Kaasujalka

Tässä on vanhan 5-sarjan GT:n seuraaja

Julkaissut:

|

14.6.2017

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Tässä on vanhan 5-sarjan GT:n seuraaja

BMW 6-sarjan Gran Turismon kansainvälinen ensiesittely tapahtuu Frankfurtin IAA 2017 -autonäyttelyssä syyskuussa. Urheilullisen dynaaminen muotoilu.

Uuden BMW 6-sarjan Gran Turismon dynaamisuus on nähtävissä korin muuttuneissa mittasuhteissa. Edeltäjään verrattuna kattoa on madallettu 21 mm (1538 mm). Pituus on kasvanut 87 mm (5091 mm) leveyden säilyessä ennallaan (1902 mm), pitkä akseliväli (3070 mm).

Ilmajousitettu, automaattisesti säätyvä taka-akseli on vakiovaruste, jonka tuomaa mukavuutta voi edelleen lisätä lisävarusteena saatavalla adaptiivisella alustalla. Se sisältää molempien akselien ilmajousituksen ja säädettävän iskunvaimennuksen sekä mahdollistaa maavaran säädön +20 mm / -10 mm.

Urheilullisen lisän ajonautintoon antaa uusi Executive Drive -lisävaruste, joka täydentää edellä mainittua varustelua aktiivisilla kallistuksenvakaajilla ja nelipyöräohjauksella. Kaikki uuden BMW 6-sarjan Gran Turismon alustatekniikat ovat saatavana myös maailman älykkäimmän nelivedon, xDriven yhteydessä.

Uusi 6-sarjan Gran Turismo on 150 kg edeltäjämallia kevyempi. Tämä on saavutettu EfficientLightweight -rakennesuunnittelulla sekä entistä runsaammalla kevytmetallien ja suurlujuusteräksien käytöllä korirakenteissa. Esimerkiksi konepelti, ovet ja takaluukku on valmistettu alumiinista. Aikaisempaa kevyempi rakenne yhdessä merkittävästi parantuneen aerodynamiikan kanssa antavat autolle entistä urheilullisemman ajettavuuden.

Kaikki uuden 6-sarjan Gran Turismon moottorivaihtoehdot edustavat uusinta TwinPower Turbo -sukupolvea ja kytkeytyvät saumattomasti yhteen kahdeksanvaihteisen Steptronic-automaattivaihteiston kanssa. BMW 640i Gran Turismo ja BMW 630d Gran Turismo –mallit kiihtyvät 0,7 sekuntia nopeammin 0–100km/h, mutta samalla moottoreiden taloudellisuus on parantunut jopa 15 %. Lanseerausvaiheessa tarjolla on kaksi bensiini- ja yksi dieselvaihtoehto, joiden jokaisen yhteyteen on saatavana BMW xDrive -neliveto.

Uuden BMW 6-sarjan Gran Turismon omistajat voivat nauttia monipuolisista BMW ConnectedDrive -palveluista, jotka auttavat pääsemään määränpäähän helpommin ja vaivattomammin . Toimintojen sydän on BMW iDrive, joka sisältää keskikonsolin Touch Control
-monitoimisäätimen ja kojelaudan korkearesoluutioisen 10,25” -monitoiminäytön. BMW iDrive
-järjestelmällä voidaan ohjata useita ominaisuuksia, kuten ajotilaa, navigointia, kommunikaatiota ja viihdepalveluja joko kosketuksella, ääniohjauksella tai BMW-eleohjauksella. Järjestelmää täydentää kuljettajan näkökenttään heijastettava BMW Head-Up -tuulilasinäyttö, jonka pinta-ala on kasvanut 70 prosenttia.

Osa BMW ConnectedDrive -toiminnoista on hyödynnettävissä myös auton ulkopuolella. Esimerkiksi älypuhelimella tehdyt reittisuunnitelmat voidaan lähettää valmiiksi auton navigointijärjestelmään.

Uusi BMW 6-sarjan Gran Turismo on varustettu BMW:n innovatiivisilla, uusimman sukupolven kuljettajaa avustavilla järjestelmillä. Järjestelmät muodostavat 3D-kuvan auton ympäristöstä vakiovarusteisiin kuuluvalla stereo-kameralla sekä tutkalla ja ultraäänisensoreilla (lisävaruste). Törmäys- ja jalankulkijavaroitus kaupunkijarrutusavustimella on vakiovaruste, jonka lisäksi saatavana on uusin versio 0–210 km/h nopeusalueella toimivasta aktiivisesta vakionopeussäätimestä Stop & Go -toiminnolla.

Ohjaus- ja kaistalla pysymisen avustin ovat muita askeleita matkalla kohti autonomista ajamista. Kaistaltapoistumisen ja kaistanvaihdon varoitusjärjestelmä, sivutörmäysvaroitin ja väistöavustin edistävät ajomukavuutta ja turvallisuutta korjaamalla tarvittaessa kuljettajan ohjausliikkeitä. Risteävän liikenteen varoitus, risteysvaroitin sekä kielletyn ajosuunnan varoitus ennaltaehkäisevät vaarallisten tilanteiden syntymistä. Näiden lisäksi uuteen BMW 6-sarjan Gran Turismo -malliin on saatavana näytöllisestä avaimesta käytettävä kauko-ohjattu pysäköintitoiminto.

Sisätilat on muotoiltu matkustusmukavuuden ehdoilla kaikilla istumapaikoilla. Ergonominen kojelauta on suunniteltu kuljettajakeskeisesti. Korotettu istumakorkeus antaa optimaalisen näkymän kaikkiin suuntiin. Matkustamon materiaalit ja korkealuokkainen viimeistely luovat hienostuneen tunnelman.

Takatilat tarjoavat erinomaista matkustusmukavuutta sekä runsaan jalkatilan. Vaikka kattolinja on edeltäjää matalampi, sisätilojen pääntila on kasvanut. Uudelleen muotoillut takaistuimet sekä entisestään parantunut äänieristys tekevät matkustamisesta miellyttävää pitkilläkin matkoilla. Takaistuinten sähkösäätö (lisävaruste) mahdollistaa selkänojien kallistamisen napin painalluksella.

Uuden  6-sarjan Gran Turismon vakiovarusteisiin kuuluu yksiosainen, sähkötoiminen takaluukku. Tavaratilan tilavuus on kasvanut merkittävästi 610 litraan (+110 litraa edeltäjämalliin verrattuna). Käytännöllisyyttä lisää tavaratilan kynnys, joka on samalla tasolla lattiapinnan kanssa. Takaistuimet ovat kaadettavissa sähköisesti 40:20:40 suhteessa, jolloin vetoisuus kasvaa jopa 1800 litraan (+100 litraa edeltäjämalliin verrattuna).

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Kia esittelee uudistetun Sportagen ja kevythybridijärjestelmän
Liikenneturvallisuus paranee koko ajan
Volvo jättää pois dieselmoottorin uudesta S60 -mallistaan

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *