Kaasujalka

Skoda Rapid ja Rapid Spaceback uudistuivat

Julkaissut:

|

22.2.2017

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Skoda Rapid ja Rapid Spaceback uudistuivat

Škoda Fabian ja  Octavian väliin sijoittuvat perheautoluokan Rapid ja Rapid Spaceback ovat sisätiloiltaan vertailukokoluokkansa kärjessä.

Autoon on tullut pientä uutta eloa sekä keulaan että peräosastoon. Spacebackin Style-mallin takalasi on nyt aiempaa suurempi ulottuen aina rekisterikilven syvennykseen saakka. Kookas ja leveä takaluukku helpottaa tavaratilan käyttöä.

Tarjolla on uusia kevytmetallivanteita: 15-tuumaiset Costa, 16-tuumaiset hopeanväriset Evora ja hopean/mustan väriset Vigo sekä 17-tuumaiset hopeanväriset Trius ja Monte Carlo -erikoismalliin mustat kiillotetut Torino-vanteet.

Rapidin ja Rapid Spacebackin keulassa on nyt kaksoisksenonvalot. Päivävalot on toteutettu ledeillä.  Kaukovaloavustin varmistaa aina tien optimaalisen valaisun. Jos se pimeässä ja ajonopeudessa yli 60 km/h tunnistaa edellä ajavan ajoneuvon (enintään 400 metrin päässä) tai vastaan tulevan ajoneuvon (enintään 1 000 metrin päästä), avustin kytkee kaukovaloilta lähivaloille.

Sisätiloissa on toteutettu lukuisia muotoilu- ja varustelumuutoksia. Jokaisessa ovessa on nyt uudet koristeosat. Kojelaudan ilmasuuttimet, mittaristo ja lämmitys-/ilmastointilaitteen käyttöyksikkö ovat saaneet uuden muotoilun.

Uudistusten myötä 1,0-litrainen TSI-moottori on nyt saatavilla molempiin malleihin.

Kompaktin koon ja rakenteen sekä alumiinisen sylinteriryhmän ansiosta moottori on 10 kg kevyempi kuin aiemmin käytetty 1,2-litrainen versio, ja lisäksi uusi moottori käy erityisen tasaisesti. Koska moottorin vapaat inertiavoimat ovat vähäiset, kolmisylinterisissä moottoreissa yleisesti käytettyä tasapainoakselia ei tarvita. Se vähentää moottorin painoa ja auttaa pienentämään polttoaineen kulutusta sekä CO2-päästöä. Samaan tavoitteeseen pääsyä auttaa myös öljypumppu, jonka tuottovirtaus on säädeltävissä. Tarvittava öljynpaine säätyy aina moottorin kuormitustilanteen mukaiseksi. Ahtoilman välijäähdytin on yhdistetty imusarjaan, minkä ansiosta ahtopaine nousee nopeasti.

Kahden 1.0 TSI-moottorin ohella uudistuneeseen Rapid -malliin on tarjolla kolme muuta moottoria. Kaikkiin moottoreihin liittyy jarrutusenergian talteenotto ja start-stop-järjestelmä. Moottorit täyttävät pakokaasun päästöstandardin EU 6 vaatimukset. Dieselmoottoreissa käytetään Common Rail -yhteispaineruiskutusta ja dieselhiukkassuodatinta.

WiFI Hotspot -lähiverkon avulla olemaan aina online. Uusi Škoda Connect jakautuu Infotainment Online- ja
CareConnect-palveluihin. Infotainment Online on liikennetietojärjestelmä, joka näyttää navigaattorissa liikennetilanteen valitun reitin varrelta ja suosittaa kiertoreittejä, jos suunnitellulla reitillä on liikenneruuhka tai onnettomuus. Muut saatavilla olevat toiminnot ovat huoltoasemien sijainti polttoainehintoineen, pysäköintipaikkojen tiedot, uutiset ja säätilatiedot.

CareConnect palvelut avustavat kuljettajaa monissa erilaisissa tilanteissa. Nämä palvelut ovat saatavilla kaikkien varustelujen ja Amundsen- ja Swing-tietoviihdejärjestelmien yhteyteen. Tiedonsiirto tapahtuu käyttäen autoon kiinteästi asennettua SIM-korttia. Toiminnot sisältävät automaattisen hätäpuhelun, jolla saadaan luotua yhteys hätäpuhelukeskukseen. Hätäpuhelun voi soittaa myös manuaalisesti tilanteissa, jossa auton turvavarusteet eivät ole aktivoituneet.

CareConnect-palveluihin sisältyy myös Škoda Ajoturva-puhelutoiminto, jota käyttäen voidaan saada avustusta ja apua. Järjestelmän palveluihin lukeutuu myös Proactive Service. Sen avulla auton huoltotarpeeseen liittyvät tiedot välittyvät Škoda-jälleenmyyjä-/huoltokumppaniliikkeeseen hyvissä ajoin ennen huoltohetkeä. Älypuhelimeen asennetulla Škoda Connect -sovelluksella kuljettaja voi milloin tahansa tarkastella autoon liittyvää tietoa. Hän voi tarkastaa, että auton ikkunat ja keskuslukitus on suljettu tai katsoa kuinka paljon tankissa on jäljellä polttoainetta. Lisäksi navigoinnin kohteiden lähettäminen auton navigointijärjestelmään kotikoneelta on mahdollista, ja pysäköidyn auton sijainnin voi myös katsoa älypuhelimella.

Musiikki- ja navigointijärjestelmät perustuvat toisen sukupolven modulaariseen tietoviihdelaitteistoon. Varusteet kuten Škoda Surround System -äänentoistojärjestelmä, Bluetooth handsfree sekä Apple-yhteensopiva USB-liitäntä ovat osin vakiovarusteita ja osin saatavilla lisävarusteina. Älypuhelimen liittymä SmartLink+, joka tukee Apple CarPlay-, Android Auto-, MirrorLinkTM- ja SmartGate-standardeja, on käytettävissä auton tietoviihdejärjestelmän näytön kautta.

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Täysin uusi Dacia Duster hinta alkaen 24 399 euroa
Uusi Mitsubishi Outlander PHEV tekee paluun Eurooppaan
Kirkkonummen Motonet -tavaratalo avasi ovensa

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *