Kaasujalka

BMW-rallisarjassa puhaltavat uudet tuulet

Julkaissut:

|

11.1.2017

|

Kirjoitettu kategoriaan:

BMW-rallisarjassa puhaltavat uudet tuulet

bmwsarjatalvikyostila2

Pitkän historian omaava BMW-rallisarja on saanut uuden vetäjän. Kuudesta osakilpailusta muodostuvan BMW Xtreme Rally -sarjan organisaattorina toimii nyt Juha Metsä-Mattila.

Vetäjän vaihtumisella haetaan BMW-sarjalle uutta nostetta. Sarjassa itsekin ajava uusi promoottori tietää hyvin, mitä BMW-kuljettajat toivovat omalta merkkiluokaltaan.

– BMW Xtreme Rally -sarjan perusasiat sovitaan yhdessä tähänastisen vetäjän Mika Rönnbergin kanssa, mutta minä hoidan asiat kentällä. Tulemme panostamaan sarjan tiedottamiseen ja näkyvyyteen. Haluamme, että kaikki autourheilusta kiinnostuneet tietävät, mikä on BMW-rallisarja, ja mitä se tarjoaa kilpailijoille ja yleisölle, kertoo pari vuotta rallia BMW-sarjassa harrastanut Juha Metsä-Mattila.

– Sarjan sääntöihin ei ole tehty suurempia muutoksia. Talvirengasmalleja on käytettävissä aiempaa enemmän, ja pistelaskenta huomioi paremmin myös viimeisen osakilpailun, mutta muuten mennään vanhalla mallilla.

BMW-sarjan osakilpailut ajetaan myös tällä kaudella Historic Rally Trophy -osakilpailujen yhteydessä, eli luvassa on kolme osakilpailua talvella ja kolme kesällä. Sarjan avauskilpailu on Hämeenlinnassa 21.1. ajettava Rengon JM-Putki -ralli. Rengon jälkeen BMW-kuljettajien ohjelmassa ovat Savonlinnan Seurahuone-ralli 11.2., Porvoon Hankiralli 4.3., Salon TeijoTalot-ralli 13.5., Seinäjoen Pohjanmaa-ralli 16.–17.9. ja Naantalin Rantaralli 7.10.

Uutta sarjassa on se, että siinä jaetaan nyt tuntuvat sarjapalkinnot. Sarjassa palkitaan kolmen parhaan kilpailijaparin lisäksi parhaat A- ja B-juniorit. Yleiskilpailun voittaja palkitaan 1 000 euron ja A- sekä B-junioreiden voittajat 500 euron rengaslahjakorteilla. Lisäksi jokaisessa osakilpailussa arvotaan BMW-sarjaan ilmoittautuneiden kilpailijoiden kesken Lopen Auto ja Rengas LAR Oy:n lahjoittama Pirellin P7-kesärengassarja.

– BMW Xtreme Rally -sarjassa kilpailee varmuudella 13 autokuntaa, mutta eiköhän kilpailijamäärä kasva jo tällä kaudella, uskoo promoottori.

 

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Mersu paskaksi routakuopassa – vakuutus ei korvaa
Ääripäät korostuvat autoilusta väitellessä
Miksi ette sitten osta dieseleitä?

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *