaa auton puhtaanapitoa.

Mikäli haluaa autolleen vieläkin pidempiaikaisen suojan, on Sonaxilla tarjolla tähän keraaminen kestopinnoite Sonax Ceramic Coating CC36. Se antaa maalipinnalle jopa 36 kk:n suojan.

Käsittelyn jälkeen pinta on lasinkova, mutta silti joustava. Käsittelyn hintaa voi tiedustella mm. Sonax Service pisteistä. Katso www.sonax.fi

Teksti Timo Kiiski
Kuvat Kaha

 

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Raikkaasti ja kiiltäen kesään
Auto MHR panostaa taksituontiin Saksasta
Erikoisvanteet viimeistelevät autokaunottaren

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *