Kaasujalka

Uusi Audi SQ5 sai hinnat

Julkaissut:

|

3.7.2017

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Uusi Audi SQ5 sai hinnat

Uudet ensimmäiset Audi SQ5:set saapuvat Audi-jälleenmyyjille kesän aikana ja hinta on 99 901,18 euroa

Uudessa Audi SQ5:ssa on V6 TFSI -moottori, jossa on tehoa 260 kW (354 hv). Turboahdettu alumiininen moottori tarjoaa jatkuvan 500 Nm väännön 1 370–4 500 kierroslukualueella. Kiihtyvyys 0-100 km/h on vain 5,4 sekuntia ja huippunopeus on elektronisesti säädetty 250 km/h. Uuden Audi SQ5 3,0 TFSI:n keskikulutus (NEDC) on 8.3 l/km ja CO2 -päästöt ovat 189 g/km, joka on aiempaan malliin verrattuna 13 g/km vähemmän.

Turboahdin, joka korvaa edellisen moottorin mekaanisen kompressorin, toimii kaksoiskiertoperiaatteella. Uusi V6 TFSI -moottori painaa vain 172 kiloa, joka on 14 kiloa vähemmän kuin aikaisempi, mekaanisesti ahdettu moottori. Innovatiivinen lämmönhallintajärjestelmä auttaa moottoria lämpenemään nopeasti ja vähentää pakolämpötilaa, mikä alentaa polttoaineenkulutusta etenkin urheilullisessa ajossa.

Autossa on kahdeksanvaihteinen tiptronic-automaattivaihteisto.

Viidellä tukivarrella toteutettu jousitus edessä ja takana luo perustan uuden Audi SQ5:n urheilullisille ajo-ominaisuuksille. SQ5:n vakiovarustukseen kuuluu mukautuva ilmajousitus. Uusi urheilulliseksi viritetty sähköinen ohjaustehostin parantaa edelleen SQ5:n ajotuntumaa.

Uudessa Audi SQ5:ssa on uusimmat kuljettajaa avustavat järjestelmät. Ennakoiva taloudellisuusavustin auttaa kuljettajaa säästämään polttoainetta. Audin mukautuva vakionopeudensäädin sisältää ruuhka-avustimen ja avustaa myös ohjaamisessa hitaassa liikenteessä. Audi active lane assist -aktiivinen kaistallapysymisvahti helpottaa auton pysymistä omalla kaistalla. Etäisyysvaroitin varoittaa kuljettajaa, mikäli välimatka edellä ajavaan autoon ei ole riittävä.

Turvallisuutta parantavia järjestelmiä ovat myös Park assist -pysäköintiavustin, poikittaisliikenteestä varoittava avustin, autostapoistumisvaroitin, törmäyksenestoavustin, kääntymisavustin, alamäkiavustin sekä Audi pre sense -järjestelmät ja kamerapohjainen liikennemerkkien tunnistus.

Uusi MMI-näyttö keskikonsolissa toimii pääohjauselementtinä MMI navigation plus -järjestelmässä, sisältäen MMI touch -kosketuspaneelin ja 8,3 tuuman näytön. Järjestelmä tunnistaa sekä käsinkirjoitettua tekstiä että kosketusliikkeitä, kuten zoomaustoimintoja. Uuden MMI-järjestelmän toimintalogiikka on samanlainen kuin älypuhelimessa.

Audi connect yhdistää uuden SQ5:n internetiin LTE-tekniikalla. Audi connect mahdollistaa infotainment-palveluiden käytön kaikkialla Euroopassa kiinteän SIM-kortin avulla. Yhteyden SIM-kortissa on kiinteä datamaksu. Käyttäjä voi myös varata datapaketin, jossa on EU-alueen verkkovierailut sisältävä Wi-Fi-hotspot.

Audi connect safety & service -palvelu sisältää myös Car2X -turvallisuus- ja mukavuuspalvelupaketin. Tällöin asiakas saa automaattisesti apua auton rikkoutuessa tai onnettomuustilanteessa nappia painamalla. Lisäksi turvallisuus- ja mukavuuspalvelun käyttäjät pystyvät helposti lukitsemaan ja avaamaan SQ5:n älypuhelimellaan. MMI-sovelluksella käyttäjä voi myös tarkistaa auton tilan, käyttää lisäpalveluita kuten Car Finder -palvelua, saada tietoa huolloista ja vastaanottaa vaaratiedotteita.

Saataville tulee myös Audi A4:stä tuttu Audi virtual cockpit, virtuaalinen mittaristo 12,3 tuuman näytöllä sekä head-up display -tuulilasinäyttö. Audi smartphone interface on yhteensopiva Apple CarPlay- ja Android Auto -järjestelmien kanssa mahdollistaen älypuhelimen saumattoman liittämisen autoon. Qi-standardin mukaisten puhelimien langaton lataaminen on myös mahdollista Audi phone boxin kautta. Hifi-faneille on tarjolla Bang & Olufsenin Sound System uudella 3D-äänellä.

Voimakkaat, urheilulliset puskurit edessä ja takana täydentyvät, S-malleille ominaisilla ilmanottoaukoilla ja kennomaisella diffuusorilla. S-mallien erityinen piirre on myös etusäleikkö, jossa on kaksoisalumiiniset liuskat ja mattaharmaat päällyste-elementit. Urheilullista lisäkorostusta tuovat myös useat punaiset vinoneliöiset S-logot. Led-valot ovat vakiona kaikissa valoissa. Uusi ulkoväri pantterimusta on saatavilla vain SQ5-malliin. Vakiovarusteena olevat nahkainen ohjauspyörä ja urheiluistuimet luovat sisälle dynaamisen ja elegantin tunnelman. Riippuen takaistuinten asennosta tavaratilaa on 500–610 litraa. Kun takaistuimet on taitettu alas, tavaratila kasvaa 1 550 litraan.

Uuden Audi SQ5:n vakiovarustelu on kattava, sisältäen mm. Audi connect safety & service -järjestelmän, Audi pre sense city -järjestelmän, mukautuvan S-ilmajousituksen, täysin led-tekniikalla toteutetut ajovalot sisältäen dynaamisen takavilkun, vakionopeussäätimen nopeusrajoittimella, akustisen ja optisen pysäköintijärjestelmän edessä ja takana, Audi sound systemin, Audi drive select -järjestelmän, Audi hold assist -paikallaanpitoavustimen, valo- ja sadetunnistimen, säädettävän takaistuimen (pituussuunta), sähkösäätöiset urheiluistuimet edessä ja Alcantra-nahkaverhoilun sekä useita sisätiloihin ja ulkonäköön vaikuttavia elementtejä.

 

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Täysin uusi Dacia Duster hinta alkaen 24 399 euroa
Uusi Mitsubishi Outlander PHEV tekee paluun Eurooppaan
Kirkkonummen Motonet -tavaratalo avasi ovensa

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *