Kaasujalka

Seat Arona Suomeen loppusyksystä

Julkaissut:

|

27.6.2017

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Seat Arona Suomeen loppusyksystä

Uusi SeatArona on SEATin SUV-malliston uusi jäsen ja kooltaan isoveljeään Atecaa pienempi. Suomessa SEAT Aronan myynti alkaa TSI-bensiinimoottoreilla syksyllä 2017. 

Arona on 4 138 mm pitkä ja 1 780 mm leveä. Arona on siis 225 mm isoveljeään Atecaa lyhyempi. Arona tarjoaa maavaraa 190 mm, ja 400 litran tavaratilan. Aronan akseliväli on 2 566 mm.

Tarjolle tulee kuusi uutta taloudellista moottoria: kolme TSI-bensiinimoottoria teholuokissa 70 kW (95 hv), 85 kW (115 hv) ja 110 kW (150 hv) ja kaksi TDI-dieselmoottoria teholuokissa 70 kW (95 hv) ja 85 kW (115 hv) sekä täysin uusi 1,0 TGI maa-/biokaasumoottori teholuokassa 66 kW (90 hv).

Pienin 1,0 TSI -bensiinimoottori on varustettu aina viisivaihteisella manuaalivaihteistolla ja 115-hevosvoimaiseen moottoriin voi valita joko kuusivaihteisen manuaalivaihteiston tai seitsemänvaihteisen DSG-automaattivaihteiston. Uusi nelisylinterinen 150-hevosvoimainen 1,5 EVO TSI -bensiinimoottori tulee tarjolle vain FR-varustelutasoon, ja on aina varustettu kuusivaihteisella manuaalivaihteistolla. Pienimpään 1,6 TDI -dieselmoottoriin voi puolestaan valita joko viisivaihteisen manuaalivaihteiston tai seitsemänvaihteisen DSG-automaattivaihteiston. Suurempi 1,6 TDI 115-hevosvoimainen dieselmoottori on aina varustettu kuusivaihteisella manuaalivaihteistolla.

Arona on aina viisiovinen ja siihen on tarjolla neljä varustelutasoa: Reference, Style, FR ja Xcellence. FR-varustelutasossa on neljä SEAT Drive -ajoprofiilia: Normal, Sport, Eco ja Individual. FR ja Xcellence -varustelutasoissa on aina vakiona kaksivärisyys, jolloin katto on joko harmaa, musta tai oranssi. Katto on kuitenkin saatavissa lisävarusteena samanvärisenä kuin auto.

Vakiovarusteita ovat mm. Front Assist –ympäristönvalvontajärjestelmä, Hill Hold -mäkilähtöavustin ja Media System Touch 5” kosketusnäytöllä. Saatavilla on myös mm. mukautuva vakionopeudensäädin ACC Stop&Go-toiminnolla, väsymyksen tunnistusjärjestelmä, Kessy avaimeton keskuslukitus ja käynnistys, 8” kosketusvärinäyttö, Park Assist -pysäköintiavustin ja Blind Spot Detection -katvealueen varoitusjärjestelmä sekä takana risteävän liikenteen varoitus. Saatavissa on myös tutut online-palvelut kuten Seat Full Link -palvelu, joka sisältää Mirror Link, Apple CarPlay ja Android Auto -palvelut.

Arona valmistetaan Martorellissa, Espanjassa. Seat on varannut 900 miljoona euroa pelkästään Ibizan ja Aronan investointeihin ja tuotekehitykseen. Nämä investoinnit ovat osa Seatin 3,3 miljardin kokonaisinvestointeja, jotka on allokoitu vuosille 2015–2019.

Suomessa Aronan myynti alkaa TSI-bensiinimoottoreilla syksyllä 2017. Dieselmoottorilla varustetut uudet Aronat saapuvat markkinoille loppuvuodesta 2017 ja maa-/biokaasuversio puolestaan vuonna 2018.

Hintoja ei ole vielä vahvistettu.

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Täysin uusi Dacia Duster hinta alkaen 24 399 euroa
Uusi Mitsubishi Outlander PHEV tekee paluun Eurooppaan
Kirkkonummen Motonet -tavaratalo avasi ovensa

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *