Kaasujalka

Mercedes-Benz GLC rallin uudeksi turva-autoksi

Julkaissut:

|

17.1.2017

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Mercedes-Benz GLC rallin uudeksi turva-autoksi

spauk

Suomen Poliisien Autourheilukerho SPAUK sai uuden Mercedes-Benz GLC:n käyttöönsä

Suomen Poliisien Autourheilukerho on toiminut Suomessa ensisijaisesti arvorallien järjestäjien apuna rallin turvallisuustyössä vuodesta 1988 lähtien. SPAUKin jäsenet suorittavat turva-autotyötä omalla vapaa-ajallaan talkoohengessä antamalla työssään kertyneen kokemuksen ja näkemyksen paikallisten autourheiluseurojen käyttöön. Turva-auton tehtävänä on ajaa rallireitti läpi juuri ennen ensimmäisiä kilpailijoita. Toimeksiannosta riippuen turva-auton tehtävänä on tarkistaa turvallisuuteen vaikuttavat seikat kilpailijoiden tai yleisön näkökulmasta tarkasteltuna. Kilpailijoiden näkökulmasta erityishuomio kiinnitetään rallireitin merkitsemiseen ja asetettujen merkkien vartiointiin tapahtuman aikana. Yleisön näkökulmasta tarkasteltuna huomio keskitetään yleisön turvalliseen sijoittumiseen reitin varrella.

Rallit ajetaan kaikissa olosuhteissa kaikkina vuoden aikoina. Mercedes-Benzin jatkuvatoiminen 4MATIC- neliveto lisää turvallisuutta myös kaikkien haastavimmissa keleissä. Mercedes-Benz GLC:n muita aktiivista turvallisuutta lisääviä varusteita ovat mm. dynaamiset LED-ajovalot. Ne muuttavat valokuviota tilanteen mukaan esimerkiksi siten, että vastaantulevan auton kohdalla kaukovalojen keskitien puoleista valokeilaa varjostetaan häikäisyä estäen ja pientareen puoleinen valokeila pidetään edelleen mahdollisimman pitkänä esimerkiksi tien reunassa kulkevien jalankulkijoiden havaitsemiseksi. Talvikeleillä näkyvyyttä varmistavat lämmitetyt tuulilasin pesunesteen suuttimet.

-Ralli on kansainvälisesti yksi tunnetuimmista urheilulajeistamme ja Mercedes-Benzin valmistuksen laajeneminen Suomessa tekee maamme teollisuutta edelleen tunnetummaksi. Suomen satavuotisjuhla-vuoden kunniaksi on hienoa saada turva-autoksi auto, jota ryhdytään valmistamaan Suomessa, sanoo Veho Henkilöautojen verkostosta vastaava myyntijohtaja Mikko Vesala.

Yli 20 tapahtumaa vuosittain

SPAUKin turva-auto on varsin suosittu rallijärjestäjien keskuudessa. Alkava vuonna uudelle Mercedes-Benz GLC turva-autolle on varattu jo yli 20 kilpailutapahtumaa. Kilpailuiden lisäksi auto on näytillä useissa messutapahtumissa, jossa yleisö voi tavata yhdistyksen turva-autotoiminnassa mukana oleva jäseniä. Messujen lisäksi SPAUKin jäsenet käyttävät turva-autoa vieraillessaan kouluissa jakamassa liikenneturvallisuustietoutta.

– On hienoa, että saimme uuden, luotettavan yhteistyökumppanin toiminnallemme. Turva-autotehtäviä kaudelle 2017 on tiedossamme jo useita ja odotammekin innolla pääsyä uuden nelivetoisen Mercedeksen ohjaimiin. Kilpailukausi alkaa piakkoin ja todellisiin tositoimiin uusi turva-auto pääsee tammikuun lopussa Rovaniemellä ajettavassa Arctic Lapland Rallyssä, sanoo SPAUK ry:n puheenjohtaja Eero Lagus.

 

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Mersu paskaksi routakuopassa – vakuutus ei korvaa
Ääripäät korostuvat autoilusta väitellessä
Miksi ette sitten osta dieseleitä?

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *