Kaasujalka

Raikkaasti kesää kohti

Julkaissut:

|

1.6.2017

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Raikkaasti kesää kohti

Ilmastointilaitteelle ei välttämättä ole tarvetta talvisin, joten toimivuutta ei välttämättä tiedä. Mikäli suuttimista ei tule enää selvästi kylmää ilmaa, on syytä ottaa yhteyttä korjaamoon.

Ilmastoinnin huonolle toimivuudelle voi olla useampia syitä. Kylmäaineet ovat saattaneet karata taivaan tuuliin, kompressori voi olla jumiutunut tai säätimet voivat olla jumissa.
– Monet autoilijat eivät tiedä, että auton ilmastointilaite tulisi huollattaa säännöllisesti, vähintään kahden vuoden välein. Näin varmistettaisiin sen toimivuus helteiden saavuttua ja vältettäisiin kalliimmat remontit. Mikäli järjestelmään kertyy kosteutta, rikkoo se pidemmän päälle kompressorin. Huoltamaton ilmastointilaite lisää myös auton kulutusta, koska kompressori joutuu käymään useammin kylmäaineen vajauksen vuoksi, sanoo autotarvikkeita maahantuovan Kaha Oy:n markkinointipäällikkö Jouni Vainikka.

Helppo omatoimiratkaisu

Talven jäljiltä voi auton ilmanvaihtojärjestelmään olla kertynyt epäpuhtauksia, jotka ilmenevät epämiellyttävänä hajuna auton sisällä. Yhtenä syynä tähän voi olla tukkeutunut auton sisäilmasuodatin, joka on siis syytä vaihtaa tai vaihdattaa ilmastointilaiteen huollon yhteydessä.

Auton ilmastointi-järjestelmän kanaviin voi olla muodostunut jopa hometta.

– Ilmastointijärjestelmän raikastukseen löytyy myös omatoiminen ratkaisu Sonax A/C ilmastoinninpuhdistusaine, Vainikka suosittelee.

Kahan suositushinta 150 millilitran aerosolipullolle Sonax A/C ilmastoinninpuhdistusainetta on 12,90 euroa. Aineen käyttö on helppoa:

Ravista purkkia ennen käyttöä
Käynnistä auton moottori
Säädä ilmastointilaite kylmälle, puhallus täysille ja valitsin sisäilmankiertoasentoon
Siirrä kuljettajan penkki etuasentoon ja käännä selkänoja eteenpäin
Pidä purkki poispäin itsestäsi, laukaise se valkoisesta painikkeesta ja aseta se pystyasennossa takajalkatilaan, poistu autosta ja sulje ovet ja ikkunat.

15 minuutin jälkeen avaa ovet, sammuta moottori ja tuuleta auto.

Neutraloi ikävät hajut

Talven aikana voi myös auton sisätiloihin olla kertynyt epäpuhtauksia, jotka aiheuttavat epämiellyttäviä tuoksuja. Varsinkin jos autossa kuljetetaan lemmikkieläimiä, voi auton verhoiluun olla tarttunut monenlaisia hajuja aiheuttavia tekijöitä.
–Ongelmaan on tarjolla helppo ratkaisu Sonax Hajuntappaja. Se ei peitä hajuja, vaan neutraloi ne. Käyttö on erittäin helppoa: suihkuta tasaisesti käsiteltäviin kohteisiin, kunnes kangas tuntuu hieman kostealta. Anna kuivua. Jos hajut ovat erittäin voimakkaita, pidennä vaikutusaikaa ja pidä ikkunat kiinni. Toista käsittely tarvittaessa, Vainikka neuvoo.

Kahan suositushinta 500 millilitran pullolle Sonax Hajuntappajaa on 11,30 €.

Teksti Timo Kiiski
Kuva Kaha

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Moottoriurheilumatkat suuressa suosiossa
Toyotan öljynkulutus kuriin
Huoltojen laiminlyönti tulee kalliiksi

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *