Kaasujalka

Teemu Asunmaa sinetöi hattutempun Tahkon SM-rallin voitolla

Julkaissut:

|

12.3.2017

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Teemu Asunmaa sinetöi hattutempun Tahkon SM-rallin voitolla

Rallin SM-sarjan talvikausi tuli päätökseensä lauantaina Tahkolla kauden kolmannen SM-rallin myötä. Aurinkoinen sää helli kilpailua läpi päivän ja loi loistavat puitteet hienolle rallille. Kilpailun voitosta käytiin alusta asti kolmen kuljettajan välinen sekuntikamppailu, sillä Teemu Asunmaa, Juha Salo ja Jarkko Nikara ajoivat aivan toistensa vanavedessä läpi rallin.

Lopulta kilpailun nopein oli Teemu Asunmaa, joka näin ollen varmisti jo kolmannen täyden pistepottinsa kolmesta ajetusta rallista. Voitot Asunmaalle kirjataan Rovaniemeltä ja Tahkolta, mutta Mikkelissä sen vei Kalle Rovanperä. Rovanperä ei kuitenkaan aja SM-pisteistä, joten Asunmaa sai täydet SM-pisteet myös Mikkelistä. Toiseksi Tahkolla ajoi Juha Salo jääden Asunmaasta 6,2 sekuntia ja kolmanneksi tuli Jarkko Nikara, joka jäi kärjestä 14,9 sekuntia.

Samalla Asunmaa vankisti asemiaan SM1-luokan pistetaistossa ja lähtee 84 pisteen potilla kesäkauteen. Toisena pisteissä on Juha Salo (61) ja kolmantena Jarkko Nikara (46).

Asunmaa oli syystäkin tyytyväinen rallin maalissa.

– Aamulla vähän tökki, mutta sitten lähti kulkemaan ja kulki riittävän hyvin loppuun asti. Ei ollut parasta mahdollista ajamista, mutta ihan hyvää suorittamista. En ottanut ylimääräisiä riskejä, puhtaasti tultiin läpi. Auto toimi moitteettomasti, sen puoleen olen tyytyväinen. Testeissä käytiin vähän ulkona ennen rallia, mutta onneksi se kävi siellä, eikä itse rallissa. Vielä on niskat vähän kipeenä ja suuri kiitos huollolle, että saivat auton tänne kuntoon. Talvikausi meni nappiin. Tiesin, että voitosta pystytään ajamaan joka kisassa ja suoritusvarmuus on ollut vahva. Kesällä ajetaan Riihimäellä ekat kilsat soralla tällä autolla, joten katotaan miten se lähtee sitten sujumaan, Asunmaa totesi.

SM2-luokassa niin ikään hattutempun teki Eerik Pietarinen, joka Rovaniemen ja Mikkelin tapaan voittoon myös Tahkolla. Toiseksi luokassa tuli Antti Selivaara ja kolmanneksi Tommi Järvinen. Pietarisen pistesaalis talven jälkeen on myös luokan isoin eli 84 pistettä. Toisena pisteissä on Ville Hautamäki 40 pisteellä ja kolmantena Janne Eronen 38 pisteellä.

SM3-luokassa Emil Lindholm otti kauden toisen voittonsa ja vankisti asemiaan myös Tulevaisuuden Tähti -kilpailussa. Toiseksi luokassa ajoi Taisko Lario ja kolmanneksi Joni Viitala. Lindholm johtaa myös luokan pistetaistoa 77 pisteellä, joten eroa on mukavasti toisena taulukossa olevaan Miika Hokkaseen, jolla on 37 pistettä talvikauden jälkeen. Kolmannen sijan pisteissä jakavat Anssi Rytkönen ja Henrik Pietarinen 33 pisteellä.

SM4-luokassa Joonas Lindroos ja Esa Ruotsalainen aloittivat odotetun kaksinkamppailun heti rallin alussa, mutta se myös päättyi melkein samoilla palkeilla, sillä Lindroos joutui keskeyttämään toiselle erikoiskokeelle. Ruotsalainen ajoi lopulta luokan voittoon, ennen Heikki Koski-Lammia ja Jori Nousiaista. Luokan pistejohdossa talven jälkeen on Erno Kinnunen 44 pisteellä, toisena Ruotsalainen 43 pisteellä ja kolmantena Janne Seluska 40 pisteellä.

Rallin SM-sarja jatkuu seuraavan kerran kesä- ja sorakauden avauksella, kun vuorossa on paluun sarjaan tekevä Riihimäki-ralli 19.-20. toukokuuta.

Epävirallisia tuloksia, Ralli SM -sarja, TAHKO SM-Ralli, Nilsiä 11.3.2017

SM1-luokka
1. Teemu Asunmaa 52.03,9
2. Juha Salo 6,2
3. Jarkko Nikara + 14,9

SM2-luokka
1. Eerik Pietarinen 55.26,5
2. Antti Selivaara + 20,9
3. Tommi Järvinen + 38,9

SM3-luokka
1. Emil Lindholm 57.23,4
2. Taisko Lario + 22,7
3. Joni Viitala + 42,5

SM4-luokka
1. Esa Ruotsalainen 58.59,0
2. Heikki Koski-Lammi + 4,9
3. Jori Nousiainen + 6,9

Epäviralliset SM-pisteet 3/7 osakilpailun jälkeen

SM1-luokka
1. Teemu Asunmaa 84,0
2. Juha Salo 61,0
3. Jarkko Nikara 46,0

SM2-luokka
1. Eerik Pietarinen 84,0
2. Ville Hautamäki 40,0
3. Janne Eronen 38,0

SM3-luokka
1. Emil Lindholm 77,0
2. Miika Hokkanen 37,0
3. Anssi Rytkönen 33,0
4. Henrik Pietarinen 33,0

SM4-luokka
1. Erno Kinnunen 44,0
2. Esa Ruotsalainen 43,0
3. Janne Seluska 40,0

Tiimimestaruus
1. Hannu’s Rally Team 107,0
2. Hannu’s Senior Rally Team 73,0
3. Printsport 3 56,0

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Mersu paskaksi routakuopassa – vakuutus ei korvaa
Ääripäät korostuvat autoilusta väitellessä
Miksi ette sitten osta dieseleitä?

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *