Kaasujalka

Ysitien Auto vahvistaa Ylöjärven autokauppaa

Julkaissut:

|

24.4.2017

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Ysitien Auto vahvistaa Ylöjärven autokauppaa

Kun sisä- ja ulkotilat Nokialla jäivät pieniksi, päätti Ysitien Auto avata sen tilalle vaihtoautojen ja matkailuautojen kaupan Ylöjärvelle. Masku-talon valoisaan 1000 m2:n halliin mahtuu 50 autoa.

Myös ulkona Ysitien Autolla on Ylöjärven Soppeenmäen toimipisteessä rivissä noin 30 autoa. Vierestä menee 17 500 autoa vuorokaudessa, joten Ylöjärvestä on tulossa yhä vahvempi autokaupan keskus.
Ylöjärvellä liikkeen alkustarttiin toimitusjohtaja Riku Hietikko-Kaukola onkin tyytyväinen. Varsinkin kun ottaa huomioon autokaupan haasteellisen ajankohdan hallituksen autoverotempoiluineen vuoden alussa.
– Karavaanikauppaanhan se tietysti ei vaikuttanut, kun ne ovat jo ennestään verottomia vehkeitä. Vaikka ajan yleinen epävarmuus on huomattavissa, niin en kyllä voi valittaa, Hietikko-Kaukola sanoo tyytyväisenä.

Tilat kilpailijallekin

Ysitien Auto Oy on ostanut koko Maskun Kalustetalona tunnetun 4000 m2:n kiinteistön, mutta Masku jatkaa tiloissa edelleen vuokralaisena. Lisäksi Ysitien Auto vuokraa 500 neliön suuruisen tilan jollekin autoalan toimijalle.
– Meidän kyljessä uusi toimija pääsisi mukaan valmiiseen pöytään, Hietikko-Kaukola rohkaisee.
Ysitien Autolla on Ylöjärvellä myös uusien italialaisten CI-matkailuajoneuvojen edustus. CI-asuntoautojen rungot ovat vaahtokomposiittia, eikä puuta. Siksi niillä on myös kestävä maine. Alusta taas on otettu Ford Transitista.
–CI on osoittautunut kiinnostavaksi vaihtoehdoksi eritoten laatuunsa ja kestävyyteensä nähden edullisen hintansa takia.

Joustavaa kaupantekoa

Ylöjärven toimipaikan asiakkaat tulevat 100 kilometrin säteeltä, ja erityisen toiveikkaasti Hietikko-Kaukola katsoo Pohjanmaan suuntaan. Myös Turkuun ja Helsinkiin on myyty uusia matkailuautoja.
Yksi Ysitien Auton valtteja on joustavuus: vaihdossa uuteen matkailuautoon kelpaa myös henkilöauto tai jopa moottoripyörä tai vene. Moni matkailuautojen myyjä ei mieluusti ota vaihdossa edes henkilöautoa.
– Olen sanonut, että leikkuupuimurikin käy, tosin kukaan ei ole sellaista vielä vaihdossa tarjonnut, Hietikko-Kaukola sanoo.
Ysitien Auto on viimeisten neljän vuoden aikana kasvattanut liikevaihtoaan hurjalla 50 prosentilla. Viime vuonna liikevaihto oli noin 8,3 miljoonaa euroa. Eniten kauppa käy 5000-15 000 euron hintaisissa henkilöautoissa. Moni asiakas on Hietikko-Kaukolalle tuttu jo yrityksen alkuajoilta 20 vuoden takaa.

Teksti Timo Kiiski
Kuvat Mika Salomaa

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Helsingin Rengashotelli Euromasterin partneriksi
”Pienenkin korjaamon pitää erikoistua”
Sohvalla istuen uudet renkaat Mersuun

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *