Kaasujalka

Senioriostajalle kelpaa vanhakorinenkin Mondeo

Julkaissut:

|

15.6.2016

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Senioriostajalle kelpaa vanhakorinenkin Mondeo

mondeo

Vaihto-Mondeon ostaa usein iäkkäämpi mies käyttöautoksi ja jos vuosimallista 2007 on tarjolla sekä kolmannen että neljännen polven mallia samoilla kilometreillä, niin hinta ratkaisee.

Ford Mondeo on espoolaiselle Autosilta-vaihtoautoliikkeelle ns. ”peruskauraa”, josta riittää tarjontaa niin vuosina 2000-2007 valmistetusta kolmannesta kuin vuosina 2007-2014 valmistetusta neljännestä polvesta.

–Jos vuosimallista 2007 on rinnakkain uudempi ja vanhempi korimalli yhtäläisillä varusteilla, moottorilla ja kilometreillä, niin vanhemman korimallin pitää olla ainakin 2000 euroa halvempi kuin uuden. Varsinkin nuoremmat ostajat hakevat tuoreemman näköistä autoa, sanoo Autosillan toimitusjohtaja Jami Multisilta.

Hyvin myyvä auto

Tänä päivänä ostajista valtaosa on jo liikkeeseen tullessaan katsonut netistä tietyn automerkin ja mallin ja päättäneet, minkälaisen korimallin haluavat. Eli paikan päällä harvemmin ryhdytään arpomaan, kannattaisiko sittenkin ostaa sen vanhentunut malli, jos sen hinta kerran on tuntuvasti halvempi.

–Mutta vanhemmalle ihmiselle ei ole niin väliä, jos uudemmassa Mondeossa sattuu olemaan lamput vähän erilaiset. Hän päätyy usein edullisempaan autoon, jos varustelu ja kilometrit ovat yhtäläiset, Multisilta sanoo.

Eli kun hinta on kohdallaan, menee Mondeo kuin Mondeo kaupaksi.

– Mondeo liikkuu hyvin vielä 200 000 kilometriä ajettunakin. Vasta 250 000 matkamittarilukeman jälkeen myynti alkaa takkuilla, Multisilta sanoo.

Ylellisempi 4. polvi

Vuonna 2007 markkinoille tullut neljännen polven Mondeo oli edeltäjiään kalliimpi ja ylellisempi. Mutta modernimpi oli edeltäjiinsä nähden myös vuonna 2000 markkinoille tullut kolmannen polven Mondeo, vaikka perustui alkuperäisen Mondeon ratkaisuihin. 2014 markkinoille tuli viidennen sukupolven Mondeo, joka varsinkin peräpäästään on selvästi sukua edeltäjälleen.

Sen sijaan niin kolmannen kuin neljännen polven Mondeot olivat kumpikin vuorollaan täysin erinäköisiä autoja kuin edeltäjänsä.

Kun kolmannen polven Mondeo aikoinaan oli siron sporttinen perheauto, on neljännen polven Mondeo muodoiltaan selkeästi jyhkeämpi:  se oli mitoiltaan edellistä mallia suurempi ja siinä Fordin sanojen mukaan mm. käytettiin n mukavuuden lisäämiseksi entistä laadukkaampia materiaaleja.

Neljännen polven Mondeossa oli edeltäjään verrattuna suurempi raideleveys ja jousitusratkaisu oli sekä edessä (MacPherson) että takana (Multi-link) parannettu. Neljännen polven Mondeota ensirekisteröitiin Suomessa heti lanseerauksen jälkeisenä vuonna 2893 autoa, kun taas kolmannen polven Mondeota rekisteröitiin heti markkinoille tuloa seuraavana vuonna peräti 4618 autoa.

Teksti Timo Kiiski

 

 

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Pieni bensa-auto käy aina kaupaksi
Uudehkoja käytettyjä dieselfarmareita saa nyt edulliseen hintaan
Halpa pistokehybridi ostetaan ykkösautoksi

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *