Kaasujalka

Auto-Muovi nyt myös valtuutettu Saab-korjaamo

Julkaissut:

|

20.2.2017

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Auto-Muovi nyt myös valtuutettu Saab-korjaamo

Aiemmin pelkästään auton muoviosien ja verhoilujen korjauksiin sekä pieniin peltitöihin erikoistunut Auto-Muovi Helsingin Hankasuontiellä on nyt myös valtuutettu Saab-merkkikorjaamo ja asiantunteva monimerkkikorjaamo.

Valtuutettu Saab-merkkikorjaamo Auto-Muovista tuli vuoden 2016 huhtikuun alussa, Saabin varaosia se oli myynyt jo marraskuusta 2015 lähtien. Aiemmin yritys keskittyi auton puskureiden, kojetaulun ja muiden muoviosien sekä verhoilujen korjauksiin.

– Muovikorjauksia ei kuitenkaan ole niin paljon. Mutta kun tilat olivat olemassa ja niistä maksettiin vuokraa, päätimme laajentaa korjaamo- ja huoltopuolelle, kertoo Auto-Muovin toimitusjohtaja Eero Seppälä.

Saabeja riittää

Vaikka Saabin valmistus ja maahantuonti loppuivat jo vuosia sitten, eivät Saabit Suomesta lopu vielä pitkään aikaan.

– Meille oli jo ehtinyt pikkuhiljaa muodostunut oma  vakiintunut Saab-asiakaskunta, jolle hankimme osia pääkaupunkiseudun piirimyyjiltä.  Meillä sitten kypsyi ajatus, että pystyisimme paremmin ja kannattavammin palvelemaan heitä, jos saisimme virallisen merkkikorjaamon statuksen, Seppälä sanoo.

Saab-korjaamolle riittää töitä myös sen takia, että Saab-ihmiset pitävät Seppälän mukaan suorastaan poikkeuksellisen hyvää huolta autoistaan.

– Merkkiuskollisimmat haluavat ajaa Saabillaan mahdollisimman pitkään, meillä huolletaan jopa 1990-luvun malleja, Seppälä sanoo.

Muovitöitä jatketaan

MetroAutossa elämäntyönsä tehnyt ja pitkän urallaan sen jälkimarkkinointijohtajaksi edennyt Seppälä oli jo vuonna 1989 mukana perustamassa Auto-Muovia.

–Meitä perustajia oli silloin kolme. Auto-Muovin isä, Niemelän Kari, oli meillä MetroAutossa töissä ja teki yhteistyötä vakuutusyhtiöiden kanssa, yrittäen tietysti houkutella niiden töitä MetroAutoon. Vakuutusyhtiöillä oli toive, että joku kiinnostuisi myös korjaamaan puskureita sen sijaan, että ne aina vain kalliisti vaihdettaisiin.

Muovipuskurin korjaaminen voikin tulla jopa puolet sen uuteen vaihtamista halvemmaksi.

– Entisiä töitä, eli puskureiden ja kojetaulujen kaltaisten muoviosien sekä verhoilujen korjaamisia jatkamme edelleen. Muovi- ja korikorjaamon toimista vastaavalla Jyrki Pelkosella on alalta jo yli 35 vuoden kokemus.  Samoin oikaisemme lokasuojia ja peltejä. Mutta massiivisia runkojen oikaisuja emme tee, siihen meillä ei ole vetokalustoa, Seppälä sanoo.

Huoltaa muutkin merkit

Paitsi valtuutettu Saab-merkkikorjaamo, on Auto-Muovi myös asiantunteva monimerkkikorjaamo, jolta löytyy osaamista erityisesti Volkswagen –konsernin merkkeihin: Audiin, Seatiin, Skodaan ja Volkswageniin. Myös Opeleihin Auto-Muovi on jo parin vuosikymmenen ajan toimittanut varaosia eri puolille Suomea.

–Olemme palveleva korjaamo, jossa hoituvat niin öljynvaihdot, pakoputkityöt, määräaikaishuollot, jakopään huollot, sekä jarrujen ja alustojen korjaukset. Asennamme ja korjaamme kaikkien automerkkien tuulilasit, sivulasit ja takalasit. Teemme korikorjauksia sekä verhoiluun ja kojetauluun liittyviä töitä paljon myös vaihtoautoliikkeille: siistiä ja ehjää autoa kun on helpompi myydä eteenpäin.

Auto-Muovi tekee yhteistyötä myös vakuutusyhtiöiden kanssa ja auttaa asiakkaitaan korvausjärjestelyissä.

Teksti ja kuvat Timo Kiiski

 

 

 

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Helsingin Rengashotelli Euromasterin partneriksi
”Pienenkin korjaamon pitää erikoistua”
Sohvalla istuen uudet renkaat Mersuun

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *