Kaasujalka

Harvinaisempi kallis maasturi seisoo rivissä pitkään

Julkaissut:

|

4.6.2017

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Harvinaisempi kallis maasturi seisoo rivissä pitkään

Land Rover Range Rover 4,4 V8 AWD Autom. Vogue on brittiläisen eliitin auto, jolla huristellaan suvun maaseutukartanolle fasaanijahtiin. Range Roveria on valmistettu jo vuodesta 1970. Mutta silti se on Suomessa harvojen ja herrojen herkkua. Tällä vuosimallin 2005 Range Roverilla on ajettu 172 000 ja siinä on 4,4-litrainen ja 286-hevosvoimainen bensamoottori. Autoliike Sulantie 23:ssa Tuusulassa hintapyynti on 22 890 euroa. Uutena esimerkiksi Land Rover Range Rover  3.0 TDV6 HSE maksaa n.  145 000 euroa.

Audeja, Bemareita ja Mersuja harvinaisempia luksusmaastureita autoliikkeet ottavat vaihdossa pitkin hampain.

Lexus RX, Range Rover, Porsche Cayenne ja Volkswagen Touareg eivät hätyyttele ensirekisteröintitilastojen piikkipaikkoja. Tässä sarjassa kohtuullisiin myynteihin yltävät vain saksalaiset Audi Q7, BMW X5 ja Mercedes-Benzin isommat maasturit.
–Yleensä tällainen käytetty kalliin luokan bensamaasturi menee vähemmän ajavalle ja vanhemmalle herrasmiehelle, aika usein hän tulee vielä maaseudulta. Aika harva autoliike uskaltaa näitä käytettyinä myyntiin ottaa, myöntää vantaalaisen Ri-Leasen Ilari Kaartinen.

Haastavin myytävä tästä sarjasta on Cadillac Escalade: niille kun ei ole Suomessa virallista maahantuojaa, eli autot ovat yksityisten muualta Suomeen tuomia.

Myyntitilastojen häntäpäässä

Vuoden 2014 lopussa eniten Suomen autokannassa oli luksusmaastureita BMW:n X5-mallia:  sekin oli vasta sijaluvulla 162. Sijaluvulla 200. oli todella pitkän historian Suomessakin omaava Jeep Grand Cherokee.

Mercedes-Benz ML320 ylsi sijaluvulle 282 ja ja Audi Q7 sijaluvulle 289.

Volkswagen Touaregin sijoitus oli 327.

Melkein Touaregin perässä sijalla 339. tulee vastaan Lande Rover Range Rover, vaikka sitä on tuotu maahan jo 1970-luvulta lähtien.

Porche Cayenne oli vuoden 2014 lopussa 433. yleisin automallin Suomen autokannassa.

Dieselit vähän helpompia

Lexus RX ja Cadillac Escalade eivät yltäneet edes 500. yleisimmän automallin listalle. Ja Escaladen kohdalla täytyy muistaa, ettei sillä tosiaankaan ole virallista maahantuontia, mutta vaihtoautoina niitäkin on myynnissä säännöllisesti.
–Omakohtaista kokemusta minulla ei ole Porsche Cayennesta, mutta ainakaan en hirveän ylistäviä lausuntoja ole siitä kuullut, sanoo Ilari Kaartinen vantaalaisesta Ri-lease Auto Centeristä.

Lexus RX –hybridijärkäle on virallisesta maahantuonnista huolimatta Kaartisen mukaan lähes yhtä haastava myytävä kuin Cadillac Escaladekin.

Myytävyys näiden autojen kohdalla paranee hieman, jos konepellin alla jyskyttää dieselmoottori.
–Ei se 15 litran yhdistetty bensankulutus hirveä myyntivaltti ole. Tietysti, jos ajaa vähän, puuttuva ja iso dieselvero on jonkunlainen kompensaatio, sanoo Kaartinen.

Kaasujalan vertailussa olevat maasturit ovat kaikki bensiinimoottorisia.

Teksti Timo Kiiski

Cadillac Escalade 6.0 V8 VORTEC ESV on jyhkeä 8 hengen herrasmiesmaasturi. 6-litraiselle V8-moottorille 148 000 kilometrin lukema ei vielä ole juuri mitään. Mutta kun bensankulutus kaupunkiajossa on 23 litraa satasella ja tasaisessa maantieajossakin nippanappa alle 13 litran, täytyy ostajan olla merkkiin ja malliin poikkeuksellisen vahvasti sitoutunut. Tämä uutena toistasataatuhatta euroa maksava Escalade on vuosimallia 2005 ja Hämeen Vaihtarit Ylöjärvellä pyytää siitä 24 990 euroa.

Lexus RX 400h 4WD:ta mainostetaan ”taloudellisena hybridinä”, mutta todellisuudessa 3,3-litrainen bensamoottori käy hyvin vähän latausenergialla. Lexuksen maine ”eliitin Toyotana” ei ole Suomessa tehnyt siitä myynnillisesti tasaveroista kilpailijaa saman sarjan BMW X5:n ja Audi Q7:n kanssa. Kuvan 400h on vuosimallia 2007 ja mittarilukema vain 146 000 km. Kamux Lielahti Tampereella pyytää siitä 22 700 euroa.

 

 

Porsche Cayenne 3.2 5d TipTronicissa joitakuita harvoja houkuttelee jo pelkkä nimi.  Tällä vuosimallin 2005 bensa-Cayennella on ajettu vain 118 000 kilometriä, hintapyynti TeeKoo Autotaloissa Kangasalalla on 24 890 euroa.

 

Volkswagen Touareg 3.6 V6 FSI TipTronic on Volkkarin vastine luksusmaastureiden sarjaan, sellaisella on tiettävästi ajanut ainakin oopperatähti Matti Salminen. Huippusiistiksi mainostettua 3.6-litraista ja V6-bensamoottorista Suomi-autoa vuosimallia 2006 Tykkitorni Motorcycles Ky Nurmijärvellä myy 19 500 eurolla. Mittarilukema on 173 000 km.

 

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Pikkuautot muodostavat prosenttijengin
Hintavertailussa 20 000 euron roadsterit
Vaihto-Ceed’in ostaja vähemmän kriittinen malliuudistuksille

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *