Kaasujalka

Hao-King – ‘’kinkkilässä’’ iski runsauden pula

Julkaissut:

|

4.7.2013

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Hao-King – ‘’kinkkilässä’’ iski runsauden pula

Hyvässä kiinalaisen ruuan lounaspaikassa eli ‘’kinkkilässä’’ tulee aina sellainen ongelma, että runsaan ja monipuolisen tarjonnan takia tulee syötyä vatsa turvoksiin. Niin kävi Koivuhaan Hao Kingissäkin. Eipä tarvitse ihmetellä, että perjantai-iltapäivästä Koivuhaan liikekeskuksen Hao King –kiinalaisravintolasta on vaikea löytää vapaata pöytää. Buffet-pöydässäkin tarjonta on käsittämättömän monipuolinen. Tässä menu perjantailta, jolloin Kaasujalka testasi paikan: lihapullakeittoa, friteerattua kanaa hapanimeläkastikkeella, friteerattuja Won-Ton + kevätkääryleitä, friteerattua porsaanlihaa hapanimeläkastikkeella, rapeaa broileria ja vihanneksia tummakastikkeella, munankääryle thai-chilikastikkeella, paistettua naudanlihaa, paistettua ankkaa mustapapukastikkeella, kanaa ja vihanneksia, teriyaki-porsaanlihaa soijakastikkeella, naudanlihaa sichuankastike(tulinen).

Tänne pitää tuoda perhekin

Ja kaikki tämä viikolla ilman jälkiruokaa hintaan 8.70 €! Jos oikein käsitin, niin friteeratun banaanin ja jäätelön kera hinta olisi ollut 9.50 euroa. Mutta me emme ole jäätelömiehiä, joten se herkku jäi testaatamatta. Viikonloppuna puffetin hinta nousee 11 euroom, mutta koska meidän perheessä on jääkiekkoileva ja suuriruokainen teiniikäinen poika, niin ei se 3-henkiseltä perheeltä välttämättä kalliimmaksi tule kuin pöperöiden laittaminen kotona.

Mukavaa Koivuhaan Liikekeskuksessa kehä kolmosen kupeessa ja lähellä Tuusulantietä on sekin, että se sijaitsee mukavasti erilaisten autoliikkeiden lähellä. Sieltä on helppo piipahtaa vaikkapa Veholle shoppailemaan Mersuja. Muitakin miehekkäitä liiketoimia siinä lähellä sijaitsee, ja vain kivenheiton päässä on Aamuruskontien lukuisat vaihtoautoliikkeet. Hao Kingin lounasbuffetista on tällaisen ’’kinkkiruuan’’ ystävän pakko sanoa, että se oli kyllä ihan huippu: lihat olivat pehmeitä, mutta samalla kuitenkin sopivan rapeita, eivät siis limaisia löllyköitä.

Eipä ihme, että tämä imi ainakin testipäivänä ihan toisella tavalla populaa kuin viereinen kebab-paikka. Aika monta kiinalaisravintolaa on tullut kolattua ja yhdessä vaiheessa niihin suorastaan kyllästyi. Hao King yllätti hyvin positiviisesti. Jo pelkästään kevätkääryleet olivat itse tehtyjä ja maukkaita. Välillä tuppasi jotkut ruuat häviämään nopeasti kaukaloista, mutta ystävällisesti hymyilevä henkilökunta täydensi niitä ahkerasti.

Ahdasta oli

Pieni miinus tietysti on, että rauhalliselle lounaalle ei Hao Kingiin kannata lähteä, meno on melkoista myllytystä. Täällä ei passaa puhella henkilökohtaisuuksia pidätysvaikeuksista, jalkasilsasta ja mahdollisista syrjähypyistä. Ja onhan se kauppakeskusmiljöö kuitenkin vähän kolkko. Onneksi ystävällinen palvelu paikkaa paljon.

Tällainen tavallinen Vantaan ukko ei muista aiemmin maistelleensa munankääryleitä thai-chilikastikkeessa, tämä erikoisuus sekä friteeratut Won-Ton –kevätkääryleet olivat mieleen jääviä, positiivisia extroja peruskiinalaisiin verrattuna. Yleensä Hurmalainenkin kun ahmii pääsääntöisesti niitä friteerattuja palleroisia hapanimeläkastikkeessa. Salaattipöydässäkin näytti asiat olevan kohdallaan, muuta niihin ei nyt tällä kerralla. Poistuessakin oli mukavaa, kun työntekijä kiitteli ja hyvästeli hymyn kera. Hao Kingiin tullaan toistekin.

Ruoan riittävyys: 5
Palvelu: 4
Ruoan äijämäisyys: 3
Paikan äijämäisyys 2
yhteensä 14p

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

La Locanda – Carbonara-puuroa Simonkylässä
Ylästön Pizza & Kebab & Grilli- Perusporvarin pizzakeidas
Lepsämän Grilli – Paluu ”Vanhaslandiaan”

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *