Kaasujalka

Valtteri Bottas luovutti nimeään kantavan karting-auton

Julkaissut:

|

31.5.2017

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Valtteri Bottas luovutti nimeään kantavan karting-auton

AKK:n nuorisourheiluhanke Flying Finn 100 sai tukijoiltaan mieluisan lahjoituksen, kun F1-tähti Valtteri Bottas sekä Lahti Region luovuttivat hankkeeseen liittyvän karting-auton Lahden FK-kerholle keskiviikkona Pippon radalla järjestetyssä tilaisuudessa.

Paikalle ajokouluun saapuneille 6-10 -vuotiaille kuljettajanaluille Bottaksen vierailu tuli riemukkaana yllätyksenä, joka tuskin hetkeen unohtuu.

Flying Finn 100 on suomalaisen autourheilun lajiliiton AKK:n ponnistus, jonka tavoitteena on kerätä yhdessä yhteistyöyritysten ja autourheilutähtien kanssa Suomen valtion 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi sata uutta junior kart -kilpa-autoa, jotka ohjataan autourheiluseurojen nuorisotoimintaan ympäri Suomea. Hanke huipentuu heinäkuussa 22.-23.7. Alahärmän PowerParkissa ajettavaan kartingin EM-osakilpailuun, Flying Finn 100 Raceen.

Suomi100-tunnusta kantava hanke on kerännyt jo ilahduttavan määrän yhteistyöyrityksiä mukaan rakentamaan tulevaisuuden autourheilumenestystä. Flying Finn 100:aa tukemaan on lähtenyt myös nimekäs joukko suomalaisia kuljettajatähtiä: Valtteri Bottaksen ohella nimikoidun karting-autonsa hankkeelle ovat luovuttaneet mm. Mika Häkkinen, Kimi Räikkönen ja Heikki Kovalainen. Tällä hetkellä kasassa on yhteensä noin 60 junior kart -kilpuria, joiden saattaminen AKK:n jäsenseurojen käyttöön on aloitettu jo alkuvuodesta.

Nyt Lahden FK-kerholle lahjoitettu Flying Finn 100 junior kart on maalattu Lahti2017-kisaväreillä ja numeroitu Bottaksen mukaan numerolla 77. Luovutustilaisuudessa F1-sankarinsa ympärillä parveilleiden innokkaiden kuljettajanalkujen perusteella on helppo uskoa, että Lahti Regionin hankkima auto pääsee hankkeen puitteissa todelliseen tehokäyttöön.

– Lahjoituksella varmistetaan, että nuorilla on mahdollisuus harrastaa moottoriurheilua. Olen mielelläni mukana tässä hankkeessa. Kotiseutuni valtti on upeat ja monipuoliset mahdollisuudet liikkua ja harrastaa, Bottas kuvailee lähtökohtiaan tukijoukoissa toimimiselle.

AKK Sports Oy:n promoottori ja Flying Finn 100 -hankkeen vetäjä, Jani Backman, iloitsee lahjoituksesta ja toivoo myös vuoden toiselle puoliskolle yhtä hienoa keräyssaldoa.

– Haluan jo tässä vaiheessa välittää kiitokseni kaikille mukaan lähteneille kumppaneillemme arvokkaasta panoksestaan nuorisourheilumme hyväksi. Täällä luovutustilaisuudessa tänään nähdyt ikimuistoiset reaktiot ja hymyilevät kasvot muistuttivat, että tulevaisuuden urheilumenestys kumpuaa innosta, ilosta ja inspiraatiosta, johon tarvitsemme jatkossakin vahvoja tukijoita ja esikuvia. Toivon, että mahdollisimman moni yritys ottaa myös tästä eteenpäin haasteen vastaan ja lähtee omalta osaltaan turvaamaan autourheilun sinivalkoista menestyksen ketjua kanssamme, viitoittaa Backman.

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Mersu paskaksi routakuopassa – vakuutus ei korvaa
Ääripäät korostuvat autoilusta väitellessä
Miksi ette sitten osta dieseleitä?

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *