Kaasujalka

Aleksi Korhonen vahvisti SM-pistejohtoaan Kaasujalka Rallissa

Julkaissut:

|

28.5.2017

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Aleksi Korhonen vahvisti SM-pistejohtoaan Kaasujalka Rallissa

Rallin junioreiden SM-sarjan kolmas osakilpailu Kaasujalka Ralli ajettiin Aurassa ympäristössä Turun lähellä.

Suonenjoen Aleksi Korhonen oli pistejohdossa kahden talviolosuhteissa ajetun osakisan jälkeen, ja on sitä nyt entistä vahvemmin, kun piste-ero kasvoi neljään.

Luokassa 3 (enintään 1600-kuutioiset) ajava Korhonen oli nopein kuudella erikoiskokeella, vain viimeistä edellisellä pätkällä Tomi Tuominen onnistui Korhosta paremmin.

”Alettiin vähän kuutosella jo varmistella, mutta sitten uudestaan innostuimme seiskan ajamaan kunnolla”, kertasi Korhonen maalissa.

”Luokkavoittoa vain tavoiteltiin, kun yleiskilpailumenestyksestä ei anneta lisäpisteitä, turha sitä on lähteä reuhuamaan.”

Kilpailun nopein oli luokassa 4 ajava Henri Hokkala, joka ajoi SM-sarjalaisista nopeimman ajan kuudelle erikoiskokeelle. Hokkalalle pienen ”kauneusvirheen” tilastoon aiheutti juuri Aleksi Korhonen, joka oli nopein neljännellä erikoiskokeella.

Henri Hokkala palasi näin Kaasujalka Rallissa luokkavoitollaan taistelemaan junioreiden suomenmestaruudesta. Hokkala voitti sarjan ensimmäisen osakisan, mutta jäi pisteittä toisessa, nyt oli jälleen vuorossa voitto.

”Koetettiin välttää tänään virheitä, silti koko päivä on ajettu täysillä. Tarvittaessa olisin voinut ehkä vähän lisätä vauhtiakin, mutta silloin saattaa käydä pahasti kukkaron päälle”, totesi Hokkala maalissa.

Kun sarjan loppupisteisiin lasketaan neljä parasta tulosta viidestä, tietää Hokkala tarkasti tilanteen.

”Nyt olemme voittaneet kaksi, kaksi on vielä voitettava. Tällainen olisi suunnitelma.”

Luokkavoittajat tänään: Tomi Huttunen (lk 1), Riku Rantasalo (lk 2), Aleksi Korhonen (lk 3), Henri Hokkala (lk 4). Luokan 5 ainoa osanottaja keskeytti. Rally Trophyn puolella Jani Koskinen voitti luokan 7 ja Mikke Yrjölä luokan 8. Nuorten luokan voitti Sami Pajari ja naisten luokan Mia Lainpelto.

Pistetilanteen Top 5 osakilpailun 3/5 jälkeen: 1) Aleksi Korhonen 57 pistettä; 2) Tuomo Vanhala 53; 3) Joonas Lehtola 45; 4) Riku Rantasalo 43; 5) Henri Hokkala 42 pistettä

Kuvassa on Aleksi Korhonen. Kuvaaja: AKK/Pekka Mäkinen.

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Mersu paskaksi routakuopassa – vakuutus ei korvaa
Ääripäät korostuvat autoilusta väitellessä
Miksi ette sitten osta dieseleitä?

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *