Kaasujalka

Vaihtoautovertailussa pienet katumaasturit

Julkaissut:

|

8.4.2017

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Vaihtoautovertailussa pienet katumaasturit

Renault Captur on pienten katumaastureiden tuoreimpia tulokkaita. Vain 43 000 km ajettu 3-pyttyinen ja 0,9-litrainen Energy TCe 90 Expression vuosimallia 2014 oli myynnissä 15 990 eurolla Laakkosen Vaihtoautokeskuksessa Helsingissä.

Pienenkin crossoverin tavallista korkeampi maavara houkuttelee varsinkin nuoria perheitä. Varsinaisia vaihtoautokaupan hittejä ne eivät kuitenkaan ole.

Kysytympiä vaihtoautomarkkinoilla ovat isommat, alemman keskikokoluokan eli C-segmentin katumaasturit: esimerkiksi Nissan Jukesta ei ole isomman Qashqain haastajaksi.
– Kuitenkin meillä Juke on luonnollisesti kysytyin näistä pienemmistä crossovereista,. Opel Mokka tulee sen jälkeen, sanoo Konalan Autokeskuksen vaihtoautopäällikkö Ari Latvasalo.

Ranskalaisten Peugeot 2008:n tai Renault Capturin menekistä Latvasalolla ei ole juurikaan käsitystä, sillä niitä tullut myyntiin melko vähän. Dacia Dusteria taas vaivaa sen karumpi imago: kun ostetaan Duster, ostetaan se sitten mieluummin uutena, kun silloinkaan hinta ei ole korkea. Suzuki SX taas koetaan hivenen liian eksoottiseksi, vaikka sitä saa vain nelivetoisena.
–Nelivetoisuus ei tämän sarjan vaihtoautoissa ole vetovoimatekijä, siitä ei olla valmiita maksamaan ylimääräistä.. Ja koska nämä autot ovat bensamoottorisinakin pienikulutuksia kysytään niitä vähemmän dieseleinä, Latvasalo sanoo.

Kun puhutaan B-segmentin autoista, niin melko usein sellainen ostetaan käytettynä perheen kakkosautoksi. Ja silloin se ostetaan mieluummin viisiovisena hatchback-versiona. Pientä crossoveria houkuttelevampi vaihtoehto on myös paitsi hiukan enemmän ajettu mutta isompi SUV, myös isompi farmariauto.
Mutta pienessäkin crossoverissa istutaan kuitenkin korkeammalla kuin saman automallin viistoperävastineessa. Ja kuitenkin samassa paketissa tulee pikkuauton kätevyys erityisesti kaupunkiliikenteessä.
Ja kun maasturimaisempi ulkonäkö on kuitenkin tylsää viistoperää vetävämpi, tyydyttää pienikin SUV monen trenditietoisen kaupunkilaisen lapsiperheen tai sinkun autoilutarpeet: varsinkin kun jo uutenakin edullisen, mutta perusviistoperää näyttävämmän auton saa vaihtoautoliikkeestä vähillä kilometreillä melko vähällä rahalla.

Houkuttelevasti mustanvärinen ja 78 000 km ajettu Opel Mokka 5-ov Enjoy 1,6 ecoFLEX Start/Stop 85kW vuosimallia 2013 oli Tampereen Autosalvassa myynnissä 16 600 eurolla.

“Valkoinen maastohenkilöauto” Peugeot 2008 Access VTi 82 vuosimallia 2013 oli myynnissä Vesijärven Autossa Lahdessa. Manuaalivaihteisen ja 1,2-litraisen crossoverin mittarilukema oli vain 46 000 km ja hintapyynti 13 900 euroa.

 

Nissan Juke on pienten katumaastureiden pioneereja, malli tuli markkinoille jo vuonna 2010. Etuvetoinen 1,6L Pure Drive Visia vuosimallia 2011 oli myynnissä 12 880 eurolla PP-Autossa Salossa. Mittarilukema oli 80 000 km.

 

Etuvetoinen Dacia Duster 1,6 16V Ice Sound vuosimallia 2013 lähtee Veljekset Laakkosilta Espoossa 13 650 europpa, vaikka mittarilukema on vain 46 000 km. Trenditietoisimmat perheelliset vielä vierastavat ”Romanian Renaultin” imagoa, vaikka auto tarjoaa hintaansa nähden paljon rehtejä ominaisuuksia.

 

Suzuki SX4 on tässä sarjassa lyömätön nelivetoisuutensa takia. Mutta merkkinä laajempi yleisö pitää Suzukia ehkä hiukan eksoottisena, joten tämäkin vain 31 000 km ajettu 1,5 VVT Flash vuosimallia 2013 lähtisi Autotalo Pelttarista Raisiosta niinkin edullisesti kuin 12 940 eurolla.

Teksti Timo Kiiski

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Pieni bensa-auto käy aina kaupaksi
Uudehkoja käytettyjä dieselfarmareita saa nyt edulliseen hintaan
Halpa pistokehybridi ostetaan ykkösautoksi

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *