Kaasujalka

Koeajo Ford Focus 1.0 Ecoboost ST-Line – Perhesportin jäljillä

Julkaissut:

|

20.1.2017

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Koeajo Ford Focus 1.0 Ecoboost ST-Line – Perhesportin jäljillä

ford2Ford teki monen muun merkin tavoin varustesarjan, joka tarjoaa malliston sporttisen mallin ulkonäön

focusfocus1fordFord Focus on kokoluokkansa yksi makeimmista autoista ajaa ja nyt esitelty ST-Line tekee tästä entistä sporttisemman. Focuksen kohdalla sporttisuus ei todellakaan tarkoita epämukavaa matkantekoa normaalissa arjessa vaan alusta on erittäin onnistunut myös arkiajossa. Eihän tämä mikään oikea ST ole ja se pitää kuitenkin muistaa.

ST-look

ST-Line tarjoaa tehokkaammasta ST:stä tutun hunajakennomaskin ja puskurit. Helmoihin tullut vähän levitystä ja alla pyörii 17-tuumaiset renkaat. Ulkonäkö on varsin räyhäkäs.

Kabiinissa erot ovat punaisin tikkauksin varustetut sportti-istuimet, nahkaratti ja ST-logoja ripoteltuna siellä täällä. Focuksen ajoasento on luokkansa parhaimpia. Kaiken kokoiset kuljettajat saavat varmasti erittäin mieluisan ajoasennon. Tässä viihtyy.

Teknisiä eroja perus-Focukseen ei juurikaan ole, paitsi ST-Line tarjoaa 10 milliä matalamman alustan. Sitten vähän hintavertailua. Tämä on noin 500 euroa kalliimpi kuin samalla tekniikalla varustettu Trend, mutta noin 700 euroa edullisempi kuin Titanium. Itse sijoittaisin 2500 euroa enemmän ja tuolloin saisin 150 heppaisen 1.5-litraisen turbomoottorin.

Koeajettu Focus oli varustettu 125 hevosvoimaa tuottavalla litrasella moottorilla ja sen perässä perinteinen 6-vaihteinen automaattivaihteisto. Moottorissa on ihan hyvin puhtia arkiajoon, mutta lastattuna ja kovemmissa vauhdissa moottori alkaa luonnollisesti puutumaan. Mikään raketti tämä ei ole.

Näitä litran moottorilla varustettuja autoja mainostetaan taloudelliseksi, mutta niin se aina arkiajossa ole, sillä meidän koeajon kulutus oli 8.1 litraa. Ajotietokoneen mukaan kulutus edelliseltä 4300 kilometrillä oli 8 litraa.

Ford Focus 1.0 Ecoboost ST Line Aut
Hinta alk: 25711€
Koeajoauton hinta: 29 623.98€
Iskutilavuus: 999cm3
Teho: 125hv/6000 kierr/min
Vääntö: 170Nm /1 400-4 500 kierr/min
Paino: 1518kg
Tavaratila: 476l
Kiihtyvyys 0-100km/h: 11.2 s.
Huippunopeus: 192km/h
Kulutus (valm.ilm): 4.8l
Koeajon kulutus: 8.6l

Plussat
Ajettavuus
Ulkonäkö

Miinukset
Arkiajon kulutus

Jälkimaku
Focus ST Line näyttää hyvältä ja on todella maukas ajettava. Mikäli autossa on useasti enemmän kuin yksi ihminen ja ajotapa on vähän reippaampi niin kannattaa ehdottomasti ottaa isommalla moottorilla varustettu versio.

Teksti ja kuvat Mika Salomaa

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Koeajovideo: 435-hevosvoimainen MG4 XPower – Mahtava häirikkö
Koeajossa BMW 550e – Kuinka paljon ladattava hybridi kuluttaa, kun ei lataa akkuja lainkaan?
Koeajo Mitsubishi Eclipse Cross PHEV 2.4 Black Edition 4WD- Aina nelivetoinen ja ladattava

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *